Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Na pewno poganiaj po rynku głównym i okolicach, są tam też dookoła restauracje (nawet w znośnych cenach ale to było z 8 lat temu), czasem można trafić wieczorem na jakieś występy. Warto też wstąpić do

Opublikowano

Na pewno poganiaj po rynku głównym i okolicach, są tam też dookoła restauracje (nawet w znośnych cenach ale to było z 8 lat temu), czasem można trafić wieczorem na jakieś występy. Warto też wstąpić do Royal Museum of the Armed Forces and Military History. Jeśli chodzi o żarcie to jedyne co zapamiętałem to dobre frytki z masą sosów do wyboru i smaczne piwa (nawet losowe z marketu za 2-3 euro było dobre).

Opublikowano

Poza Brukselą, polecam tez odwiedzić Antwerpię. Bardzo ładne zadbane miasto z bogatą historią. Jedno z moich ulubionych europejskich miast. Poniżej kilka fotek:

20231222_173049.thumb.jpg.bc0c1c1cb92ca96bd42780e507ce1502.jpg

20231222_143316.thumb.jpg.83eb1187ed5cc697177793a849693551.jpg

Jest tanio i bezpiecznie, polecam uważać jedynie na parkingi i koniecznie czekać aż bilet się wydrukuje z bramki wjazdowej. Co nie jest takie oczywiste no czasem automatyczne bramki łapią zwiechy umożliwiając wjazd bez wydrukowania bileciku. A bez niego wyjazd nie jest taki prosty. Dlaczego? W przypadku braku biletu, opłata za wyjazd z niektórych parkingów w centrum może odchudzić portfel o 40€ :[

Opublikowano

To prawda, lepiej do Antwerpii podjechac bo to jedno z lepszych miast w tamtym regionie. Bruksela to smrod niesamowity dzisiaj.

Opublikowano

Bruksela jest brudna, syfna, pelna imigrantów i bezdomnych, zresztą mam wrażenie że cała Belgia jest taka. Jeżeli chcesz coś zwiedzić sensownego to Bruggia i Antwerpia. Jestem ogromnie rozczarowany tym krajem. Pracowalem tam około 10 lat temu. Nigdzie nie spotkalem sie z takim rasizmem.

Opublikowano

Jak to ładnie pisał Charles Baudelaire w "Biednej Belgii" - najzimniejsza zakonnica we Francji jest ciągle cieplejszą osobą, niż najcieplejsza nierządnica w Belgii ;)

Opublikowano
5 godzin temu, standby napisał:

Bruksela jest brudna, syfna, pelna imigrantów i bezdomnych, zresztą mam wrażenie że cała Belgia jest taka. Jeżeli chcesz coś zwiedzić sensownego to Bruggia i Antwerpia. Jestem ogromnie rozczarowany tym krajem. Pracowalem tam około 10 lat temu. Nigdzie nie spotkalem sie z takim rasizmem.

Ze strony Belgów? Ciekawe, zawsze myślałem, że to miły naród. 

Opublikowano

Będę w Brukseli niecałe 4 dni w czerwcu. Wygląda na to, że w samym mieście za wiele do zwiedzania nie ma. Rynek i jego okolice, atomium, przejść się dzielnicą mocodawców Tuska i szlakiem komiksowych murali no i to chyba tyle. Do tego jakieś pół dnia na Waterloo i spokojnie powinien zostać mi dzień na wypad do Antwerpii.

Opublikowano

Jest jedna ciekawa do odwiedzenia dzielnica w Brukseli, z tymi żywymi ludźmi za witrynkami, pełno polityków można spotkać tam wieczorami:sonkassie:.

A tak poza tym bród, smród i ubóstwo, na szczęście od 2018 tam nie zawitałem i mam nadzieje, że tak zostanie :D.