Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

(Forza Motorsport) Liga Forumkowa

Jak wybieramy auto? 23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak wybieramy auto?

• co tydzień ankieta z 5 autami do wyboru
    • co tydzień wybiera auto jeden z uczestników według listy

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Przekonamy się, zakładam, że takim na przykład Golfem 1 GTI byłyby mniejsze różnice, niż 10 sekund. Ale może się mylę :philosoraptor:

• Odpowiedzi 537
  • Wyświetleń 34,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• I MIEJSCE      2:23,460 @Michał102   2 MIEJSCE     2.23,472 @Magik   3 MIEJSCE     2:25,392 @Bartg     Gratulacje dla całej trójki   

• No to lecimy    2.12.792    

• I MIEJSCE      2:12,792 @Magik   2 MIEJSCE     2:13,385 @Marcin_wawa   3 MIEJSCE     2:13,547 @Michał102   Gratulacje dla całej trójki        Jeśli kt

Opublikowano

Ej no...przecież póki co, to jeździmy wolnymi, ociężałymi mułami :laugh:

Opublikowano
Just now, Magik said:

Ej no...przecież póki co, to jeździmy wolnymi, ociężałymi mułami 

Po części się zgadzam, jak już coś z wyższych klas to brałbym typowo wyścigowe auta, a nie uliczne.

Opublikowano

W mojej opinii wcale nie trzeba jeździć wolnymi mułami. Po prostu te konkretne auta są w pewien sposób irytujące, przez to jak dosłownie jeden błąd może Ciebie kosztować wykrzyknik. Jedziesz sobie dwie minuty i na chwilę stracisz kontrolę nad autem i już pobocze. 

Np takie audi rs3, które też fajnie pocina, mega klei się drogi i dla kogoś z mniejszym doświadczeniem łatwiej przejechać czyste kółko. Dalej będę tracił dużo czasu do czołowych miejsc, ale więcej czystych okrążenie przejadę=wolniej rzucę próby wykręcenia lepszego czasu.

Lubię wymagajace gry, ale tutaj wyzwanie często przechodzi w irytację, gdzie cisniesz dobre kółko dwie minuty, dostajesz wykrzyknik bo auto łatwo staje się nadsterowne np i trzeba wychodzić do menu żeby ponownie wystartować okrążenie. 

Opublikowano
19 minutes ago, zloto said:

W mojej opinii wcale nie trzeba jeździć wolnymi mułami. Po prostu te konkretne auta są w pewien sposób irytujące, przez to jak dosłownie jeden błąd może Ciebie kosztować wykrzyknik. Jedziesz sobie dwie minuty i na chwilę stracisz kontrolę nad autem i już pobocze. 

Np takie audi rs3, które też fajnie pocina, mega klei się drogi i dla kogoś z mniejszym doświadczeniem łatwiej przejechać czyste kółko. Dalej będę tracił dużo czasu do czołowych miejsc, ale więcej czystych okrążenie przejadę=wolniej rzucę próby wykręcenia lepszego czasu.

Lubię wymagajace gry, ale tutaj wyzwanie często przechodzi w irytację, gdzie cisniesz dobre kółko dwie minuty, dostajesz wykrzyknik bo auto łatwo staje się nadsterowne np i trzeba wychodzić do menu żeby ponownie wystartować okrążenie. 

O 100% w punkt, jak będziemy ciągle jeździć potworami z centralnym silnikiem itd, to za parę tygodni zostanie nas 3 do rywalizacji i tyle :dunno: Może jednak pomysł z nominacjami po kolei od każdego uczestnika lepszy? Pod dyskusję. Zaczynałbym od tego, który był ostatni w poprzednim tygodniu i tak w dół listy może.

Opublikowano
  • Autor
47 minut temu, Bartg napisał:

O 100% w punkt, jak będziemy ciągle jeździć potworami z centralnym silnikiem itd, to za parę tygodni zostanie nas 3 do rywalizacji i tyle :dunno: Może jednak pomysł z nominacjami po kolei od każdego uczestnika lepszy? Pod dyskusję. Zaczynałbym od tego, który był ostatni w poprzednim tygodniu i tak w dół listy może.

Tak było rok temu i wszyscy mieli problem. Zresztą... Wy ze wszystkim macie problem.  Ankieta źle, ja wybieram źle, 5 losowych osób wybiera źle, szybkie auta źle, wolne źle, pełny tor źle, część toru źle. 

Jak Wam źle to zróbcie samemu ligę i tyle :sir:

Opublikowano
13 minutes ago, PiPoLiNiO said:

Tak było rok temu i wszyscy mieli problem. Zresztą... Wy ze wszystkim macie problem.  Ankieta źle, ja wybieram źle, 5 losowych osób wybiera źle, szybkie auta źle, wolne źle, pełny tor źle, część toru źle. 

Po prostu się zastanawiam jak utrzymać ludzi, a nie mam problem. Z 21 osób po pierwszym tygodniu zrobiło się 9, może warto się zastanowić czemu :dunno:Dajmy sobie jeszcze ze 2 tygodnie i zobaczymy, czy nie będziemy się w 5 ścigać.

Opublikowano
18 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Mordziaty, ale to jest to o czym pisałem wcześniej - nie mamy ujednoliconych reguł i to diamteralnie zmienia sens rywalizacji. Odpaliłem sobie rundkę tym Audi z zeszłego tygodnia, ale dałem ABS, kontrolę trakcji i dużo ułatwiaczy i praktycznie czułem się jakbym grał na easy. Niektórzy do tego korzystają z linii. Wyobrażasz sobie, że ludzie startują do wyścigu, ale jeden biegnie boso, drugi przystosowane do biegania buty, a trzeci jedzie rowerem? Byłoby to dziwne nieprawdaż? ;) 

BTW mi gra poleciała z dysku, wyszła za szybko - te glicze graficzne, problemy z QR. Gra wyszła za szybko i chyba starczy mi na razie. Casus Halo Infinite które dopiero po premierze stało się faktycznie grywalne. Wrócę do ściganka jak to samo stanie się z Forzą.

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, Bartg napisał:

Po prostu się zastanawiam jak utrzymać ludzi, a nie mam problem. Z 21 osób po pierwszym tygodniu zrobiło się 9, może warto się zastanowić czemu :dunno:Dajmy sobie jeszcze ze 2 tygodnie i zobaczymy, czy nie będziemy się w 5 ścigać.

Bo ludzie nie akceptują własnych słabości? Bo nie chcą dać swoich czasów gdyż są słabe? Obstawiam, że 95% uczestników ma zrobiony czas, ale go nie chcą dać po prostu.

Nie moja wina, że ludzie nie myślą. Zapisujesz się do ligi wyścigowej i zawsze będą lepsi i gorsi. Ja mam w tym tygodniu tragiczny czas i nie mam z tym problemu. Jak za tydzień będę ostatni to też będzie mi to wisieć. To jest zabawa. Niestety nie każdy to rozumie.

10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Mordziaty, ale to jest to o czym pisałem wcześniej - nie mamy ujednoliconych reguł i to diamteralnie zmienia sens rywalizacji. Odpaliłem sobie rundkę tym Audi z zeszłego tygodnia, ale dałem ABS, kontrolę trakcji i dużo ułatwiaczy i praktycznie czułem się jakbym grał na easy. Niektórzy do tego korzystają z linii. Wyobrażasz sobie, że ludzie startują do wyścigu, ale jeden biegnie boso, drugi przystosowane do biegania buty, a trzeci jedzie rowerem? Byłoby to dziwne nieprawdaż? ;) 

A Ty dalej nie kumasz prostych rzeczy. Te wspomagacze nie powodują lepszego czasu tylko gorszy. Skończ już tą dyskusje. Albo dodaj z wspomagaczami czas lepszy niż Magik abym zamknął morde i przyznał Ci racje.

Edytowane przez PiPoLiNiO

Opublikowano
W dniu 17.10.2023 o 20:06, __bercik07 napisał:

nowy update czasu :)

2:27:253  __bercik07

kapuan.jpg

to zmieniając trochę temat, chciałbym się przypomnieć o moim updacie czasu :]

dziękuje! :)

Opublikowano
1 minute ago, Paolo de Vesir said:

Dobra pippolino, ale na chuj się rzucasz typie? :rotfl: To chyba normalne, że jak masz zawody to starasz się aby każdy miał podobne warunki, a resztę robi skill. Strasznie jesteś nerwowy.

Niestety gra jest na tyle ułomna, ze nie można sobie po pierwsze zrobić klubu (no bo po co, w Horizonie raptem od nie wiem 7 lat to działa :dunno:), po drugie customowego eventu pod taką ligę. Więc bazując na screenie nie wymusisz na ludziach identycznego poziomu asyst. Zakładam, że jak damy twardy warunek wszystko łącznie z absem i linią hamowania na off to zostanie tu nas garstka.

Opublikowano
  • Autor
50 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Dobra pippolino, ale na chuj się rzucasz typie? :rotfl: To chyba normalne, że jak masz zawody to starasz się aby każdy miał podobne warunki, a resztę robi skill. Strasznie jesteś nerwowy.

Bo nie kumasz prostych rzeczy. Do tego usunąłeś grę i nie wiem po co dalej tu piszesz. Wyślij mi przelew 50k zł na paliwo, to będę zapierdalać po ludziach i sprawdzać czy mieli ABS, linię i chuj wie co jeszcze włączone.

Zawsze najwięcej problemów i do powiedzenia, maja Ci co najmniej grają i mają najgorsze wyniki. @Magik czy @Michał102 maja totalnie w dupie czy 19 z 22 osób ma ABS, linie i asysty, bo wiedzą że to nic nie daje. A Ty marudzisz i marudzisz mając najgorszy czas tydzień temu.

46 minut temu, Bartg napisał:

Niestety gra jest na tyle ułomna, ze nie można sobie po pierwsze zrobić klubu (no bo po co, w Horizonie raptem od nie wiem 7 lat to działa :dunno:), po drugie customowego eventu pod taką ligę. Więc bazując na screenie nie wymusisz na ludziach identycznego poziomu asyst. Zakładam, że jak damy twardy warunek wszystko łącznie z absem i linią hamowania na off to zostanie tu nas garstka.

Niektórzy jak widać nie rozumieją, że nie da sie ogarnąć kto i co ma. Nie da sie też zrobić ligi wewnątrz ani klubu. W sumie nic się nie da w tej grze :facepalm:

Edytowane przez PiPoLiNiO

Opublikowano
  • Autor
51 minut temu, __bercik07 napisał:

to zmieniając trochę temat, chciałbym się przypomnieć o moim updacie czasu :]

Dodawałem ale musiałem nie zapisać. Już jest.

Opublikowano
16 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Bo nie kumasz prostych rzeczy. Do tego usunąłeś grę i nie wiem po co dalej tu piszesz. Wyślij mi przelew 50k zł na paliwo, to będę zapierdalać po ludziach i sprawdzać czy mieli ABS, linię i chuj wie co jeszcze włączone.

Strasznie spięty jesteś typie, ochłoń bo chyba dalej piszczy ci w uszach od tych cewek. :rotfl: Nic nie musisz sprawdzać, to po prostu dżentelmeńska umowa. Jak się poprawi wydajność w tej grze to z przyjemnością wrócę, a sobie w międzyczasie poćwiczę. Pozdrawiam, nie zależy mi na żadnej spinie. :lapka: 

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Strasznie spięty jesteś typie, ochłoń bo chyba dalej piszczy ci w uszach od tych cewek. :rotfl: Nic nie musisz sprawdzać, to po prostu dżentelmeńska umowa. Jak się poprawi wydajność w tej grze to z przyjemnością wrócę, a sobie w międzyczasie poćwiczę. Pozdrawiam, nie zależy mi na żadnej spinie. :lapka: 

Ja nie jestem spięty. Po prostu jestem nie przyzwyczajony do ludzi którzy nie rozumieją jak się im tłumaczy raz i trzeba to robić x razy. 

Jest turniej, są zasady, więc albo się dostosowujesz albo nie bierzesz udziału. To jest proste i logiczne. A ja od bodaj 3 dni muszę czytać Twoje marudzenie i się odnosić do niego. 

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Oj, jak grochem o ścianę. Nie będę w sumie kontynuował, równie dobrze mógłbym gadać z psem.

Usuwam Cię z turnieju. W normalnych okolicznościach Ci za Tobą by się ucieszyli z awansu, no ale cóż...

Opublikowano
14 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Oj, jak grochem o ścianę. Nie będę w sumie kontynuował, równie dobrze mógłbym gadać z psem.

Paolo, ale z czym Ty masz problem? 

Jesli ABS i TC pomagają uzyskać Ci lepszy czas, to z tego korzystaj. 

Pewno będą potem auta, gdzie bez tych systemów jeździć się nie da (tak jak w prawdziwych seriach wyścigowych) i ja też to wtedy załączę. W autach którymi jeździliśmy do tej pory lepsze czasy robiłem na off, ale gdybym musiał to włączyć to bym włączył i nie widzę tu powodu do wstydu czy coś w ten deseń. To tylko gierka i gramy dla zabawy ;)

Opublikowano

Ja z przyjemnością wrócę do zabawy za jakiś czas, ale mam problemy ze stanem technicznym tej gry. W między czasie też potrenuję, bo obecnie nie czerpię przyjemności z jazdy z powodów wyżej wymienionych, a rzucać czas aby zapisać się na liście też bez sensu. Nie kreci mnie ta gra jak początkowo zakładałem, że będzie:

Opublikowano

To już jak tam chcesz. 

Mnie też drażni wiele niedociągnięć, ale żadne z nich nie wpływają na rozgrywkę jaką mamy w tym turnieju :)

Sama jazda to poezja i chyba ideał jeśli chodzi o balans sim/arcade. 

Opublikowano

Pipolinio ja z końca stawki też  chce się wypowiedzieć. Nie mam problemu ze będę ostatni i wrzucę nawet chujowy czas. Ale też jest prawda taka że są tu ludzie co graja dużo więcej i im takie auta nie robią różnicy a my slabsi musimy duzo dluzej walczyc z autem i miło by było gdyby newbiki też miały troch łatwiej.  Kariery wyścigowej nie zaczyna się od f1;)

I dzięki ze chce Ci się to prowadzić pozdro 

Edytowane przez benito82pl

Opublikowano
  • Autor
57 minut temu, benito82pl napisał:

Pipolinio ja z końca stawki też  chce się wypowiedzieć. Nie mam problemu ze będę ostatni i wrzucę nawet chujowy czas. Ale też jest prawda taka że są tu ludzie co graja dużo więcej i im takie auta nie robią różnicy a my slabsi musimy duzo dluzej walczyc z autem i miło by było gdyby newbiki też miały troch łatwiej.  Kariery wyścigowej nie zaczyna się od f1;)

I dzięki ze chce Ci się to prowadzić pozdro 

Ale ja nie mogę nic zrobić tutaj. Teraz będą wolniejsze auta. Za kolejny tydzień mogę dać jeszcze wolniejsze. I tyle. Ale za 3 tyg dla równowagi dam potwory. Inaczej nie da się każdego zadowolić.