Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Legion Go - kolejny handheld PC

Featured Replies

• Odpowiedzi 471
  • Wyświetleń 31,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Właśnie przyszło pudełeczko  Pierwsze wrażenie.....jakie to jest bydle  Szczerze to chyba aż za duże. Windows się aktualizuje i będę się bawić.   

• NemoKOF
    NemoKOF

No ja się udzielam a prawie nie gram xD LeGo leży nieużywane drugi miesiąc. Ja 3DS i Switch Lite w drodze do roboty, dwoje dzieci mam. A i tak pewnie kupię GPD Win Mini 2025. Czemu? Bo jestem pyerdoln

• Wakacje spędzone z Legion Go, bardzo fajna sprawa, został wybrany bo chciałem tez miec dostęp do Win żeby można było sobie edytować zdjęcia albo przeglądać spokojnie internet i słuchać spofity Akurat

Opublikowano
18 minut temu, Homelander napisał(a):

Może liczą na to, że doświadczenie nie będzie spierdoliną bez tony jebania się z systemem? Nie każdy ma syndrom sztokholmski Lucek

to niech kupią Switcha 2 i go recenzują :) Tam wkładasz carta/pobierasz, wciskasz PLAY i grasz.

Granie na Windowsie się nie zmieniło, ten pocket PC też tego nie zmieni. Poprawił się sam windows, bo to nie czasy końcówki lat 90 gdzie się wysrał niebieski ekran i inne kwiatki. Dzisiaj granie na PC nie przypomina już tego co było. Ale nadal trzeba coś zmienić, ustawić i olaboga zrobić update- który dla tych recezentów jest czymś wystrzelonym w kosmos.

Wyszła nowa gra na PC, zainstalowałem, ale apka Nvidi chce aktualizacji żeby odpalić grę. Gra fajna, ale windows DRAMAT, musiałem zainstalować 2 aktualizację. Sprzęt miałem 2 dni, więcej dłużej instalowałem niż grałem. Nie polecam, bo drogie. Ale jakby kosztowało 2.5, to bym polecił xD

Tak te recenzje wyglądają.

Opublikowano

Tak te recenzje wyglądają, bo tak wygląda granie na windowsowych handheldach. I ja bym chciał się z takich recenzji o tym dowiedzieć.

Opublikowano

No wiem, trochę specjalnie wybrałem ten przykład :) Chciałem, żeby to chociaż było grywalne w jakichś średnich ustawieniach. Rozumiem ograniczenia handheldów dotyczące odprowadzania temperatury oraz poboru mocy z baterii, naprawdę. Tutaj bardziej uderza taki kontrast, że moja PS5 Pro za 3500 zł wciąga nosem Legiona za 5000 zł. Chodzi o stosunek jakości do ceny. :)

To powiedziawszy, zamówiłem LeGo 2 w x-komie. Na razie mi już przesunęli datę odbioru o jeden dzień (nie jestem zaskoczony, będę zaskoczony jak zrealizują :D). Mi to urządzenie sprzedaje przede wszystkim ogromny ekran OLED. Z racji na rozmiar tego ekranu chciałbym też spróbować grania w pozycji na lenia, czyli żeby sobie położyć ekran gdzieś na klacie czy brzuchu, a odpięte kontrolery w dłoniach na wznak wzdłuż ciała :)

Jeszcze się waham czy go rzeczywiście kupić i się zastanawiam czy nie oszalałem wydając tyle pieniędzy na kolejną zabawkę (Pro kupiłem zaledwie cztery miesiące temu). Oczywiście wziąłem z odbiorem i zapłatą w sklepie.
O super, zawsze możesz oddać w ciągu 14 dni. ;) Ja cały czas uwielbiam mojego LeGo1, a przejście z pierwszego rogala to był strzał w 10. Czekam na pierwsze wrażenia.
Co do recenzji, to jest to nadal ten sam system co kilka lat temu w rog ally, więc też nie rozumiem zdziwienia. System trzeba skonfigurować, odinstalować jakieś one drive, albo przynajmniej wyłączyć powiadomienia, no i najlepiej używać hibernacji, bo uśpienie jest kapryśne.
Gram cały czas w 800p, więc mocy mi jeszcze na długo wystarczy.
Opublikowano
54 minuty temu, Homelander napisał(a):

Tak te recenzje wyglądają, bo tak wygląda granie na windowsowych handheldach. I ja bym chciał się z takich recenzji o tym dowiedzieć.

Pocket PC nie są od wczoraj i nie tylko tutaj można było przeczytać że po zakupie traci się pierwszy dzień na ustawienia, update i zrobienie pod siebie.

Potem to już w miarę leci i są ewentualnie minimalne korekty- jak te które robisz na swoim SD żeby pograć sensownie. A Ci goście w recenzjach się zachowują jakby 1 raz windowsa widzieli na oczy.

Opublikowano

Przecież recenzje nie są dla ludzi siedzących głęboko w temacie. No bo co Ty byś chciał od takiej recenzji? Performance możesz sobie określić po zerknięciu na specyfikację. Ekran to samo. Wygoda wiadomo, rzecz indywidualna. System też jaki jest każdy widzi. Czyli co, recenzja w 5 sek? Oto specyfikacja, ekran oled, windows, więc wiadomo o co chodzi, koniec recenzji. Serio Lucek, czasem wyjmij głowę z własnej dupy.

Opublikowano
3 godziny temu, Homelander napisał(a):

Świetny sprzęt dławiony przez chujowy soft. Gdyby Lenovo wydało wersję ze Steam OS to poważnie bym rozważał

Jakby kiedyś w przyszłości wyszła wersja na Steam OS sofcie bez windowsa, może bym się nawet pokusił na zamianę mojego słabszego Legiona OS Steam na mocniejszego. Windows strasznie ogranicza wydajność u wygodę tych habdheldów.

Opublikowano
2 godziny temu, Homelander napisał(a):

Może liczą na to, że doświadczenie nie będzie spierdoliną bez tony jebania się z systemem? Nie każdy ma syndrom sztokholmski Lucek

Ale te recenzje o kant dupy pomylić.

Czy granie na PC to spierdolina z jebaniem się z systemem? No w 99% nie, ale trzeba umieć skonfigurować system i wiedzieć gdzie kliknąć aktualizację-tak jak pisze Lucek.

Jak ktoś jest windowsowa ameba to w ogóle nie powinien dotykać tych urządzeń.

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

Przecież recenzje nie są dla ludzi siedzących głęboko w temacie. No bo co Ty byś chciał od takiej recenzji? Performance możesz sobie określić po zerknięciu na specyfikację. Ekran to samo. Wygoda wiadomo, rzecz indywidualna. System też jaki jest każdy widzi. Czyli co, recenzja w 5 sek? Oto specyfikacja, ekran oled, windows, więc wiadomo o co chodzi, koniec recenzji. Serio Lucek, czasem wyjmij głowę z własnej dupy.

Nie musze wyciągać że swojej dupy ani każdej innej :)

Te recenzje są zjebane jak PR MS :) Tyle.

Opublikowano

Te urządzenia są reklamowane i przedstawiane jako urządzenia do grania. This is Xbox. Elite handheld PC gaming. This is the game. No to recenzje są po to żeby zweryfikować obietnice z rzeczywistością. No i jak wypada rzeczywistość właśnie owe recenzje pokazują. Nigdzie nie widziałem na stronie producenta informacji, że trzeba się jebać z systemem. Że jak nie pracujesz na Windowsie to odpuść. Kurwa to zakrawa na kpinę, żeby Asus ROG XBOX lepiej działał jak się wypierdoli tego całego Windowsa z Xboxową nakładką i wgra fanowską wersję SteamOS.

Pisałem wcześniej: nie wątpię, że dla kogoś kto ogarnia tę całą windozę takie urządzenia są ok. Ale to nie do nich są kierowane recenzje, bo oni wiedzą co mają robić. One są dla ludzi, którzy oczekują od urządzenia tego co obiecuje producent

Opublikowano
9 minut temu, Homelander napisał(a):

Te urządzenia są reklamowane i przedstawiane jako urządzenia do grania. This is Xbox. Elite handheld PC gaming. This is the game. No to recenzje są po to żeby zweryfikować obietnice z rzeczywistością. No i jak wypada rzeczywistość właśnie owe recenzje pokazują. Nigdzie nie widziałem na stronie producenta informacji, że trzeba się jebać z systemem. Że jak nie pracujesz na Windowsie to odpuść. Kurwa to zakrawa na kpinę, żeby Asus ROG XBOX lepiej działał jak się wypierdoli tego całego Windowsa z Xboxową nakładką i wgra fanowską wersję SteamOS.

Pisałem wcześniej: nie wątpię, że dla kogoś kto ogarnia tę całą windozę takie urządzenia są ok. Ale to nie do nich są kierowane recenzje, bo oni wiedzą co mają robić. One są dla ludzi, którzy oczekują od urządzenia tego co obiecuje producent

No i widzisz, tego brakuje w tych recenzjach. A nie że sprzęt chujowy, bo drogi i windows. Jakby kosztował 3k to windows nie będzie problemem?

Opublikowano
4 minutes ago, iluck85 said:

No i widzisz, tego brakuje w tych recenzjach. A nie że sprzęt chujowy, bo drogi i windows. Jakby kosztował 3k to windows nie będzie problemem?

Nadal będzie. Ale wiesz, jakby kosztował, nie wiem, 2.5k, to ten Windows byłby do przeżycia. Gdyby ten Legion albo ROG Xbox X kosztował 500$ to sam bym się mocno zastanowił. Ale jak mam zapłacić ponad 1000 i jeszcze jebać się z systemem to dziękuję bardzo. Big Mac za 100zł to kurwa kpina i potwarz. Big Mac za 5zł to zajebista kanapka w świetnej cenie.

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Nadal będzie. Ale wiesz, jakby kosztował, nie wiem, 2.5k, to ten Windows byłby do przeżycia. Gdyby ten Legion albo ROG Xbox X kosztował 500$ to sam bym się mocno zastanowił. Ale jak mam zapłacić ponad 1000 i jeszcze jebać się z systemem to dziękuję bardzo. Big Mac za 100zł to kurwa kpina i potwarz. Big Mac za 5zł to zajebista kanapka w świetnej cenie.

Ale nadal chuj nie wartość z tej kanapki. Wiec nadal kręcimy się w miejscu- te recenzje są zjebane, bo na PC mają windowsa i jest ok, tutaj już nie jest ok.

Opublikowano
1 minute ago, iluck85 said:

Ale nadal chuj nie wartość z tej kanapki. Wiec nadal kręcimy się w miejscu- te recenzje są zjebane, bo na PC mają windowsa i jest ok, tutaj już nie jest ok.

Bo na stacjonarnym kopie masz duży ekran dostosowany do Windowsa, a nie małe 7-8 cali? Bo masz klawiaturę do wpisywania, a nie wyskakującą i zasłaniającą pół ekranu klawiaturę dotykową? Bo masz myszkę, a nie analoga? Nie wiem, z choinki się urwałeś? Tylko mi nie pisz proszę, że se możesz te urządzenia podłączyć do monitora i podłączyć mysz i klawiaturę, bo opluję telefon ze śmiechu.

Dobra, kończę temat. Dla mnie te recenzje są ważne. Mówią mi, że osiągi nawet tych najlepszych sprzętów nie są mega odbiegające od tego co mam. A system to nadal spierdolina. Czyli dowiaduję się dokładnie tego co chcę. Czekam zatem na sprzęt na którym taki Cyberpunk będzie chodził na ultra z ray tracingiem w stałych 40 klatkach. I na którym system operacyjny będzie atutem, a nie kulą u nogi

Opublikowano
4 godziny temu, Homelander napisał(a):

Tak, ale więcej ramu i większy ekran OLED

Nie. Trochę się różni. Ten w Xbox Ally mają jądra do Ai których Lenovo nie ma. GPU za to jest samo.

Opublikowano
55 minut temu, iluck85 napisał(a):

Btw ciekawe jaki jest koszt licencji systemu operacyjnego w cenie tych urządzeń. Fajnie jakby można było kupić sprzęt bez OS, taki wybór się zazwyczaj miało kupując PC. Kilka stówek mniej i od razu można Bazzite instalować na czysto ;)

Opublikowano
22 minutes ago, DarkStar said:

Btw ciekawe jaki jest koszt licencji systemu operacyjnego w cenie tych urządzeń. Fajnie jakby można było kupić sprzęt bez OS, taki wybór się zazwyczaj miało kupując PC. Kilka stówek mniej i od razu można Bazzite instalować na czysto ;)

Odpowiedź masz w różnicy cenowej białego i czarnego Legiona S

Opublikowano
31 minut temu, Homelander napisał(a):

Odpowiedź masz w różnicy cenowej białego i czarnego Legiona S

W sumie nie mam nic do ludzi co wolą wersję z Windowsem, ale po co się z nim mordować, jak Steam OS wygodniejszy i wydajniejszy, a to chyba chodzi w grach. Piszę jednak z punktu typowego laika, więc może czegoś nie wiem.morning2

Opublikowano

Jakby steam os miał nieograniczone możliwości jak winda to ok, ale nie ma.

Opublikowano
5 minut temu, Atherius napisał(a):

Jakby steam os miał nieograniczone możliwości jak winda to ok, ale nie ma.

OK, przyznaje jest to jakiś powód, ale obecność Windy ma jakieś przełożenie na lepszą wygodę i grywalność, dla kogoś co nie ma ochoty na różne modyfikacje?

Opublikowano
OK, przyznaje jest to jakiś powód, ale obecność Windy ma jakieś przełożenie na lepszą wygodę i grywalność, dla kogoś co nie ma ochoty na różne modyfikacje?
Ale jakie modyfikacje? Ustawiasz system podczas pierwszego uruchomienia i tyle. Nie ma wygodnego, ujednoliconego ui jak na steam os, ale bardzo wygodnie się obsługuje wszystko dotykiem. Możesz sobie zrzucić grę do pulpitu, odpalić na chwilę yt, poszukać czegoś odnośnie gry, robisz to samo co na normalnym pc, bo to jest przenośny pc, co mi mega pasuje.
Grałem na decku, miałem steam os na rog ally, ostatecznie siedzę na win11 na LeGO, bo mi to pasuje. Jakoś nie wyskakują mi żadne ekrany podczas grania czy aktualizacje jak u recenzentów, gram sobie mega komfortowo i korzystam z hibernacji, która nie zjada baterii.
Ten nowy tryb full screen experience to dla mnie ciekawostka, a nie zbawienie. Na pewno ktoś przyzwyczajony do gry na switchu czy decku może mieć problemy na win11, ale wszystko jest do ogarnięcia. Uniwersalność kosztem mniejszej wygody, taki jest mój wybór.