Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Słaby PR w przeciwieństwie do 1 (min. ekran, ceny gier, gej karty)

Pół roku bez prawdziwego hitu (bananza)

Funbaza która w większości ma wywalone w technikalia więc wobec powyższego nie ma potrzeby obecnie migrować na S2 (co wiecej hity z S1 które na S1 działały dobrze wyglądają przenośnie lepiej na S1 OLED niż na S2 jeśli nie dostały patcha pod S2)

Obecnie ujawniony kalendarz premier to dalszy brak niekwestionowanego hitu i system sellera

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 478,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Mam wrażenie, że wygrali (nie wiem czy w tej sytuacji to nie za mocne stwierdzenie) ci, którzy nie posiadali pierwszego Switcha.

Nintendo natomiast mocno uratowało sobie dvpę wsteczną kompatybilnością, bez której byłby śmiech na sali. Pustej sali.

Edytowane przez Boomcio

Opublikowano

Bez wstecznej kompatybilności Nintendo Switch 2 by leżało i kwiczało. dunno

Historia lubi się powtarzać. Podobnie przecież było z pierwszym Switch - kto nie miał WiiU ten wygrał (porty Mario Kart 8, Breath of the Wild, New Super Mario Bros U, Splatoon 2, Super Mario 3D World, Donkey Kong Country Tropical Freeze, Pikmin 3, Captain Toad, Bayonetta 2, itd).

Oczywiście ostatecznie Switch dowiozło (choćby Super Mario Odyssey, Xenoblade 2, Animal Crossing, Super Smash Bros Ultimate, Super Mario Bros Wonder, Splatoon 3, Super Mario Maker 2, itp).

Wybroniło się wspaniale, choć zajęło to o wiele więcej czasu niż powinno...

W teorii analogicznie powinno to teraz zadziałać ze Switch 2. Choć tutaj trzeba wziąć pod uwagę dwie podstawowe różnice - mało atrakcyjną nową politykę cenową i dystrybucji, oraz zgoła odmienną bazę potencjalnych graczy (pierwszego Switch miał prawie każdy - ponad 154 mln sprzedanych konsol, WiiU nie miał prawie nikt - 13 mln). To może trochę pokrzyżować plany Wielkiego N.

Edytowane przez Damk

Opublikowano

Sama konsola i tak sprzedaje się lepiej niż Switch 1 więc Nintendo nie ma co marudzić. Na pewno porty ze switcha 1 nie będą się tak dobrze sprzedawać jak porty z WiiU.