Opublikowano wczoraj o 16:20 1 dzień Tak gram na tactical. Ale Józek jest koks, chyba dziś trafi do rezerwy.
Opublikowano wczoraj o 16:24 1 dzień 2 minuty temu, messer33 napisał(a):Tak gram na tactical. Ale Józek jest koks, chyba dziś trafi do rezerwy.Mało nim grałem, bo mnie wkurzało, że nie nabija lvla xD. Czułem, że coś tracę. W sumie ciekawy zabieg z nim zrobili, to takie easy mode na początek gry.
Opublikowano wczoraj o 16:56 1 dzień To takie mrugnięcie okiem do fanów Fire Emblem, tam w praktycznie każdej części jest tak zwany Jagen (od imienia tego typu postaci z pierwszej części), wysoki level od początku żeby trochę wprowadzić gracza, ale w późnych etapach mało przydatny. W UO jest o tyle fajnie wkomponowany że z nim w składzie inne jednostki leveluja, bo w FE głównie kradnie exp, więc używa sie go tylko w ostateczności, ewentualnie żeby osłabić przeciwników a killa zostawić komuś na niższym poziomie.Co do poziomu trudności, polecam od razu brać najwyższy (bodajże expert), niestety gra nie jest super wymagająca nawet na nim. Nawet bez jakiegoś zaawansowanego budowania składów i taktyk, można spokojnie pokonywać wrogów którzy są kilka poziomów wyżej.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Od 18.12 nie grałem, dzisiaj włączyłem i przez chwilę czułem się lekko zagubiony, nawet z podstawowymi mechanikami (zapomniałem do czego jest AP a do czego PP). Dobrze, że gra ma cały kodeks ze wszystkim opisanym. :) To co dla mnie jest największym problemem to spamiętanie który typ jednostki w czym jest dobry, a jakie ma słabości i jak sobie radzi z danym typem przeciwnika. Ciągle dochodzą jakieś nowe typy i zwłaszcza jak długo nie grałem, to muszę co chwilę zerkać do manuala.Nie jestem też pewien na co Honor wydawać -- czy powiększać te jednostki, które mam, czy tworzyć nowe? Chciałbym, żeby dało się zapisać szablony jednostek, bo teraz przed każdym starciem (stage) muszę sprawdzić kto tam będzie i żonglować wszystkimi formując nowe odziały specjalnie pod to starcie. Chyba że to jest dla Was część zabawy? :)
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 3 minuty temu, DarkStar napisał(a):Nie jestem też pewien na co Honor wydawać -- czy powiększać te jednostki, które mam, czy tworzyć nowe?Przez całą grę wykupiłem jedną nową jednostkę, gra sama podrzuca nowe postacie, randomy są zbędne.5 minut temu, DarkStar napisał(a):Chciałbym, żeby dało się zapisać szablony jednostek, bo teraz przed każdym starciem (stage) muszę sprawdzić kto tam będzie i żonglować wszystkimi formując nowe odziały specjalnie pod to starcie. Chyba że to jest dla Was część zabawy? :)Nic takiego nie musisz robić. Jak jesteś na danej postaci i klikniesz R1 to przechodzisz przez różne zakładki i chyba trzecia to skrócony opis jednostki. Mało tego, jak masz różne drużyny to z bazy możesz wystawić drużynę prosto na fladze, najechać na nią, kliknąć 'move' i najeżdżając na przeciwników sprawdzić czy sobie poradzi czy nie, jak widzisz że dostanie bęcki to odwołujesz (dostając znowu punkt valor) i sprawdzasz inną drużynę. Na niższych poziomach trudności nawet jazda 4 drużynami jedna obok drugiej to prosta taktyka bo jak wpadniesz na przeciwnika to klikając R1 zmieniasz atakująca ekipę i musiał byś strasznie kijowo wszystko ustawić żeby nie mieć nawet jednej szansy na zwycięstwo.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 31 minut temu, łom napisał(a):Przez całą grę wykupiłem jedną nową jednostkę, gra sama podrzuca nowe postacie, randomy są zbędne.Złego terminu użyłem. Chodzi mi o te oddziały. Na początku są po trzy postaci w oddziale, można je zwiększyć do 4, albo stworzyć kolejny oddział trzyosobowy. Nie wiem co lepsze -- mniej oddziałów, ale z większą liczbą jednostek czy więcej mniejszych oddziałów.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 5 minut temu, DarkStar napisał(a):Złego terminu użyłem. Chodzi mi o te oddziały. Na początku są po trzy postaci w oddziale, można je zwiększyć do 4, albo stworzyć kolejny oddział trzyosobowy. Nie wiem co lepsze -- mniej oddziałów, ale z większą liczbą jednostek czy więcej mniejszych oddziałów.Nie ma złej decyzji. Jak zwiększysz do 4 to będziesz miał silniejszy oddział a jak stworzysz nowy to możesz np. zrobić typowy support z jednej drużyny. Ja na przemian to robiłem.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Wbijam dziś C i właśnie robię 2 teamy po 4 ludziki, będą większe koksy.