Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Za krótko pograne. Walka wydaje się przyjemna, zombiaki ładnie reagują na ciosy, mięso ładnie odchodzi od ciałka po ciosie niemal jak w ostatnim Dead Island, miasteczko i las wyglądają całkiem ok. Gram na najwyższym poziomie trudności i stamina szybko ucieka po kilku ciosach przez co trzeba więcej odskoków robić i generalnie na początku omijać skupiska zombiaków.Co mnie zaskoczyło to bardzo szybko dostajemy broń palną.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. IMO i wstępnie (bo po zaledwie 4h póki co): kroi się zajebista gierka. Do jedynki raczej nie fiknie, ale kompletnie odstawia DL2. Po pierwsze miejscówki są idealnie wykrojone i zdecydowanie bliżej im do oryginału niż części drugiej. Fabuła to , wiadomo, natomiast gra się w to bardzo dobrze po prostu. Mocno dopakowali wizualny aspekt szatkowania zombiaków i obecnie faktycznie bardziej przypomina to rozwałkę z DI2. U mnie zero problemów z wydajnością, ścinkami czy czymkolwiek takim - gra śmiga pięknie wręcz. Tak więc zanosi się na to, że mocno średnia dwójka będzie do przemilczenia tak naprawdę, a właściwa seria to teraz DL z potężnym DLC oraz The Beast właśnie.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Sam początek był strasznie drętwy ale już po spotkaniu z Olivia i wyjściu dalej jest bardzo dobrze w moim odczuciu. Klimat postapokalipsy się wylewa, wydaje się, że będzie ci robić, bo zanosi się na dużą ilość aktywności pobocznych w świecie gry. Miałem właśnie całkiem niezła akcje jak wziąłem auto żeby pojechać do celu ale zboczylem i zajechałem nie tam gdzie trzeba, otoczyły mnie zombiaki, samochód zgasł i dupa xD, szybko wyszedłem i ucieczka z buta a przynajmniej póki co trzeba się często ratować ucieczką nawet przed zwykłymi truposzami bo dosyć szybko potrafią otoczyć. Cała akcja miała miejsca w deszczu więc klimacik się zrobił z takiej zupełnie randomowej sytuacji naprawdę mega. Mapa nie wydaje się jakaś ogromna ale nie postrzegam tego jako wadę, jeśli będzie dużo detali i ciekawych rzeczy to wolę po stokroć takie coś niż wielką mapę z ubisoftowych hitów, gdzie po kilku godzinach już człowiek widział wszystko i jest po prostu za duży obszar w tych grach. Gra mi działa bardzo dobrze, wygląda świetnie, wywalili niestety RT póki co ale o ile sam początek wyglądał mocno past genowo tak już później, po dotarciu do pierwszej miejscówki i już po wyjściu z niej jest bardzo ładnie ale i tak czekam aż dodadzą RT, w DL2 to był dzień do nocy przy porównaniu z RT i bez. Z tym, że faktycznie dlss fg jest w tej grze póki co zepsuty, bo po włączeniu go jest stuttering i też gdy włacze fsr fg to stutteringu nie ma, tutaj i tak mogę grać bez fg z dlss quality i jest ok 80 klatek ale jak dodadzą RT to będzie potrzebny. W każdym razie odczucia póki co mam mocno pozytywne. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Qbon