Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil - temat ogólny, komentarze, plotki i inne

Featured Replies

Opublikowano

Pierwszy RE klasa film, byłem na premierze w kinie. Dalej to już szkoda gadać.

• Odpowiedzi 746
  • Wyświetleń 38,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, skończyłem sobie przed chwilą kampanie Chrisa w rimejku jedynki i tym samym zakończyłem mój residentowy maraton który trwał +-rok. Piękna była to przygoda nie zapomnę jej nigdy i mam nadzieje ż

• Skończyłem sobie Resident Evil Outbreak. Piszę tutaj a nie we "właśnie ukończyłem" bo they wouldn't get it :joker: Zaczynałem to chyba 4 razy i tak odpadałem po 10min smęcąc że nie dam rady z tymi bot

• Osiągnięcia są dla miętkich graczyków którzy nie są pewni siebie i muszą walidować swoją zagrajmerskość jpegiem przy profilu albo punkcikami na koncie Dopisuj sobie +1 na kartce (możesz różnymi kolor

Opublikowano

Zdaję sobie sprawę, że pierwszy film jest poważany, ale mam wyzwanie - weź go sobie obejrzyj teraz. To, co mogło umknąć przy pierwszym seansie i na fali podjarki "wow, mamy film o Resident Evil!" dzisiaj kłuje w oczy jak belka w łazience z Zombie Flesh Eaters 2. A żeby jeszcze dobić ten hot take to Welcome To Raccoon City >>>> dowolny RE od Andersona i zginę broniąc tej opinii.

Opublikowano
  • Autor

Odpalam sobie pierwszego Residenta REgularnie (hehe) minimum raz w roku i jak dla mnie to jest cały czas zajebisty film i najlepsza (obok MK) ekranizacja gry wideo. Andersonowi udało się tu oddać to co według mnie definiowało pierwsze Resy, czyli atmosferę totalnej izolacji robiąc z laboratorium jedną wielką i zabójczą pułapkę. Ujęcia jak Alice snuje się po rezydencji na początku sztosik, podobnie polujący na niedobitki Licker, do tego genialna muzyka i legendarna już scena z laserami wykorzystana w grach więcej niż raz. Tak, juz tu uwidoczniły się dziwne fetysze Andersona (Jovovich kasująca zombie jak jakiś ninja i rozdająca psom kopniaki dynia ) ale według mnie to było naprawdę spoko widowisko, na pewno o wiele lepsze niż ta parodia zwana Welcome to Raccoon City z Leonem-pizdą i czarną Jill.

Opublikowano

Jak widać zdania są podzielone )

Opublikowano
50 minut temu, Josh napisał(a):

najlepsza (obok MK) ekranizacja gry wideo

Do tego dorzucić SH i to będzie taka główna trójca. Krytycy zbesztali(umówmy się, są filmy, które nigdy nie będą zbyt głębokie dla nich), ale ludzie z tego co widać, to byli i są zadowoleni(no, dobra, nie wszyscy).

https://www.metacritic.com/movie/resident-evil/

Opublikowano
1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Zdaję sobie sprawę, że pierwszy film jest poważany, ale mam wyzwanie - weź go sobie obejrzyj teraz. To, co mogło umknąć przy pierwszym seansie i na fali podjarki "wow, mamy film o Resident Evil!" dzisiaj kłuje w oczy jak belka w łazience z Zombie Flesh Eaters 2. A żeby jeszcze dobić ten hot take to Welcome To Raccoon City >>>> dowolny RE od Andersona i zginę broniąc tej opinii.

Odswiezalem go kilka razy, bo mi się podoba. Pozostałe widziałem po razie i nie kusi mnie wracać do tego.

1 minutę temu, SlimShady napisał(a):

Do tego dorzucić SH i to będzie taka główna trójca. Krytycy zbesztali(umówmy się, są filmy, które nigdy nie będą zbyt głębokie dla nich), ale ludzie z tego co widać, to byli i są zadowoleni(no, dobra, nie wszyscy).

https://www.metacritic.com/movie/resident-evil/

Sprawdziłem filmweb, wystawiłem wtedy 7/10, więc musiał mi się podobać. Trzeba odświeżyc, bo z tego nowego filmu SH nic dobrego nie wyjdzie. Książe Persji też był dobry moim zdaniem, fajne kino przygodowe.

Opublikowano

Pierwszy RE kończy się zapowiedzią zrujnowanego Raccoon i wydawało się, że sequel może być jeszcze lepszy, a tam Alicja z supermocami pięściami okładająca Nemesisa i jakieś fikołki na motorze wpadającym w lickery.

Opublikowano
  • Autor

Dlatego dziwi mnie jak widzę że ludzie stawiają Apokalipsę obok pierwszego Residenta. Tu już Andersonowi puściły hamulce do końca i kolo aż do dzisiaj nie dał rady zatrzymać swojego spierdolenia. Alice ratująca wszystkich z opresji, włącznie z Jill xD naparzająca Nemesisa swoimi małymi piąstkami oraz low-kickami, milion cięć podczas 30sekundowej sceny akcji, debilne postacie których nie było w RE3, Carlos z latynosa transformujący się w araba, no i niemal całkowite porzucenie konwencji horroru. Pamiętam jak byłem rozczarowany po seansie.

Opublikowano

Anderson chyba nie robił dwójki. Ja dwa pierwsze filmy lubię, później już odklejka leci na maxa ale do obejrzenia po kilku piwkach że znajomymi zajebiste głupoty

Opublikowano

Ten ostatni chyba nawiązywał mocno do jedynki, i to by było nawet spoko, gdyby nie to, że nie dało się tego oglądać. Montaż, to jakaś paranoja. Dosłownie ból fizyczny.

Opublikowano

Do RETRYBUCJI to chyba i literek wutki nie wystarczy, zawsze odpadam na tym filmie po 20 minutach bo nie mogę znieść tego ogromu głupot xD

Opublikowano

Nie odważyłem się obejrzeć THE FINAL CHAPTER.

Za to Welcome to Raccoon City bardzo dobry film, pomimo paru zastrzeżeń najlepiej oddaje ducha starych residentów.

Carlos pizda, ale Jill to mulatka a nie murzynka.

Opublikowano
5 godzin temu, Perez napisał(a):

przesunięcie GTA zwolniło slot na album RE na maj (co terminowo nawet lepiej pasuje), ale to już więcej info gdzieś luty/marzec.

Dla tych co tam nie zaglądają. Mam nadzieje, że podzielą to na kilka tomów, na początek 0-3 by było spoko.

Opublikowano
  • Autor
21 godzin temu, Masorz napisał(a):

Nie odważyłem się obejrzeć THE FINAL CHAPTER.

Za to Welcome to Raccoon City bardzo dobry film, pomimo paru zastrzeżeń najlepiej oddaje ducha starych residentów.

Carlos pizda, ale Jill to mulatka a nie murzynka.

No prawda, bardziej mulatka, ale kurva większego paszteta już chyba nie dało się wybrać

screenshot-2021-11-22-at-15-24-02.png?au

Przynajmniej Chris był bardzo spoko, Irons w sumie też w punkt. Anyway cały film to bardziej parodia RE niż pełnoprawna ekranizacja, pięknie sobie strzelili w kolano próbując zmieścić story z RE1 i RE2 w 1.5h przy okazji nie dając żadnych szans na RE3. Najlepsze sceny to Licker pełzający po ścianie i Redfield napierniczający w zombie w ciemnej rezydencji, reszta do spłukania w klopie.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Chłop tłumaczy japońskie poradniki do każdej gry, mega dużo fajnych głupot idzie sie dowiedzieć więc jak ktoś lubi tracić czas na jutubku xboxssie

aa i najważniejsze info za tydzień premiera komórkowego residenta kratoswoke

Opublikowano

Skończyłem sobie Resident Evil Outbreak. Piszę tutaj a nie we "właśnie ukończyłem" bo they wouldn't get it :joker:

Zaczynałem to chyba 4 razy i tak odpadałem po 10min smęcąc że nie dam rady z tymi botami i loadingami, ale bym chyba nie usiadł do tej 9ki jakbym tego w końcu nie ograł. Było warto, bo to jeden z lepszych residentów a w swojej kategorii najlepszy.

Dobra to miejmy z głowy najgorsze. Loadingi to yebany koszmar. Są mega długie i jest ich milion razy więcej niż w poprzednich częściach bo suniemy po tych pomieszczeniach w te i nazad, jest to prawdziwy sprawdzian cierpliwości człowieka, ale matura cierpliwości to boty, głupsze od yetiego a mimo wszystko czasami trzeba na nich polegać więc nie jest kolorowo. O jakiejś pomocy z ich strony zapomnijcie to są głównie nasi tragarze i nic ponad to. Trzecia większa wada to dla mnie licznik zarażenia który nam towarzyszy w każdym scenariuszu. Napełnia sie powoli sam a jak dostajemy obrażenia to leci jeszcze szybciej, 100% i jesteśmy zombiakiem więc solo automatyczny koniec gry. Rozumiem że zamysł tego był taki że przy graniu po sieci nadać dynamizmu i żeby nikt nie siedział afk no ale jest to wkurzająca mechanika i tyle. Mega mnie iytowało że postacie ciągle pierdolą nad uchem losowe rzeczy jak jakimś jrpgu czy innym mmo mega mnie to wybijało z klimatu, jeszcze wkurzały mnie respiące sie zombiaki, ale w grze tego typu to rozumiem i akceptuje.

Reszta? banderas Jak ktoś lubi 2 i 3 to będzie płakał przy tej grze jak bardzo jest zajebista. Sam motyw randomowych ludzi próbujących wydostać sie z rc to dla mnie najlepsze co może być bo zawsze wole takie kameralne rzeczy niż ratowanie planety i lądowanie samolotem na chińskiej autostradzie (pozdro re6 ty c0rwo) To co dostajemy? Klimatyczne miejscówki znane i lubiane+nowe, smaczki do postaci z innych gier, fixed kamery i klasyczny residentowy gameplay z czytaniem notatek, szukaniem pierdół które użyjemy na innych pierdołach żeby otworzyć drzwi. Chyba jako pierwsza gra w serii outbreak dostał bronie białe, ale starałem się ich nie używać jak nie musiałem bo średnio mi szła nimi bitka, ale okładanie zombiaka miotłą miało swój urok i pasowało do tej gry. Niestety mogę sobie tylko wyobrażać jaka ta gra jest wspaniała grając ze znajomymi albo i nawet z randomowymi ludźmi i jeszcze bardziej patrze gardzącym wzrokiem na te wszystkie multi śmieci które capcom wyprodukował w tym uniwersum, ale ta gra nie miała prawa sie sprzedać na ps2. Ba, uważam że jakby wyszła na ps3 to też by się nie sprzedała, bo byłaby dla ludzi zbyt przestarzała w swojej formie. Wybitna gra skazana na porażke od dnia narodzin beksa

Jak kiedyś nie powstanie coś podobnego tylko z kamerą tpp jak w re2r no to oficjalnie można powiedzieć że w capcomie pracują idioci bo śpią na idealnej grze tfu usłudze. Możliwość dodawania nowych scenariuszy, bohaterów, miliard skinów do golenia ludzi to jest darmowy hajs.

Jeszcze w skrócie o scenariuszach.

Outbreak- krótki tutorialowy rozdział na rozgrzewke, ale bardzo go lubie bo dzieje sie między innymi w barze i ulicach raccoon więc to zawsze na plus, przejebany klimacik. Jako ciekawostke powiem że chinole ukradli z tego scenariusza większość lokacji i użyli w tym celowniczku umbrella chronicles xD

Below Freezing Point- Tutaj trafiamy do nest ( lab z końca dwójki) spoko, fajnie było tu wrócić i pozwiedzać nieco bardziej rozbudowaną znaną lokacje. Tutaj jeszcze wspomne że każdy scenariusz ma swoją kanoniczną postać którą najlepiej grać bo dostajemy dzięki temu nowe cutscenki albo jakieś ułatwienia w grze, mega sprawa. wgl replaybility w tej grze jest masakryczne, ideał gry zasługi jak już pisałem.

The Hive- Szpital (wydaje mi sie że ten sam co w trójce???) fajna lokacja natomiast ściga nas w niej nieśmiertelny pan pijawa i przez to jest to dla mnie mimo wszystko najgorszy scenariusz.

Hellfire-płonący hotel, prawdziwe i dosłowne piekło bo przez ogień loadingi są dłuższe a drzwi jest tutaj najwięcej w grze pawel mimo wszystko zajebisty scenariusz

Decisions, Decisions- Trafiamy na uniwerek gdzie tworzymy szczepionke na t wirusa. Największy i najbardziej rozbudowany i grając samemu to tutaj najbardziej bolało bo człowiek musiał robić wszystko sam, ale jak najbardziej godny finału scenariusz.

No goty sprawa ten outbreak tylko to rodzaj tej gry że trzeba troche włożyć od siebie żeby to zaskoczyło, ale gra odda wam z nawiązką jak już sie wciągniecie. Od dzisiaj co wieczór paciorek żeby chinole wydały najprostszy remaster z działającym multi i brakiem loadingów (tak będzie) i w sumie gra ląduje na top 1 w rimejkach marzeń przed cv, zero i innymi. Spaniała gra, zostawiam was z jeszcze lepszym intrem asax

Niedługo ruszam z dwójką, ale to raczej mission pack do jedynki więc pewnie opisze tylko zmiany i jakie dali scenariusze lapka

Opublikowano
7 minut temu, Pupcio napisał(a):

Loadingi to yebany koszmar.

Na czym ogrywałeś? Ja na emulatorze mam przypisane przyspieszenie pod ręką.

Opublikowano
  • Autor

Outbreaki to jedne z najbardziej niedocenionych gier ever, dwójka to już w ogóle miała pecha bo była ostatnim Residentem przed RE4 i gracze byli już mocno zmęczeni tą formułą i wydaje mi się że tym bardziej została olana. Od Capcomu nic takiego już raczej nie dostaniemy, wątpię że nawet rozważają remaster, ale czaicie jakby np ekipa od Tormented Souls zmontowała podobną grę i to jeszcze z pełnoprawnym multiplayerem? banderas

Opublikowano
4 minuty temu, łom napisał(a):

Na czym ogrywałeś? Ja na emulatorze mam przypisane przyspieszenie pod ręką.

Też na emu. Mam pod tabem to przyśpieszenie, ale miałem wrażenie że na loadingach to nie działa xD