Opublikowano 20 sierpnia 20251 r 3 godziny temu, Daffy napisał(a):Podobno jest zakaz nagrywania gameplayu z ER, to przecież tak tajny tytuł że nikt nigdy wcześniej w niego nie grałWiemy dlaczego xddddd
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Oby to była wina przejściowego okresu gdzie devi mają za krótko devkity i każdy się uczy przejścia z amd na NVIDIE ale obecna kondycja multiplatform jest w większości skandaliczna, do tego nieszczęsne gejkarty
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Miejmy nadzieję, że w Duskbloods obniżą wszystko na very low, żeby te 24 cinematic klatki złapało.Dziwna sprawa, bo na Decku przecież to śmiga jak ta lala.
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Autor Ciekawe co lepsze przenośne 10 fps czy 0 fps chyba, że ktoś streaming uznaje za "granie". Osobiście nie wierzę, że są tak chore jednostki
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Ciekawe co lepsze, płacić za coś co działa jakby było sklejone na ślinę czy nie płacić za coś co działa jakby było sklejone na ślinę Czyli inwestycja w konsolę powoli się zwraca - płacisz za sprzęt, oszczędzasz na grach (bo działają tak, że odechciewa się ich kupować, hehe)
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Autor I tu się zgodzę, na szczęście FS nie zmusza nikogo za płacenie za swoją grę
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Byłem pewny że multiplatformy to będzie poziom wyglądu/wydajności decka przenośnie, a stacjonarnie już S2 zostawi go mocno w tyle, a tu się okazuje obecnie, że wcale tak nie ma w zatrważającej ilości przypadków. Dziwna sprawa ale dalej wierzę,że to wina tego że devi mają devkity przez chwilę dodatkowo ucząc się nvidii po przejściu z amd.Ogólnie wiadomo że na sprzęcie Nintendo tylko gierki Nintendo ale na papierze wyglądało to tak, że jednak S2 nie będzie mieć problemu z portami kilkuletnich dużych gierek bo w przeciwieństwie do zacofanego od startu S1 ten jednak ma trochę tych współczesnych możliwości
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Ciekawe w czym problem, pamięć jak najbardziej ok, GPU też, może ten telefonowy CPU jest wąskim gardłem. A może to faktycznie devi jeszcze nie ogarniają portowania i devkitów.
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Autor 1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):Ciekawe w czym problem, pamięć jak najbardziej ok, GPU też, może ten telefonowy CPU jest wąskim gardłem. A może to faktycznie devi jeszcze nie ogarniają portowania i devkitów.Limit na poborze prunduNie bez powodu jest to najchłodniejszy i najcichszy przenośniak Edytowane 20 sierpnia 20251 r przez GearsUp
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r 50 minut temu, Ukukuki napisał(a):Ciekawe w czym problem, pamięć jak najbardziej ok, GPU też, może ten telefonowy CPU jest wąskim gardłem. A może to faktycznie devi jeszcze nie ogarniają portowania i devkitów.Cyberśmieć działa lux, a to jednak bardziej zaawansowana gra technologicznie niż Elden, więc myślę, że klasyczne techniczne partactwo from softu. Tak jak kocham ich gry tak optymalizacja to zawsze woła o pomste do nieba przy poziomie graficzki jaki prezentują(bloodborne 20 fps goty nadal, ale czasem to jak sraka dzialalo na bazowym ps4 i dopiero na pro bylo 30 stabilne.ds1 to tak samo potworek na ps3/x360)
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r 1 hour ago, GearsUp said:Ciekawe co lepsze przenośne 10 fps czy 0 fps chyba, że ktoś streaming uznaje za "granie". Osobiście nie wierzę, że są tak chore jednostkiCo konkretnie masz na myśli?
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Autor 12 minut temu, Soban napisał(a):Cyberśmieć działa lux, a to jednak bardziej zaawansowana gra technologicznie niż Elden, więc myślę, że klasyczne techniczne partactwo from softu. Tak jak kocham ich gry tak optymalizacja to zawsze woła o pomste do nieba przy poziomie graficzki jaki prezentują(bloodborne 20 fps goty nadal, ale czasem to jak sraka dzialalo na bazowym ps4 i dopiero na pro bylo 30 stabilne.ds1 to tak samo potworek na ps3/x360)Cyberpunka ratował DLSS, wygląda może i lux ale do działania lux trochę mu brakuje no i jak pisałem na Switchu 2 w handheldzie ma ustawiony limit na 10W kiedy na takim SD samo GPU ciągnie 15W. Podejrzewam, że gdyby nie było DLSSa tak jak zapewne jest w przypadku Eldena (który na żadnym sprzęcie do tej pory nie dostał natywnego wsparcia DLSS) portale też by pisały o tragicznym działaniu.
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Co za różnica ile prądu ciągnie skoro czas działania na baterii jest ten sam? Nie jarzę tego. Nowa konsola, a tu ciągle jakieś durne wymówki. Nie ma tego, nie wykorzystuje tego. A co mnie to obchodzi? Liczy się efekt za który płacę
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Autor 2 minuty temu, Homelander napisał(a):Co za różnica ile prądu ciągnie skoro czas działania na baterii jest ten sam? Nie jarzę tego. Nowa konsola, a tu ciągle jakieś durne wymówki. Nie ma tego, nie wykorzystuje tego. A co mnie to obchodzi? Liczy się efekt za który płacęSwitch 2 ma trochę mniej pojemną baterię od decka. Dodaj do tego mniejszy screen decka + oled, który dodatkowo wydłuża czas baterii. Wróć pamięcią ile zyskała rewizja Switcha 1 z oledem jeżeli chodzi o czasy grania. Jak S2 dostanie rewizję z takim panelem to bateria też na tym zyska.
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Just now, GearsUp said:Switch 2 ma trochę mniej pojemną baterię od decka. Dodaj do tego mniejszy screen decka + oled, który dodatkowo wydłuża czas baterii. Wróć pamięcią ile zyskała rewizja Switcha 1 z oledem jeżeli chodzi o czasy grania. Jak S2 dostanie rewizję z takim panelem to bateria też na tym zyska.Ja rozumiem wszystko. Tylko ponownie: co mnie to jako konsumenta interesuje? Dostaję nowy sprzęt na którym gry działają albo porównywalnie, albo gorzej niż na tańszym sprzęcie sprzed kilku lat. Mega rozczarowaniem jest dla mnie Switch 2 i nawet nie mam w planach kupna, bo po co?
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Autor 1 minutę temu, Homelander napisał(a):Ja rozumiem wszystko. Tylko ponownie: co mnie to jako konsumenta interesuje? Dostaję nowy sprzęt na którym gry działają albo porównywalnie, albo gorzej niż na tańszym sprzęcie sprzed kilku lat. Mega rozczarowaniem jest dla mnie Switch 2 i nawet nie mam w planach kupna, bo po co?Oprócz oczywiście exów to już indywidualne preferencje, ja np uwielbiam ogrywać gierki na tym nowym kontrolerze, ma mega przyjemny feeling i działa kilka dni ciągłego grania bez potrzeby ładowania.
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Just now, GearsUp said:Oprócz oczywiście exów to już indywidualne preferencje, ja np uwielbiam ogrywać gierki na tym nowym kontrolerze, ma mega przyjemny feeling i działa kilka dni ciągłego grania bez potrzeby ładowania.Z tymi exami to sprawa indywidualna, oczywiście. Mnie Mario Kart raczej mało interesuje, w ósemce może z 10h spędziłem przez te lata. Donkey Kong mi nie pasował w zasadzie od pierwszego zwiastuna, po pograniu godzinki zdania nie zmieniłem. To rozwalanie zupełnie mnie nie bawi, tak samo jak nie bawi mnie budowanie w TotK. Niesamowicie jest mi dziwnie z tego powodu, że jest nowa konsola Nintendo na rynku, a kompletnie mnie ona nie interesuje. I nawet zapowiedzi żadnych nie ma...
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Autor 1 minutę temu, Homelander napisał(a):Z tymi exami to sprawa indywidualna, oczywiście. Mnie Mario Kart raczej mało interesuje, w ósemce może z 10h spędziłem przez te lata. Donkey Kong mi nie pasował w zasadzie od pierwszego zwiastuna, po pograniu godzinki zdania nie zmieniłem. To rozwalanie zupełnie mnie nie bawi, tak samo jak nie bawi mnie budowanie w TotK. Niesamowicie jest mi dziwnie z tego powodu, że jest nowa konsola Nintendo na rynku, a kompletnie mnie ona nie interesuje. I nawet zapowiedzi żadnych nie ma...Mi też te ścigałki od N średnio leżą. Kosiarek 2 na premierę raczej nie wezmę. W Zeldzie raczej nie musiałeś niczego budować to był tylko bonus pomagający ci w grze jeżeli chciałeś z niego skorzystać
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r 1 minute ago, GearsUp said:Mi też te ścigałki od N średnio leżą. Kosiarek 2 na premierę raczej nie wezmę. W Zeldzie raczej nie musiałeś niczego budować to był tylko bonus pomagający ci w grze jeżeli chciałeś z niego skorzystaćDlatego bardzo rzadko to robiłem i właściwie tylko jak musiałem. W małpie to rozwalanie to raczej mus jest. No ale już nie narzekam, to moje indywidualne podejście. Obydwie gry są fantastyczne i to mój problem, że mi nie podchodzą
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Gerappa piękną szybką drogę przeszedł z zachwytu nad mocą wspartą genialnym dlss które miały miażdżyć inne znienawidzone przez siebie handheldy do obrony, że wszystkiemu winny pobór mocy i ten potwor nie może się rozkręcić Ciekawa jest też linia obrony baterii na 2h i odliczanie do rewizji, która to ogarnie, szczególnie w kontekście ciągłej beki wielu, że handheld na 2h to nie handheld tylko granie na smyczy lub z powerbankiem w plecaku Ale przynajmniej kultura pracy tip top, tu pełna zgoda, niesamowicie cichy jest ten switch2
Opublikowano 21 sierpnia 20251 r 9 hours ago, Daffy said:Byłem pewny że multiplatformy to będzie poziom wyglądu/wydajności decka przenośnie, a stacjonarnie już S2 zostawi go mocno w tyle, a tu się okazuje obecnie, że wcale tak nie ma w zatrważającej ilości przypadków. Dziwna sprawa ale dalej wierzę,że to wina tego że devi mają devkity przez chwilę dodatkowo ucząc się nvidii po przejściu z amd.Ogólnie wiadomo że na sprzęcie Nintendo tylko gierki Nintendo ale na papierze wyglądało to tak, że jednak S2 nie będzie mieć problemu z portami kilkuletnich dużych gierek bo w przeciwieństwie do zacofanego od startu S1 ten jednak ma trochę tych współczesnych możliwościJa też liczyłem na to, że to będzie sprzęt porównywalny mocą z Deckiem, ale dzięki zamkniętej strukturze gry multiplatformowe będą chodzić i wyglądać zauważalnie lepiej, a gry od Nintendo to już w ogóle rozsadzą głowę. A tu problem za problemem i za problemem. Jeszcze żeby sam sprzęt był doskonały to już można by było machnąć ręką, kupić i poczekać na te bangery. A tu ani sprzętu, ani exów, ani multiplatform. Nawet Gerapa zaczął o rewizji już pisać. Oj nie zanosi się u mnie na Switcha 2 w 2025 roku.