Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 4 godziny temu, mario10 napisał(a):Parę razy podszedłem do walki z Renoir w Starym Lumiere to będzie świetna walka. Co tylko zaczyna mi dobrze iść chłop mi wciąga dwóch członków drużyny i po zabawie albo przywołuje pomagierów co mu odnawiają 2/3 zdrowia. Ale ma fajne kombosy i potrafi dużo obrażeń zadawać.Zapytam o coś w spojlerze:SpoilerDa się uniknąć tego wciągnięcia? Próbowałem sporo razy podczas walki i niby raz się unik udaje ale on powtarza i wciąga mi członka drużyny. Atak gradientowy mi się uaktywnił ale jest coś takiego podobno jak kontra gradientowa ale nie mam nic o tym w informacjach o rozgrywce.Pierwszy cios odbijasz zwykłym parowaniem, drugi cios tym gradientowym (R2). Musisz wyczuć jak ta czarna kropka kropka się pojawia, wtedy musisz sparować ;) Kwestia kilku prób i potem już powinieneś dawać radę bez problemu.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Dzięki. Właśnie nie mogłem sobie za cholerę wyczuć tej kontry. Nawet jak udało mi się uniknąć tego pierwszego fragmentu ataku to później nie widziałem jakoś tego okienka do przyciśnięcia R2. Dlatego często mnie wyjaśniał bo potrafił mi w dwóch pierwszych rundach ściągnąć dwie postacie z placu boju.Pokonałem go, a sama walka jest świetna. Ma cały wachlarz kombinacji co sprawia, że walka jest dynamiczna i potrafi się solidnie uleczać, ale trafiłem (chyba szczęście) na taką potyczkę gdzie nie wciągał mi towarzyszy i jeśli miałem 3 w drużynie i dobrze parowałem to walka świetnie się ułożyła choć była wymagająca. Niestety nie mogłem sobie wcześniej poradzić z tym wciąganiem towarzyszy to wystarczyło, że jednego mi wciągnął później nakładał blokadę na umiejętności i szybko wykańczał. Bardzo fajna walka ale nie wiem dlaczego sobie z tą gradientową kontrą nie radziłem
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Przy takich długich atakach ze zmyłką to ja potrafiłem 3 razy wciskać RT i nadal za trzecim wchodziło lol, okienko jest w paru przypadkach w grze nieoczywiste, natomiast jest tak ogromnie długie, że nawet przy wciskaniu cały czas RT miało by się spore szanse trafić na ślepo.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Tylko ja właśnie o tym R2 zapomniałem i wszystkie te jego ataki, które można było odpierać kontrą gradientową przyjmowałem na klatę Udało się go pokonać szkoda, że nie da się wgrać wcześniejszego savea bo bym z nim jeszcze potańczył
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 44 minuty temu, mario10 napisał(a):szkoda, że nie da się wgrać wcześniejszego saveaDa się, chyba, że zapełnisz listę nowymi zapisami.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Nie mogłem ale sprawdzałem na szybko bo musiałem wyjechać sprawdzę, bo bym jeszcze z nim powalczył. Jak wgrywałem grę to mam 1 save ale może na szybkiego sprawdzałem i nie sprawdziłem dobrze.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Save masz jeden, ale jest też dostęp do wcześniejszych auto zapisów, gra ich robi kilkanaście.
Opublikowano 58 minut temu58 min Tak masz rację pod jednym jest ich ukrytych sporo. I fakt jak używa się kontry gradientowej to jest zupełnie inna walka.