Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Gdzie te czasy jak się grało na PSX w Gran Turismo na guzikach X i kwadrat? Nikt nie wiedział nawet, co to trigger.

Edytowane przez Emtebe

• Odpowiedzi 8 tys.
  • Wyświetleń 498,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
5 minut temu, GearsUp napisał(a):

Nikt ci nie zabrania grać na takim kontrolerze na Switchu 2. Sam takiego mam razem z adapterem bo dodawali do kolekcjonerki Smash Brosa.

Ja wiem że się da, tylko jednego bumpera brakuje i przez to nie we wszystko idzie zagrać.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Mari4n napisał(a):

Ja wiem że się da, tylko jednego bumpera brakuje i przez to nie we wszystko idzie zagrać.

No widzisz też mogę napisać, że taki Dualsense nie ma back buttonów jak Pro Controller 2 i nie da się grać w gry z dużą ilością przycisków.

Opublikowano
12 minut temu, Emtebe napisał(a):

Gdzie te czasy jak się grało na PSX w Gran Turismo na guzikach X i kwadrat? Nikt nie widział nawet co to trigger.

W tym samym miejscu, w którym są czasy przemierzania świata na osiołkach i gdy nikt nawet nie wiedział co to jest samochód - w przeszłości.

Opublikowano
  • Autor

Cała branża poza Nintendo sto lat za murzynami skoro w standardowej wersji pada nikt nie potrafił dodać tylnych przycisków. SIECZKA TOTALNA

Jak to szło? Kto stoi w miejscu ten się cofa ®

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):

Żadna gra Nintendo tych przycisków nie wykorzystuje do dodatkowych funkcji.

Każda je wykorzystuje bo można podmieniać je w UI i przez to sam sobie wybierasz gdzie ci wygodniej, czy z tyłu czy z przodu. WIZJONERZY

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Emtebe napisał(a):

Ani razu z tych guzików nie skorzystałem. Nie wiem na co mi one.

Nintendo Switch Pro Controllers with back buttons (such as the Switch 2 controller or 3rd-party models) allow remapping to any button, enhancing games like Mario Kart 8 Deluxe (drift/brake), The Legend of Zelda: TOTK (item switching), and Splatoon 3 (aiming/jumping). They are widely used for shooters and action games to keep thumbs on the sticks. 

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

W sensie mówisz o remapowalnych przyciskach z tyłu kontrolerów? Ten patent, który po dwóch latach od wydaniu Elite Controllera dla kloca Nintendo sobie skopiowało?

Opublikowano

Elite Controller też ma cztery. No nie wiem co tak słabo.

Opublikowano

Nie ma sensu pisac chlopaki. Kazdy minus i zacofanie u Nintendo to plus w oczach obroncow marki. Szkoda czasu.

Opublikowano
13 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Steam Deck ma 4! Jebani wizjonerzy.

xD

I to nawet nie są zwykłe przyciski, które można jedynie zmapować na inne przyciski. Steam Input gra w innej lidze niż wszystkie pozostałe kontrolery na każdej platformie :)

Opublikowano
  • Autor
57 minut temu, GearsUp napisał(a):

Cała branża poza Nintendo sto lat za murzynami skoro w standardowej wersji pada nikt nie potrafił dodać tylnych przycisków. SIECZKA TOTALNA

Opublikowano

Panowie, zbiera tu ktoś może osoby do ekipy rodzinnego abonamentu NSO + Expansion Pack? Badam temat, czy gdybym kupił to cudo, to byłaby opcja przycebulenia na lepszym abo z ludźmi z forum.

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

Pro Controller jest w pudelku ze Switchem czy trzeba go dokupić osobno?

Opublikowano

Steam controller mial dwa w standardzie. Steam decka nie da sie kupic bez takich.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Bzduras napisał(a):

Pro Controller jest w pudelku ze Switchem?

Ta sama półka cenowa co kontroler Xboxa i Dualsense. Jak widać niektórzy mogą się bardziej przyłożyć do swojej pracy od innych.

Opublikowano

To jest pytanie, w którym dostępne odpowiedzi to "tak, Pro Controller jest w pudełku z konsolą" lub "nie, trzeba go dokupić osobno".

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Bzduras napisał(a):

To jest pytanie, w którym dostępne odpowiedzi to "tak, Pro Controller jest w pudełku z konsolą" lub "nie, trzeba go dokupić osobno".

Akurat w pudełku Switcha jest najwięcej dodatkowych akcesoriów ze wszystkich konsolet na rynku.

Opublikowano

Dobrze, nie umiesz odpowiedzieć więc ja to zrobię za ciebie: nie, nie ma Pro Controllera w pudełku z konsolą, trzeba go dokupić osobno żeby cieszyć się tym przełomowym rozwiązaniem wprowadzonym dwa lata po konkurencji (i to w okrojonej o dwa guziory wersji). Wniosek z tego taki, że Nintendo nie jest w tej materii przed kimkolwiek.

Obracać kota ogonem to też trzeba umieć.

Opublikowano

Wodociągi kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.