Opublikowano 14 maja 20251 r Jestem po 6 etapach, w tym ten z robotem i smokiem. Poki co rzeczywiscie mozna do smietnika wrzucic wszystkie swoje nalecialosci z Eternala, bo tu gra sie kompletnie inaczej. Tam latalismy samolotem, tutaj biegamy czolgiem. Przypomina to te klasyczne doomy, gdzie chodzilo sie lewo/prawo. Troche feeling tez przypomina mi Warhammera 40k Boltguna.Narazie nie chce deklarowac czy gra lepsza/gorsza, latwiejsza/trudniejsza, bo w kazdym Doomie trzeba bylo naprawde daleko zajsc zeby zobaczyc wszystko i tutaj jest podobnie.
Opublikowano 15 maja 20251 r 18 godzin temu, GearsUp napisał(a): 18 godzin temu, messer88 napisał(a): Jakie jest lore porównywania metroida z doomem? W dniu 15.04.2025 o 16:40, Wieslaw napisał(a): Jak już zrobią jakąś fajną grę pod ten sprzęt to spokojnie przymknie się oko na za duży rozmiar, biedaekran dla fanów granatowo-szarej czerni i potencjalnie trzeszczące w portach joycony.Miałem na myśli rozmach i budżet produkcji. Edytowane 15 maja 20251 r przez Wieslaw
Opublikowano 15 maja 20251 r Ja jestem właśnie po pierwszym etapie no i co no, gra się inaczej to na pewno. Na ten moment nie jestem fanem tych kontr, ale licze że jak się z tym troche oswoję to będzie dobrze. Ale z tym pokazywaniem sekretów na mapie od startu i brak glory kills to dajcie spokój
Opublikowano 15 maja 20251 r U mnie też kompletnie bez podjarki póki co. Muza zdecydowanie słabsza, a walka taka se. Sam jestem ogromnym fanem Eternala i jednak tamten movement siedział mi zdecydowanie bardziej. Samo strzelanie natomiast... no cóż, do Witchfire nie ma podjazdu (tak samo jak wygląd, udźwiękowienie i feeling broniek). Ogrywam w GP więc brnę dalej.
Opublikowano 15 maja 20251 r A tak muzyka rzeczywiście słaba, a może nawet nie słaba co nijaka to jeszcze gorzej xD nigdy nie byłem fanem takiej muzyki, ale ta Gordona z 2016 i eternala to zwyczajnie arycydzieło muzyczek do mordowania demonów a tutaj jakieś metaluszki z generatora
Opublikowano 15 maja 20251 r Brakuje też punktów szybkiej podróży, kiedy chcemy wrócić do poziomu i pozbierać z niego sekrety (XD), co było już w Eternalu.
Opublikowano 15 maja 20251 r nie no gra się miodnie, ale brak tych wykończeń to minimum -2pkt do oceny końcowej. Gra straciła na klimacie brutalności jak dla mnie!
Opublikowano 15 maja 20251 r Wykończenia były spoko przez parę pierwszych godzin, później się nudzą i spowolniają tylko grę. Mi tam ta zmiana pasuje.
Opublikowano 15 maja 20251 r Jak spowalniają, jak trwają maksymalnie 3 sekundy xd A w tej "powolniejszej" części pasowałyby jak ulał. Nie ma już momentów "o ja pierdole" przez ich brak.
Opublikowano 15 maja 20251 r Po prostu zabijały tempo w eternalu. Tutaj je zabija co najwyżej miernie fabuła. Cała reszta topka.
Opublikowano 15 maja 20251 r 53 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Wykończenia były spoko przez parę pierwszych godzin, później się nudzą i spowolniają tylko grę. Mi tam ta zmiana pasuje.Też mi się to podoba. Finisherow nie robiło się żeby dostawać amunicję ? Nie pamiętam ale chyba wpadało coś do ekwipunku czyli trzeba było je robić. Teraz nie tracisz kontroli i wiesz co się dzieje na polu walki. Niektórzy piszą jakby gra była przez to gorsza...jeszcze bym was zrozumiał jakbyście mieli 5 lat i pierwszy raz widzieli animacje wyrywania oka. Na początku może i fajnie ale później? 100 razy oglądaj ta sama animację...nuda.
Opublikowano 15 maja 20251 r Mały tip. Jak sie potworek zaświeci to skaczcie w jego kierunku z tarczą to też będzie finiszer.
Opublikowano 15 maja 20251 r 2 sekundy animacji nuda, to powolne i słabe lanie pięścią żeby zdobyć ammo super. :)Tyle dobrze że rzucanie tarczą mocno dostarcza
Opublikowano 15 maja 20251 r Tez sobie pykam w GP i jedno mnie meczy, twarze u postaci w cut scenkach, no litosci.
Opublikowano 15 maja 20251 r Etapy podwodne w Doomie I ktoś mocno w Id się naczytałSpoilerLovecrafta.
Opublikowano 15 maja 20251 r 6 minutes ago, Faka said:Ale nogi to już w tej części wyjebali. W 2016 i Eternal były.W 2016 nie było bo robiłem replay ostatnio, w Eternal nie pamiętam.
Opublikowano 15 maja 20251 r W 2016 są widoczne podczas zabójstw chwały ale jak patrzysz w dół to nie ma, chyba, że mi się coś pojebało ale chyba sprawdzałem właśnie ten element.
Opublikowano 15 maja 20251 r W Eternalu to było normalnie jak w dół patrzyłeś. Dobrze to pamiętam, bo przez sekcje platformowe często patrzyłem i czy dobrze trafiałem w te latające platformy.
Opublikowano 15 maja 20251 r 4 minutes ago, Faka said:W Eternalu to było normalnie jak w dół patrzyłeś. Dobrze to pamiętam, bo przez sekcje platformowe często patrzyłem i czy dobrze trafiałem w te latające platformy.Pewnie w Eternalu dodali bo przydaje się przy skakaniu po platformach
Opublikowano 15 maja 20251 r A ten kompas na górze to tak dla jaj dali, nie? I tak na znacznikach polegasz, chociaż wolałbym, żeby to było w kompasie.
Opublikowano 15 maja 20251 r A jak oceniacie grafikę, bo moim zdaniem jest gorzej niż w poprzedniej części. XSXi
Opublikowano 15 maja 20251 r Ja ogrywam na RTX 4070 Ti Super, gra na Ultra w rozdzielczości 2k daje 120 fpsów - idealne doświadczenie gry. Podbijając na generatorze klatek do okolice 200 mogę grać na swoich 165hz bez żadnego stutteringu i innych problemów, które widoczne są w reszcie gier. Gra świetna i obecnie dałbym 9/10, co zresztą weterani gatunku, którzy przechodzili 2016 i Eternala na Ultra Nightmare potwierdzają. Te suwaki do zmiany szybkości robią robotę. Replayability gry będzie fajne. Edytowane 15 maja 20251 r przez KrossOver
Opublikowano 15 maja 20251 r Wkurza mnie cały czas, że wrogowie się ciągle respią gdzieś tam z tyłu i ciągle ginę od ich strzałów, przez to ciężko walczyć na bliskim dystansie z jakimś bossem, strzelba tutaj mało efektywna, póki co, nie wiem jakoś tak nie siadł mi ten combat ogólnie, więcej funu miałem w eternalu, tutaj natomiast mapy są ogromne i nie chce mi się ich dokładnie ekplorować, mam nadzieję, że w następnej części zrezygnują z tego. Edytowane 15 maja 20251 r przez Rotevil