Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

Opublikowano

Porób sobie lokacje, które pominąłeś. Później dokończ fabułę. Na koniec zostaw sobie Flying Manor i Renoir Drafts plus te co były za trudne.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 129,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bzduras
    Bzduras

Dobra, przespalem się, pograłem chwilę w Dooma i przetrawiłem sobie oba zakończenia. Ta gra zasługuje na coś więcej niż tylko wlepienie jej 10/10, więc napisanie chyba najdłuższego posta w mojej forum

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• No myślę, że te reakcje to nie przez to, że gra Ci nie podeszła, tylko przez to co napisałeś w uzasadnieniu. Piszesz, że lubisz np. Finale, a tu po przejściu prologu narzekasz na gameplay loop, jakby

Opublikowano
9 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Pokonałem Malarkę i jestem w Akcie III. Jakieś porady na End Game? Raczej nie chcę robić wszystkiego tylko dokończyć fabułę. Chciałem pokonać Lampmastera w warsztatach, ale gościu nawala ataki bez przerwy, nawet nie mam swojej tury no i strzelanie w lampiony też nie działa skoro nie mogę nawet ruchu wykonać. Chyba go oleję. Wracać prosto do Lumiere czy nie?

Pokonaj bossów na Kontynencie (mapie świata).

Po pierwsze - Sprong, to ten gigant chodzący w morzu na zachodzie mapy, mogłeś pokonać go wcześniej bo jest "dostępny" po odblokowaniu możliwości pływania i niszczenia koralowców, wypada z niego, w mojej opinii, najlepsze picto w grze Cheater pozwala natychmiast rozegrać kolejną turę postaci. Teraz po pokonaniu Malarki masz już Painted power nie powinno być to wielkie wyzwanie.

Drugi jest na wschodzie mapy w powietrzu - Serpenphare wielki latający różowy wąż, za pokonanie go odblokowujemy picto energy master, które zwiększa każde otrzymane AP o 1.

Te dwa pikto mega ułatwiają grę zwłaszcza end game'owe lokację.

Ale jeśli chcesz tylko skończyć fabułę, to nie ma takiej potrzeby możesz iść z marszu po skończeniu II aktu. Fajnie jednak przed ostatnią fabularną lokację, zrobić najpierw misje towarzyszy, o których dowiesz się w obozie.

Edytowane przez tedi007

Opublikowano
3 hours ago, tedi007 said:

Pokonaj bossów na Kontynencie (mapie świata).

Po pierwsze - Sprong, to ten gigant chodzący w morzu na zachodzie mapy, mogłeś pokonać go wcześniej bo jest "dostępny" po odblokowaniu możliwości pływania i niszczenia koralowców, wypada z niego, w mojej opinii, najlepsze picto w grze Cheater pozwala natychmiast rozegrać kolejną turę postaci. Teraz po pokonaniu Malarki masz już Painted power nie powinno być to wielkie wyzwanie.

Drugi jest na wschodzie mapy w powietrzu - Serpenphare wielki latający różowy wąż, za pokonanie go odblokowujemy picto energy master, które zwiększa każde otrzymane AP o 1.

Te dwa pikto mega ułatwiają grę zwłaszcza end game'owe lokację.

Ale jeśli chcesz tylko skończyć fabułę, to nie ma takiej potrzeby możesz iść z marszu po skończeniu II aktu. Fajnie jednak przed ostatnią fabularną lokację, zrobić najpierw misje towarzyszy, o których dowiesz się w obozie.

Próbowałem ze Sprongiem teraz ale pół godziny zajęło mi zbicie mu pół HP później dwie pomyłki i koniec ze mną także odpuszczam.

Opublikowano

No i ostatnia walka z Renoirem, pierwsza faza prosta, ale druga to jest jakaś sieczka, typ szybki trudny do unikania. Nie wiem, dawno mnie żadna gra tak nie zmęczyła jak to, muszę dokończyć na Story Mode bo się wykończę.

Opublikowano

Jaka Ty drużyna grasz? Odpowiednio dopakowana Maelle moze zrobić miazgę że Spronga i z Renoir też. Stendhal to jest po prostu aż za mocna umiejętnośc czasami.

Opublikowano
6 hours ago, agst said:

Jaka Ty drużyna grasz? Odpowiednio dopakowana Maelle moze zrobić miazgę że Spronga i z Renoir też. Stendhal to jest po prostu aż za mocna umiejętnośc czasami.

Maelle, Verso, Lune. Chyba nawet nie mam tej umiejętności, ale czytam, że w patchu zredukowali jego moc o 40%

Opublikowano

To dalej robi bardzo duży dmg nawet bez specjalnego przygotowania pod to. Ale tak jak czytam z czym masz problemy to brzmi jakbyś nie wiem nie używał pikto nie levelowal postaci broni itp

Opublikowano
7 minutes ago, messer88 said:

To dalej robi bardzo duży dmg nawet bez specjalnego przygotowania pod to. Ale tak jak czytam z czym masz problemy to brzmi jakbyś nie wiem nie używał pikto nie levelowal postaci broni itp

Piktosy mam. Lvl pewnie mam za mały bo 55 ale piszecie, że to nie ma znaczenia i gra się sama przechodzi. Bronie mam na lvl 19, nie wiem gdzie znaleźć item na zwiększenie do wyższego, upgradowałem w obozie.

Opublikowano

Bronie masz na mały lvl, robiłeś questy postaci z obozu? Wydaje mi się że nie. Idź do Frozen hearts, tam można wydropić item co ulepsza bronie do 32lvl. I odblokuj stendhal, nawet po nerfie jest mega mocny.

Opublikowano

No to zwiedzaj przecież jest masa opcji.

Do Frozen Hearts pójdzie to z tym co pisze pewnie będzie miał problemy, pamiętam ja tam na 3x wbijałem się testować aż było spoko bo wcześniej 1 miss parry i wpierdol xd

Opublikowano

No możliwe, już nie pamiętam dokładnie jak to się rozkładało z exploracja, na pewno najlepiej zrobić questy postaci najpierw. Samo to już da bronie z lepszym levelem.

Opublikowano

Ja sobie zwyczajnie latałem i sprawdzałem gdzie jest sens bić i próbować a gdzie nie - jak ledwie czemuś rysowałem pasek hp to wtedy odpuszczałem.

Piękna to jest gra i pewnie sobie jeszcze zrobię NG+ w tym roku żeby się utwierdzić że jest to GOTY

Opublikowano

Pierwsza wizyta we Frozen Wilds nie skończyła się za dobrze, no ale tam na początku drugiego aktu wbiłem więc... reggie Tam coś 50-60 poziom jest rekomendowany chyba, więc może być idealne miejsce do wzmocnienia postaci. No i misje towarzyszy, ale to w drugiej kolejności.

Ja sobie wczoraj odpaliłem drugie przejście, ale nie na NG+, żeby sprawdzić jak nabyta wiedza ułatwi granie.

Opublikowano
19 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Próbowałem ze Sprongiem teraz ale pół godziny zajęło mi zbicie mu pół HP później dwie pomyłki i koniec ze mną także odpuszczam.

To już nie wiem, to fakt gość ma dużo HP, ale jego combo były do ogarnięcia, jak ciężko ci parować to rób tylko uniki. To może taka prosta i mega efektywna strategia. Skoro masz w drużynie Maelle to zrób restart skill'i na pewno masz do tego itemki. Wykup u niej Last Chance i Stendhal. Weź do drużyny Sciel dla jej skill'i buffujących i jeszcze kogoś kto oznaczy przeciwnika. Drużynę ustaw tak - Sciel pierwsza, druga postać i Maelle. Sciel używa buffa, druga postać oznacza cel, Maelle używa Last chance i wali Stendhal, jeśli to nie zabiło przeciwnika powtórzyć w następnej turze. Pitco dla Maelle wszystko pod dmg, większe obrażenia kiedy ma mało HP, większe przy pieszym uderzeniu itd.

2 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Piktosy mam. Lvl pewnie mam za mały bo 55 ale piszecie, że to nie ma znaczenia i gra się sama przechodzi. Bronie mam na lvl 19, nie wiem gdzie znaleźć item na zwiększenie do wyższego, upgradowałem w obozie.

Fakt niski lvl tej broni, itemy można wydropić w Frozen Hearts, ale w twoim przypadku może być tam trudno, więc możesz spróbować tego o czym pisałem wcześniej:

Może jeszcze, jak nie przeszkadza ci grind i monotonne zabijanie tych samych stworków, to na mapie (Kontynecie) możesz znaleźć przeciwników - stalact (te duże lodowe "golemy") z obstawą, po pierwszym pokonaniu dropią jakąś broń, jak walczysz z nimi kolejny raz, wypadają materiały do upgrade'u broni i całkiem sporo expa.

Tutaj znajdziesz Stalact'a który dropi Chromę do upgrade do 32lvl broni.

dgsdfgsfd.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, giger_andrus napisał(a):

My tu o Expedition 33 a temu w głowie dalej tylko ten Horizon… gayos

Jestem pewien, że pisałem Hearts, autokorekta musiała poprawić Aloy_cool1

Opublikowano
5 hours ago, Czoperrr said:

Maelle, Verso, Lune. Chyba nawet nie mam tej umiejętności, ale czytam, że w patchu zredukowali jego moc o 40%

60% z 350 000 000 to dalej duzo milionow

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej. Gra oferuje system, w którym przy odpowiednich ustawieniach one-hitujesz wszystko i wszystkich a postacie nie muszą nawet być na 99lvl.

Opublikowano

3 minutes ago, giger_andrus said:

Tak jak pisałem wcześniej. Gra oferuje system, w którym przy odpowiednich ustawieniach one-hitujesz wszystko i wszystkich a postacie nie muszą nawet być na 99lvl.

Mam mało erpegowy mózg i w życiu skończyłem tylko Yakuzę Like a Warrior, Paper Mario i Parasite Eve jeśli chodzi o turowe RPG. Każdy inny w jaki grałem mnie przerastał po kilku godzinach.

Opublikowano

Skończysz Clair Obscur i przyjdzie czas na kolejne thumbsup

Edytowane przez mario10

Opublikowano
5 minutes ago, mario10 said:

Skończysz Clair Obscur i przyjdzie czas na kolejne thumbsup

Nigdy więcej ) Ten był jeszcze okej bo typowa japońszczyzna mnie odrzuca i nawet już nie próbuje.