Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Myślę że druga połowa 2027 to bedzie ten pierwszy sensowny moment na zakup S2. Akurat wyjdzie Mario 3D, bedzie juz parę fajnych gierek i nadchodząca powolutku Zelda bo to już 4 lata będą od TOTK.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 3 minuty temu, Figaro napisał(a):Myślę że druga połowa 2027 to bedzie ten pierwszy sensowny moment na zakup S2. Akurat wyjdzie Mario 3D, bedzie juz parę fajnych gierek i nadchodząca powolutku Zelda bo to już 4 lata będą od TOTK.Mysle, ze planowanie kiedy konsole oplaca sie kupic jest tak samo zjebanym gadaniem, jak kiedys czekanie na mitycznego switcha pro. Nintendo jak cie interesuje, to kupujesz i grasz. Jak nie siadzie, to gonisz z mala strata. Nigdy nie zrozumiem ludzi, co na sile szukaja sobie jakiegos powodu przez pol zycia jakies konsoli, by ja kupic lub nie
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ja bym napisał, patrząc na to się dzieje z cenami, że pierwszy sensowny moment był przed podwyżkami, a drugi sensowny moment jest teraz.Czekanie z zakupem na gry nie ma sensu, bo czy się kupi teraz czy za 2 lata, to gry i tak będą. Różnic się będzie tylko cena jaką wydacie na konsole.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ja tam bym sobie czekał na oleda fajno gdybym nie był spragniony konsoli
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 3 minuty temu, Pierre Deck napisał(a):Nigdy nie zrozumiem ludzi, co na sile szukaja sobie jakiegos powodu przez pol zycia jakies konsoli, by ja kupic lub nierobię tak od zawsze i sprawia mi to radość. zero backlogu, żadnego małpiego konsumpcjonizmu. lubie kupić konsolę raz i już ją mieć, mój własny egzemplarz, który staje się integralną częścią w mej historii gracza do teraz mam N64 które dostałem 30 lat temu i nie lubię traktować tego jak bezdusznego plastiku, nawet jeśli nim jest. dlatego kupię Słiczka 2 jak będę na niego gotowy, a on na mnie.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W dniu 10.05.2026 o 02:26, ogqozo napisał(a):Prognoza jest niższa niż była na mijający rok, ale powodów może być wiele.....Firma kończy rok fiskalny 2026 z profitem 360 miliardów jenów i czystym zyskiem na kapitalnym poziomie 424 miliardów jenów Japonia jest bita mocno, bo tam i abonament idzie do góry.Jen japoński jest słaby jak jasna cholera , od 2021 stracił sporo wartości do dolara. Dolarowo to już inaczej wygląda.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor Każdy daje swoją analizkę to ja też napiszę, że sensownym momentem będzie jak wyjdzie Switch 3 i każdy będzie wyprzedawał dwójkę tak jak to teraz można dostać używanego Switcha 1 za małe pieniążki. Czas pokaże czy miałem rację!
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 38 minut temu, GearsUp napisał(a):Każdy daje swoją analizkę to ja też napiszę, że sensownym momentem będzie jak wyjdzie Switch 3 i każdy będzie wyprzedawał dwójkę tak jak to teraz można dostać używanego Switcha 1 za małe pieniążki. Czas pokaże czy miałem rację!Smieszkuj sobie, w Japonii to jest tak jakbyś kupił bundla z Mario Kart, ale ktoś wyjął pudełko z grą i dostałeś golasa
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Btw w raporcie finansowym zabrakło sprzedaży MP4 i Mario Tennis, a oni podają wyniki dla gierek przekraczających milion więc wniosek taki, że oba tytuły tego wyniku nie przekroczyly. Slabo. Jak sama konsola sprzedaje się super to jak się z wyniku sprzedaży softu odliczy sprzedaż pokopii, mkw i bananzy to wychodzi że nikt prawie reszty tytułów big N i multiplatform na S2 nie kupuje. W najbliższym czasie raczej to się nie poprawi bo na horyzoncie brak ekskluzywnego system sellera (w oczekiwaniu na plotkowany remake Zeldy i nowe Poksy), a multiplatformy nikogo na chwilę obecną.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 1 minutę temu, Daffy napisał(a):Btw w raporcie finansowym zabrakło sprzedaży MP4 i Mario Tennis, a oni podają wyniki dla gierek przekraczających milion więc wniosek taki, że oba tytuły tego wyniku nie przekroczyly. Slabo. Jak sama konsola sprzedaje się super to jak się z wyniku sprzedaży softu odliczy sprzedaż pokopii, mkw i bananzy to wychodzi że nikt prawie reszty tytułów big N i multiplatform na S2 nie kupuje. W najbliższym czasie raczej to się nie poprawi bo na horyzoncie brak ekskluzywnego system sellera (w oczekiwaniu na plotkowany remake Zeldy i nowe Poksy), a multiplatformy nikogo na chwilę obecną.Te 3 wymienione tytuly, ktore w ciagu niecalego roku zycia konsoli wydano, to i tak o wiele wiecej, niz wszystkie exy u konkurencji. A jeszcze sporo dobra przed nami.Jest w co grac. Co chwile jakies DLC, spolszczenia, ulepszenia gier, masa portow.W sumie switch 2 zaspokaja mnie jako gracza jakos w 80%. lubie odpalic Fallen Order, wukonga, czy tez miec swiadomosc, ze moge znowu odpalic sekiro na poteznym pustaku od zielonej ferajny. Wiec z dodatkowym sprzetem do wiekszych gier nic nie trace Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Pierre Deck
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Gamechat w small window size poprawia FPS w grach Pragmata no duży boostEdit - wiadomo dlaczego Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez aph
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Z tenisem to mam wrażenie, że Nintendo samo nie słucha siebie, choć może raczej - nie zawsze im się udaje. Oni często mówią o tym, że każda gra ma wnosić coś nowego, niespotykanego, że powtarzanie się nie sprzedaje. Mają też dane, które wspominam wyżej - że Switch 2 to płynna ewolucja, to nie jest konsola dla nowych klientów, tylko tych posiadających do tej pory Switcha 1.Co Fever miało wnieść, to pewnie większy aspekt "party szaleństwa", ale Switch 2 na razie jest głównie kupowany przez bardziej zaangażowanych graczy. Na tych, nowości w Fever nie wniosły tak wiele. Dla ludzi olewających Wii U, Aces było pierwszym tenisem od bardzo dawna, ze zmianą grafiki i wygody. Tutaj nie udało się przekazać, co takiego wartego uwagi wnosi nowy tenis względem starego, widzę to w sieci, że ludzie nie mają po prostu dużo do powiedzenia o tej gierce.Tenis pewnie będzie miał nogi przez lata i sprzeda dobre miliony na dłuższą metę.Nad Metroidem nie ma się już co znęcać, bo ile można. Ile razy myślę o tej grze, to jestem trochę rozwalony, chociaż mam papiery (historię postów), że się tego spodziewałem przez lata. Ironia jest taka, że gry czerpiące z Metroida robi dziś cały świat, tylko nie firma posiadająca markę; ona uznała, że ludzie grają w Metroida bo chcą poznać więcej fajowej historii Samus i innych cool postaci jak w Marvelu.Takie życie. Są też nieoczekiwane sukcesy - Pokopia, która dała właśnie to, czego brakowało. Tomodachi, na którego fani byli stęsknieni. Uaktualnienie Animal Crossing podbiło aktywność na Switchu, pokazując, że gra nadal żyje i przyciąga. Kirby Air Riders i Hyrule Warriors zadowoliły fanów solidnie, rozszerzając bibliotekę. Pokemon Z-A wniosło nową walkę i było jednocześnie dużą, dobrą grą, i wielkim hitem sprzedażowym. Nie brzmi to jak cienkie ostatnie pół roku.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Pierwszy rok S1 to był stosunek 1:4 hardware do software czyli na jedną konsolę przypadały 4 kupione gry, teraz na S2 mamy 1:2. Nintendo tłumacząc podwyżkę konsoli twierdzi, że i tak wszystkich kosztów nie przerzuciło na klientów co sugeruje że sprzedają konsolę z małą marzą. Giełda zareagowała kolejnym dużym spadkiem wartości akcji. Na razie świetnie sprzedający się switch2 nie daje odpowiednio zarobić Nintendo przez sytuację na świecie, a gracze grają na nim raczej w tytuły z S1 nie sięgając ochoczo po gry dedykowane S2, takie są fakty po pierwszym roku.
Opublikowano 36 minut temu36 min Taki jest świat teraz. Na PC też większość godzin grania na świecie jest nabijana obecnie w stare gry, starsze niż generacja konsol. Nie było już raczej realne, żeby mieć konsolę z zupełnie nowymi grami i wszyscy zrywają ze starą i grają tylko w nowy soft. Tak było kiedyś.Konsole Sony i Microsoftu również miały baaaardzo płynne przejście. Aż nie wiedziałem latami, czy jest plan robić duże hitowe gry tylko na PS5. Sony nie publikowało nigdy podziału sprzedaży gier PS4/PS5, ale nie zdziwiłbym się, gdyby nawet w 2023 roku były podobne. Sony poinformowało, że liczba aktywnych użytkowników PS5 przekroczyła liczbę PS4, w maju 2024 roku. Nintendo na pewno zarabia solidnie, profit jest ogromny i wyższy niż rok temu, sumaryczna sprzedaż gier też sporo wyższa niż rok temu (rok temu 155 mln sztuk, w ostatnim roku 137 mln na S1 i 49 mln na S2). Z zarabianiem to ta firma nie ma problemu. Ich produkty są ostrożnie produkowane i mają wysoką cenę detaliczną. Firma zarabia na sztuce konsoli jak i na grach, które nie mają ogromnych budżetów.