Opublikowano 9 maja 20241 r Co wiemy: - Joy-cony przyłaczane za pomocą magnetycznych szyn - kompatybilność Pro Controllera z pierwszego Switcha - konsola ma posiadać 12 GB RAM i 256 GB miejsca na dysku Najlepiej jakby ten temat tu pozostał w dziale Switcha bo te same gierki mogą dostawać jakieś boosty więc nie opłacało by się tworzyć dla nich osobnych tematów, za duży śmietnik by się zrobił. Odnośnie wersji fizycznych: Edytowane 9 maja 20241 r przez GearsUp
Opublikowano 10 maja 20241 r Takie podejscie do wersji fizycznych to ja szanuję. Arigato Nintendo-san.
Opublikowano 10 maja 20241 r Zobaczymy Jims. Jak znowu będzie trzeba połowę gry ściągać to super fizyki c0rwa
Opublikowano 10 maja 20241 r 8 minut temu, Pupcio napisał: Zobaczymy Jims. Jak znowu będzie trzeba połowę gry ściągać to super fizyki c0rwa Mimo wszystko chyba nie było sytuacji w której na karcie miałeś jedynie instalator. Po
Opublikowano 10 maja 20241 r Było parę przypadków, gdzie gra nie była możliwa do odpalenia bez dociągnięcia danych.
Opublikowano 10 maja 20241 r https://www.ppe.pl/news/342365/nintendo-switch-2-z-ogromnym-wyciekiem-specyfikacji-konsola-ma-oferowac-moc-podobna-do-ps4-ps4-pro-i-xss.html Spoczko specyfikacja dla nintendo gier, dla multiplatform już gorzej, ale wiadomo, to nie może kosztować jak rog ally, tylko być przystępne cenowo.
Opublikowano 10 maja 20241 r Switch 2 bez wsteki? Noooo... kupi się kiedyś tam Switch 2 ze wsteką? Ziomeczku, kupiłeś mnie tym jak paczkę żelków, gdzie się podpisać żeby dostać preorder?
Opublikowano 10 maja 20241 r 34 minutes ago, Paolo de Vesir said: Mimo wszystko chyba nie było sytuacji w której na karcie miałeś jedynie instalator. Po Jest sporo gier, które trzeba dociągnąć, albo np kompilacji gdzie była tylko jedna część, a reszta z neta
Opublikowano 10 maja 20241 r Jakie na przykład? Bo oprócz składanek gdzie jakiś tytuł jest cały do pobrania to nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żebym wsadził kartridż i żeby gra od razu nie działała Edytowane 10 maja 20241 r przez jimmy
Opublikowano 10 maja 20241 r Sporadyczne przypadki, głównie od 2kK i przy portach dużych AAA multiplatform Ale całościowo to może z 2-3% gier jakie na ten sprzęt wyszły, Nintendo chyba ani razu ze swoimi grami dupy nie dało i każdą mogłeś uruchomić że wsadzasz i grasz
Opublikowano 10 maja 20241 r 4 godziny temu, jimmy napisał: Jakie na przykład? Bo oprócz składanek gdzie jakiś tytuł jest cały do pobrania to nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żebym wsadził kartridż i żeby gra od razu nie działała No jest kilka takich wydań. Na pewno te sportówki od 2K czy EA a z normalnych gier to na pewno LA Noire czy Wolf 2 tylko tam jest myk chyba ,że można grać ale nie można skończyć. Albo te pudełka gdzie w środku pudełka nie ma kartridża tylko kod, po co to komu. Edit i jeszcze ten nowy Harry Pota, It Takes Two, Tony hawks, NFS Hot Pursuit, The Outer Worlds, Borderlans 3, Nowy MK1 i pewnie jeszcze kilka gierek.
Opublikowano 10 maja 20241 r Autor 13 minut temu, Ukukuki napisał: NFS Hot Pursuit Odpalasz i grasz, ta informacja na pudełku to 2GB online contentu, można olać. Cała kampania single playera jest na karcie.
Opublikowano 10 maja 20241 r O właśnie można takich gierek szukać po tym niebieskim napisie internet download required. Jak singlowa gierka ma taki napis i nie jest składanką to wiadomo o co chodzi.
Opublikowano 10 maja 20241 r Autor 2 minuty temu, Ukukuki napisał: O właśnie można takich gierek szukać po tym niebieskim napisie internet download required. Jak singlowa gierka ma taki napis i nie jest składanką to wiadomo o co chodzi. No tu jest inaczej, ten dodatkowy content to multiplayer po prostu.
Opublikowano 10 maja 20241 r 1 minutę temu, GearsUp napisał: No tu jest inaczej, ten dodatkowy content to multiplayer po prostu. No wiem ale w Harry Potter, Life is Strange, It takes two czy La Noire można się domyśleć ,że cała gra nie jest na kartridżu.
Opublikowano 10 maja 20241 r Zapomniałem że na Switcha wychodzą też multiplatformy AAA (o boże) Edytowane 10 maja 20241 r przez jimmy
Opublikowano 10 maja 20241 r No jakby Nintendo tak wydawało swoje gry to bym miał wywalone na ich konsole
Opublikowano 10 maja 20241 r Autor I bardzo dobrze, że na pudełkach są te dopiski download required bo dla mnie to jest informacja no-go. Kupujesz taką grę na Xboxa, wkładasz płytkę i następuje zgadywanka ile będzie dociągało, nawet nie patchy tylko samej gry.
Opublikowano 10 maja 20241 r Najbardziej wkurza to przy tych składankach. Takie residenciki 4,5,6 chyba tylko 4ka jest na karcie? Przy mgsach jedynka ehh. Powinno nintendo krótko trzymać takich parobasów
Opublikowano 10 maja 20241 r Autor Mimo wszystko pre-load z carta nadal jest lepszy niż kod bo taki cart może być przenośną licencją a kod zużyjesz raz i lipa.
Opublikowano 10 maja 20241 r No to fakt ale boli ta polityka w szczególności w wydaniu Capcomu. Te kolekcje Mega Man po dwie gry które zajmują pare MB. Masz dwie gry które razem zajmują pewnie 100MB a i tak drugą dociągasz z neta. Nie rozumiem tego. Na przykład Mega Man X Legacy Collection 1+2. No ale to jest firma która próbowała dodać DRM do swoich starych gier na steam.
Opublikowano 10 maja 20241 r Autor 3 minuty temu, Ukukuki napisał: No to fakt ale boli ta polityka w szczególności w wydaniu Capcomu. Te kolekcje Mega Man po dwie gry które zajmują pare MB. Masz dwie gry które razem zajmują pewnie 100MB a i tak drugą dociągasz z neta. Nie rozumiem tego. Na przykład Mega Man X Legacy Collection 1+2. No ale to jest firma która próbowała dodać DRM do swoich starych gier na steam. Też mam żal o te Mega Many ale te kolekcje i tak są zalagowane nawet wersje Steamowe więc lepiej te gry ogrywać przez emu. O właśnie a propo mam nadzieję, że responsywność i input lag się poprawią na Switchu 2.
Opublikowano 10 maja 20241 r Akurat te porty starych gier z konsol czy arcade na Steam to są robione przez partaczy strasznych zazwyczaj i nawet tego nie kupuję. To samo GOG. na konsolach zazwyczaj to lepiej wygląda ale i tak trzeba się pilnować. Przykładowo Metal Slug na PS4 są dwie wersje, jedna tragiczna druga znośna. Albo kompletne wydanie pudełkowe na PS4 które emuluje wersję na PS2 i działa to tragicznie chyba z podwójnym input lagiem. To już Metal Slug na steam lepiej działa a działać gorzej to naprawdę wyczyn.
Opublikowano 10 maja 20241 r Autor Na Switchu M2 radzą sobie z tym najlepiej. Ja mam wykupione wszystkie gierki z ich katalogu: https://www.dekudeals.com/games?filter[developer]=M2 Seria ARCADE ARCHIVES też jest dobrze wykonana.
Opublikowano 11 maja 20241 r 7 godzin temu, GearsUp napisał: Kupujesz taką grę na Xboxa, wkładasz płytkę i następuje zgadywanka ile będzie dociągało, nawet nie patchy tylko samej gry. Na Xbox akurat to nawet jak se chcesz kupić płytkę to wcześniej możesz sobie ściągnąć grę i tylko zweryfikować zakup płytką