Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 16.12.2025 o 19:17, markusGDA napisał(a):

jęczenie na KEY cardy, no wszyscy już to wiedzą

Najwyraźniej teraz już wie samo Nintendo skoro wydawca twierdzi, że "Nintendo announced two new smaller cartridge sizes for Nintendo Switch 2". Jednak opłaca się JĘCZEĆ

edit: co do chuya, jakim cudem zamieniło mi twyta na trailer Divinity xd

• Odpowiedzi 7,7 tys.
  • Wyświetleń 458,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Przypominam klasyczne wideo:

Ciekawe jak sie sytuacja rozwinie.

Jako, ze serce mam nintendowca, chcialbym uwierzyc ze cos sie zmieni na lepsze

Fajnie, ze cos kombinuja.

Opublikowano

Skoro mówią, że cena wobec tego rośnie o 10 euro, to wychodzi, że koszt kartridża "małego" to okolice 50 zł, tak jak "dużego" to bliżej stówy. Część osób kupi, bo chce mieć dane na kartridżu. Część nie, bo drożej. Wielkość obu grup jest niestała. Jest to decyzja do rozważenia dla gry adresowanej do kolekcjonerów. Zobaczymy, ilu wydawców z tego skorzysta.

Zaznaczmy, że praw fizyki nie złamano, i pod względem szybkości przesyłu, kartridże mniejsze będą "jeszcze wolniejsze" od obecnych:

Opublikowano
  • Autor

Someone on Era said he’s getting 60fps in certain areas now! So it might be double buffer v-synced

Coś się dzieje w temacie. Jak nadal przy tym dłubią to może jest jeszcze szansa na te 60

Opublikowano

@Bzduras wyjebali tego twita xdd jest nowy i tej samej treści z wywalonym tekstem że Nintendo udostępniło dwie nowe mniejsze pojemności więc chyba Nintendo nie chce się tym oficjalnie chwalić xddd

W każdym bądź razie dobry news bo może wreszcie zatrzyma tą psychiczną wręcz lawinę wszystkiego prócz gierek Nintendo na gej karcie

Opublikowano
4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Na pewno xd duże gry i tak się nie zmieszczą na tych mniejszych kartridżach. Z indykami się poprawi pewnie.

No przecież o to mi chodziło

Teraz są psychopatyczne akcje że gry co ważą prawie nic i tak lądują na gej karcie.

Gej kart do gigantyczne ważących gierek przekraczających 64gb jest logiczny przecież

Opublikowano
7 minut temu, Daffy napisał(a):

Gej kart do gigantyczne ważących gierek przekraczających 64gb jest logiczny przecież

Ile jest gier które nie zmieszczą się na 64GB na Switchu? Remake Finala 7 i na razie tyle. A i tak prawie wszystko ląduje na gejkarcie.

To nie pojemność jest problemem tylko cena tego rozwiązania.

Opublikowano
12 minut temu, Daffy napisał(a):

Popraw mnie jeśli się mylę, ale jeszcze przedwczoraj jebałeś FF7 za "gejkart z 96GB do pobrania...". Co tam się pozmieniało w międzyczasie?

Opublikowano

Nie przewiduje większej zmiany w przypadku dużych wydawców, ale indyki i mniejsi wydawcy albo firmy które będą potrzebowały na gwałt pozytywnego pr'u pewnie sie skuszą

Opublikowano

Ludzie wszystko kupia

Nawet takie gowno g*jkartowe

Wiec nadal beda wychodzic gierki o pojemnosci 1300MB na tym czyms

I ludzie beda to kupowac

Coz mozna dodac

Od siebie dodam tylko to

Jebac g*jkarty pradem, tyle o tym

Opublikowano

a te star warsy to tłumaczyli ze do pobrania, dlatego ze pamięć wewnętrzna switcha jest szybsza niż na kartridżu także ten

Opublikowano
26 minut temu, grzybiarz napisał(a):

a te star warsy to tłumaczyli ze do pobrania, dlatego ze pamięć wewnętrzna switcha jest szybsza niż na kartridżu także ten

Na pewno to był powód xd dlatego też wydali na key karcie. Tak samo z tego samego powodu Ubisoft wydał The Rogue Prince of Persia na key card.

Szanuję Nintendo za tą walkę aby gra dalej odpalała się bezpośrednio z nośnika bez instalacji na konsoli. Jak dawniej, wkładasz gierkę i od razu gracz bez żadnej instalacji jak na PC czy konsolach konkurencji. Jednak skoro jest to tak drogie to może prościej i lepiej by było jednak wypuścić kartridże dużo wolniejsze a gry by się po prostu za każdym razem instalowały na konsoli.

Opublikowano
  • Autor

A propo jeszcze Skyrima

Gra śmiga teraz w przedziale 30-45 fps bo taki cap ustawili. Zamiast przyciąć te ustawienia graficzne jak draw distance PS5 like to poszli w graficzkę i teraz robią coś pokroju Batmana z Xboxa gdzie też był jakiś dziwny cap ustawiony. Jeszcze gdyby to było 40 to byłoby to zrozumiałe na 120Hz panelu ale 45 to tak z dupy

Edytowane przez GearsUp