Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

Opublikowano

kuźwa ten ostatni poziom siatkówki, myślałem, że pada rozwalę zaraz lul

• Odpowiedzi 571
  • Wyświetleń 24,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• Patrzcie co znalazłem :)

• Mniej więcej dwie godzinki za mną i o ile z początku podchodziłem do tych "9/10" i Waszych spustów z lekką rezerwą, tak teraz nie mam już żadnych wątpliwości co do tej gry: to naprawdę będzie konkretn

Opublikowano

Siatkówka jest do bani, ale wspinaczki nic nie przebije. Najłatwiejszy był wyścig.

Opublikowano

Fajną opcjonalną miejscowke znalazłem, exp leci jak pojebany, z 19 na 25 level w pół godziny i jeszcze dropią te lepsze matsy do ulepszania broni, wszystkie wbiłem na 9lvlniki

Opublikowano

Rzucanie wkurzają, wiadomo. Jak się zrozumie animację i hitbox naszego ataku, to wydaje się w końcu łatwe. Ale wspinaczka mnie rozjebała. Kurde, miałem uczucie jak z najgorszych/najlepszych (nigdy nie były po prostiu dobre) minigierek na PSX-ie - megaspocone łapy, stres że będę powtarzał od początku.

Genialnie zrobili, żeby seria niby technicznie prostych skoków wyglądał TAK ciężko. Seria trollingów perpspektywą jest nieziemska, kiedy Europejczycy się nauczyli tak szmacić gracza lol.

Teraz sobie wyobraźcie geniusz Square, że wsadzili poukrywany w FF XV cały dungeon przejebanej jeszcze dużo bardziej rozgrywki na jakieś 5 godzin bez możliwości save'a, Ruins of Patapiss czy jak to się nazywało.

Opublikowano

Podejrzewam, że te żywice, które musimy znaleźć dla tego gościa z latarnią też są w tej samej lokacji?

Opublikowano

Polecam Yellow Harvest, wszedłem na 19lvl wyszedłem na 28. Fajny pictos tam mozna zdobyc co

Spoiler

Daje 10% do obrażen jak wszyscy w drużynie żyją.

Opublikowano

Na początku gry? To, co musisz mu dać, jest bardzo blisko dalej za nim, tak.

Opublikowano

Dałem mu wtedy jedną żywicę, ale można mu dać więcej i nie znalazłem, chyba że nie ma już.

Opublikowano

Tak to trochę brzmi, ale chyba nie ma innej. Jak to w soulsach, możesz głównie zabić go albo zostawić sytuację ogólnie smutną i nierozwiązaną

Opublikowano

Jakby co, to róbcie te questy poboczne przed wejściem do drugiego aktu, bo u mnie grzybki przepadły, nie da się już tego zrobić unsure

Opublikowano
Godzinę temu, ogqozo napisał(a):

Teraz sobie wyobraźcie geniusz Square, że wsadzili poukrywany w FF XV cały dungeon przejebanej jeszcze dużo bardziej rozgrywki na jakieś 5 godzin bez możliwości save'a, Ruins of Patapiss czy jak to się nazywało.

Uspokój się Szatanie

Opublikowano

Ostatnie 3 h to jest jakiś kosmos co się dzieje. Jak chłopaki myśleliście że więcej takich akcji jak pod koniec 1 aktu nie będzie to mogę was uspokoić...będą;)

Edytowane przez Szymek

Opublikowano
36 minut temu, Rotevil napisał(a):

Jakby co, to róbcie te questy poboczne przed wejściem do drugiego aktu, bo u mnie grzybki przepadły, nie da się już tego zrobić unsure

Jestem w 2 akcie i zebrałem te grzybki normalnie. Chyba, że juz nie można ich przekazać, bo jeszcze nie wróciłem do wioski

Opublikowano

Ok mityczny koniec pierwszego aktu za mną....no ja pierdole czapki z głów, absolutnie gierka pędzi w kierunku panteonu gatunku jeśli z formy nie zejdzie w dalszej części.

Opublikowano

Chyba przegiąłem z levelem, bo mobki padają w 1 turze, bossa teraz rozjebałem w dwie.

Opublikowano

Zalaczylem w gejpassie na "5 minut", by zobaczyc, czym wy sie tam DZIECIAKI jaracie i o ile poczatek typowo przegadany, to juz pod koniec prologu wsiaklem. Muzyczka, klimat, fabula, system walki, sztosiwo. Ostatnia gra, ktora zrobila na mnie takie wrazenie to bylo Sekiro. Czlowiek mysli, ze w zyciu juz wszystko widzial i nagle wpada takie cos od Francuzow. No tego sie nikt nie spodziewal. Widac, ze wszystko jest ladnie przemyslane i ktos nad tym dluzej posiedzial, niz 5 minut na kiblu. Chlopaki, juz wszystko chyba napisali, ale i od siebie goraco polecam zapoznac sie z tym szpilem.

Edytowane przez bebbop

Opublikowano

Dołączam do teamu przekonanych - od wczorajszego wieczoru nabiłem ponad 12h, a jakby nie to że musiałem wyjść z domu to nabiłbym więcej. ;) Takie totalne zatopienie w świat zdarza mi się mega rzadko, także czapki z głów dla twórców.

P.S. Po pierwszym akcie stwierdzam że ta gra nie powinna się nazywać Clair Obscur, ale Clair OKurwa: Co Tu Się Podziało! :D

Edytowane przez Cedric

Opublikowano

Pierwszy Akt zaliczonyfloyd

Dobrze, że tylko jutro do roboty a potem wolne do końca tygodnia

Spoiler

Raczej się spodziewałem, że ktoś zginie, bo klimat jest ciężki ale nie, że tak szybko, do tego jedyny facet. No i myślałem, ze dłuzej będą trzymać w tajemnicy kim jest siwy dziadek. Maelle ma chyba coś wspólnego z tą siwą dziewczyną

Walka z Duallisteobama

Opublikowano

Jaki level?

Ja dopiero prawie skonczylem flying waters.

Tam tego mima pierwszego sie da ujebac? Bo go bilem ale prawie nic mu hp nie schodzilo

Opublikowano

To był chyba inny mim ale miałem tak że pełny damage zacząłem robić dopiero po breaku, a przed jakieś śmieszne 10-15 dmg.