Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Battlefield 6

Featured Replies

Opublikowano

Moja ostatnia odsłona to BF1, która w mojej ocenie była wyśmienita. Dla mnie osobiście przekombinowanie i ogromne możliwości personalizacji broni, mnóstwo gadżetów - działa na niekorzyść gry. BC2, BF1 - ograniczony wybór broni dla każdej klasy, parę gadżetów i gramy. Teraz modyfikacja broni, gdzie zmieniasz wszystko od lufy, po magazynek, uchwyty, tłumiki, chuje muje dzikie węże - no ja osobiście tego nie lubię, bo wtedy każdy ustawia giwerę żeby była "insta gib". Obecnie grywam w Delta Force i tam jest to samo, czyli giwery bez charakteru. Ktoś tu pisał, że chciałby mapy w czasowym wachlarzu. No nie, najlepsza byłaby wybierajka z filtrami, bo np. jak w DF wylosuje mi się mapa Knifes Engde, to mega smuteczek. Botów też nie chcę. Sam fakt, że w BF2042 mieli portal, pokazuje, że mogą dać duuuużo więcej map, mają już to przerobione pod nowszy silnik. Destrukcja będzie fajna, o ile rundy nie będą trwały zbyt długo, bo granie na zgliszczach to nudy.

• Odpowiedzi 417
  • Wyświetleń 24,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czezare
    Czezare

Gdyby nie pojazdy pomyślałbym, że to nowy CoD.

• UberAdi
    UberAdi

To jest U-100 z BF4 czyli startowa broń supporta. Prawdziwa nazwa to Ultimax 100. Ta broń jest tak zrobiona, że ma minimalny recoil też w rzeczywistości. Problemem jest wolny fire rate i w BF4 nie był

• Ostatni dobry BF 1 to był z pierwszej wojny światowej.  

Opublikowano

Attachmenty whatever, najgorzej jak jakaś broń jest w mecie i cały serwer lata z tą samą giwerą. Z tego co pamiętam to zawsze w bf'ach była jakaś różnorodność, w ostatnim codzie np wszyscy latali z smg dopóki ich nie znerfili

Opublikowano
8 godzin temu, Chewie napisał(a):

Attachmenty whatever, najgorzej jak jakaś broń jest w mecie i cały serwer lata z tą samą giwerą. Z tego co pamiętam to zawsze w bf'ach była jakaś różnorodność, w ostatnim codzie np wszyscy latali z smg dopóki ich nie znerfili

Nie przesadzałbym z tą różnorodnością, bo w BF1 też potrafili latać z tylko jedną snajperką albo smg.

9 godzin temu, Shankor napisał(a):

Moja ostatnia odsłona to BF1, która w mojej ocenie była wyśmienita. Dla mnie osobiście przekombinowanie i ogromne możliwości personalizacji broni, mnóstwo gadżetów - działa na niekorzyść gry. BC2, BF1 - ograniczony wybór broni dla każdej klasy, parę gadżetów i gramy. Teraz modyfikacja broni, gdzie zmieniasz wszystko od lufy, po magazynek, uchwyty, tłumiki, chuje muje dzikie węże - no ja osobiście tego nie lubię, bo wtedy każdy ustawia giwerę żeby była "insta gib". Obecnie grywam w Delta Force i tam jest to samo, czyli giwery bez charakteru. Ktoś tu pisał, że chciałby mapy w czasowym wachlarzu. No nie, najlepsza byłaby wybierajka z filtrami, bo np. jak w DF wylosuje mi się mapa Knifes Engde, to mega smuteczek. Botów też nie chcę. Sam fakt, że w BF2042 mieli portal, pokazuje, że mogą dać duuuużo więcej map, mają już to przerobione pod nowszy silnik. Destrukcja będzie fajna, o ile rundy nie będą trwały zbyt długo, bo granie na zgliszczach to nudy.

Mogą to dodać, bo ludzie lubią personalizację broni, ale byle to nie miało wpływu na rozgrywkę. Niech każda broń po prostu ma swoją masę i zasięg, a dodatki niech po prostu zmieniają wygląd.

Opublikowano

Ja preordera na pewno nie wezmę, natomiast póki co patrzę w kierunku nowego bfa z ostrożnym optymizmem. Sprawdzi się betę, później gra wyjdzie, będą pierwsze opinie i będzie decyzja. Wydaje się jednak, że będzie pewien ukłon w kierunku bfa 3. Ostatni prawdziwy, naprawdę dobry Battlefield to bf1 a to już będzie 9 lat odkąd wyszedł.

Edytowane przez Qbon

Opublikowano

Moje pytanie - czy dalej będą baby które będą psuły cały klimat w grze?

Opublikowano
7 godzin temu, McDrive napisał(a):

Niech każda broń po prostu ma swoją masę i zasięg, a dodatki niech po prostu zmieniają wygląd.

Koniec końców ta modyfikacja broni i tak kończy się właśnie na jakimś kompromisie i wychodzi na jedno (zawsze ma plusy i minusy), a niepotrzebnie człowiek marnuje czas w poszukiwaniu złotej konfiguracji. Jeśli coś jest OP to staje się popularnym gotowcem kopiowanym z automatu, dopóki nie zostanie znerfione. Po prostu irytujące, bo potrafi zmarnować czas na grzebaniu, mimo nadrzędnej chęci po prostu skupienia się na samej grze. Jakiś celownik, tłumik on/off i jazda.

Opublikowano
17 godzin temu, Chewie napisał(a):

Nie było nigdy różnorodności, z innymi brońmi poza metą biegali tylko po to żeby wbić xp, tagi, achievmenty i dodatki xd Jak już ludzie wszystko odkryją to każdy sobie optymalizuje gameplay tak żeby im się grało przyjemnie więc zawsze kończy się na podobnym ekwipunku. Ale to nie dotyczy tylko BFa, w każdym shooterze tak jest od zawsze.

Niestety jakoś się tak przyjęło, że jeśli gra nie ma 50 różnych broni to ludzie uznają za minus pomimo tego, że w grach z taką ilością broni 90% z nich to zwykły zapychacz.

Trochę podobnie jest z wielkością map i ilością graczy. Więcej wcale nie znaczy lepiej co pokazał BF 2042.

Opublikowano

Chciałbym się pozytywnie rozczarować, ale zdrowy rozsądek podpowiada, że Bf6 to będzie wielki skok na kasę. Zawodowi kłamcy i oszuści z ea i dice battlefield studios będą znieczulali nas graczy sentymentalnym powrotem do Bf3 i Bf4 po to by wycisnąć jak cytrynę z kasy.

Ne ma dedykowanych serwerów i przeglądarki serwerów, czyli będą nam kazali tańczyć tak jak oni zagrają - progres postaci, odblokowanie, levelowanie broni, statystyk i innych pierdół będzie schowane za płatnym battlepasem + jakieś płatne mikropłatności m.in. mapy, paczki xp, skiny postaci, broni. I ciągła presja i utrudnianie normalnej gry tym, którzy się będą opierać. Jednym słowem nie pozwolą nam grać tak jak chcemy.

Mają być dedykowane serwery, ma wrócić "operation clusterfuck" - w innym wypadku ea niech spierdala z tym gównem :)

Opublikowano

chyba jedyny polski youtuber z konkretnymi materiałami z BF, z kumatymi ludźmi zawsze ten gameplay lepiej wygląda :

Opublikowano

Wiele elementów graficznych i mechanik multiplayerowych z Medal of Honor zostało zaimplementowanych w sieciowe Battlefield 4, ale wiadomo teraz jaka legenda otoczony jest ten BF. Mnie martwią niepokojące wieści jeśli chodzi o pojazdy latające. Ludzie donoszą, że ten element nie przypomina z poprzednich części, lecz jest „ulepiony” z assetow 2042 i mało wymagający. Szkoda :(

Opublikowano

Nie wiem, jakie to elementy (możesz wymienić), ale o BF4 wciąż nie powiesz: "widać mocno, że bazą dla BF4 był MoH".

Opublikowano

macie, sprawdźcie na własnej skórze yebane marudy

Opublikowano

Jakiś kodzik ktoś na ogarnąć na te wcześniejsze testy ?

Rzeczywiście za 1.20 zł kupiłem kod na early access i można popykać od 7

Opublikowano
No image preview

Otwarta beta Battlefield 6 – dropy na Twitchu

Dowiedz się, jak zdobywać nagrody, oglądając transmisje ulubionych twórców podczas wczesnego dostępu i otwartej bety Battlefield 6 na Twitchu.

30min na twitchu i każdy zagra od czwartku

Opublikowano

Czuję że będzie wielkie rozczarowanie oni wogole nie słuchają nas graczy i to 2042 w nowych szatach z lekka modyfikacja pfu bardzo mi przykro ze tak zarżnęli takiego epickiego fpsa betę się sprawdzi ale czuje w kościach ze będzie wielki zawód

Opublikowano

Do każdej gierki mam negatywne nastawienie, jedyne co mnie może zaskoczyć? To, że będzie dobra balon pogramy od 07.08 i się zobaczy (kupiłem kod za 1.80 PLN). W Battlefield zawsze korzystałem z wyszukiwarki serwerów bez tego to trochę tak jakby to nie był BF ale czego ja wymagam od online gierki 2025...

Opublikowano

Nie będzie żadnego sbmmu, a na pewno nie na poziomie coda. Przestańcie wklejać i powielać fake newsy. W labsach ograłem prawie 20h z turbo spocuchami w squadzie i matchmaking ma feeling jak w 2042. Nie mieliśmy odczucia, że każdy mecz to finał majora(jak w ostatnim Delta Force np). Gierka już we wczesnych wersjach alphy była ze 100x lepsza od tego ścierwa 2042 i jest nadzieja, że rynek fpsow nie umrze.

Opublikowano

W 1. tygodniu otwartej bety macie szansę zdobyć w ramach siedmiu wyzwań nagrody, z których będziecie mogli korzystać w pełnej wersji gry.

Wyzwanie: zdobądź poz. 10 // Nagroda: karta gracza „Zgaszony”

Wyzwanie: zdobądź poz. 15 // Nagroda: skórka „Wschodząca gwiazda”

Wyzwanie: zdobądź poz. 20 // Nagroda: zawieszka na broń „Nocna groza”

Wyzwanie: Szturmowiec: zabij 50 wrogów bronią do walki w zwarciu (zasięg 10 metrów) // Nagroda: zestaw broni „Odległość uderzenia”

Wyzwanie: Wsparcie: reanimuj 100 członków zespołu // Nagroda: naklejka na broń „Zawładnij nocą”

Wyzwanie: Inżynier: przywróć pojazdom 3000 punktów wytrzymałości // Nagroda: naklejkach na broń „Po mroku”

Wyzwanie: Zwiadowca: dostrzeż 300 wrogów // Nagroda: skórka postaci „Poszukiwacz”

Wyzwania 2. weekendu i zdobyć kolejne nagrody.

Wyzwanie: przejmij 42 flagi w trybach Podbój, Dominacja lub Król wzgórza // Nagroda: skórka na pojazd „Machina wojenna”.

Wyzwanie: zalicz 200 eliminacji/asyst // Nagroda: nieśmiertelnik Kompanii nietoperza.

Wyzwanie: przejmij 10 sektorów w trybie Przełamanie lub Szturm // Nagroda: Pakiet broni „Dominium”

Dodatkowo nagrody za samo uruchomienie bety.

GLA_OpenBeta_Beautyshot_pl-PL_HERO_3840x

Opublikowano

Jak ktoś będzie grał na konsoli i zastanawia się czy grać z włączonym cross-play, to polecam poniższy filmik Youtuber’a, który wymiata. Niesamowita precyzja przy tak ogromnej czułości. Ja na konsoli gram zawsze na 100%, ale takiej precyzji nie da się osiągnąć szczególnie jak w ADS ciachasz 2-3 pod rząd w główkę. )