Opublikowano piątek o 08:122 dni Niech sie skupią wszyscy na takich skondensowanych grach i będzie super. Nie mówię, ze totalnie liniowe jak ta Mafia, ale nie ma co odpierdalać na siłę otwartych światów z pierdyliardem bzdur. Niech takie gry robi Rockstar, cdp.
Opublikowano piątek o 08:132 dni Nie no jak tam mają wyglądać gry premierowe za 200 zł, to jestem na tak. Jest klasa, szczerze mówiąc na fragmentach, które prezentowali przed premierą jakoś gorzej to wyglądało, a gra się dobrze, każdy chapter coś wrzuca, coś się dzieje i nawet typowe mafiowe przenosznie skrzynek jakieś ciekawe :D.Teraz, Donatello1991 napisał(a):Niech sie skupią wszyscy na takich skondensowanych grach i będzie super. Nie mówię, ze totalnie liniowe jak ta Mafia, ale nie ma co odpierdalać na siłę otwartych światów z pierdyliardem bzdur. Niech takie gry robi Rockstar, cdp.Nie każdy umie zrobić open worldy i na pewno jest to trudniejsze i czasochłonne. Hangar 13 idealny przykład. Ich poprzedni tytuł był nawet modowany, żeby wyjebać open world xD.
Opublikowano piątek o 10:182 dni Pogrzebałem trochę na temat wersji konsolowej i na Pro gra w trybie quality nie schodzi poniżej VRR 48 fps, w performance 80-100 klateczek, lub 60 locked. Do tego jest Vsync, który unlockuje framererate, więc na następnej generacji od razu będzie wszystko śmigać wyżej.Jakby tego było mało mają chyba nawet jeszcze dorzucić tryb 40 fps.Aha na PC gra wspiera też haptykę dualsense, full pakiet.
Opublikowano piątek o 13:312 dni Rzeczywiście gra praktycznie nie ma stutteru, działa bardzo dobrze, może to już też jest na jakiejś nowszej wersji UE5. Za to frame gen jest skopany w tej grze, w żadnej innej chyba nie widziałem żeby to powodowało takie artefakty. Natomiast sama gra wyśmienita, bardzo wciąga.
Opublikowano piątek o 13:332 dni Pierwsze dwie godziny bez kawki byłyby ciężkie a ja jestem fanem powolnych wstępów tak tutaj ziewałem. W trzecim rozdziale już się coś zaczyna dziać, jednak liniowość, komunikaty w stylu nie odchodź za daleko bo cie spałujemy i ogólna drewnowatość jest wysoka. To za co jebane są gierki ubisoftu, jest również tutaj (np. koniec misji po wykryciu). Mam nadzieję, że później będzie TROCHE więcej swobody.Technicznie jest bardzo dobrze jak na UE5.No i brak walki wręcz? Wszyscy 100 lat temu napierdalali się scyzorykami jak na łazarskim rejonie? No nie wiem. Edytowane piątek o 13:362 dni przez Rooofie
Opublikowano piątek o 13:392 dni 3 minuty temu, Rooofie napisał(a):Pierwsze dwie godziny bez kawki byłyby ciężkie a ja jestem fanem powolnych wstępów tak tutaj ziewałem. W trzecim rozdziale już się coś zaczyna dziać, jednak liniowość, komunikaty w stylu nie odchodź za daleko bo cie spałujemy i ogólna drewnowatość jest wysoka. To za co jebane są gierki ubisoftu, jest również tutaj (np. koniec misji po wykryciu). Mam nadzieję, że później będzie TROCHE więcej swobody.Technicznie jest bardzo dobrze jak na UE5.No i brak walki wręcz? Wszyscy 100 lat temu napierdalali się scyzorykami jak na łazarskim rejonie? No nie wiem.Jestem już daleko, nie licz na dużo swobody, ale będą nowe aktywności gameplayowe. Początek gry to przypomina Hellblade, tylko, że jednak postacie i klimat np. mnie mocno pasują i mimo wszystko jest więcej różnorodności.Walka na noże to śmiechłem, jak zobaczyłem animacje z Hellblade, dosłownie to chyba w UE musi się generować z ich dostępnych w silniku animacji xD. 8 minut temu, Qbon napisał(a):Rzeczywiście gra praktycznie nie ma stutteru, działa bardzo dobrze, może to już też jest na jakiejś nowszej wersji UE5. Za to frame gen jest skopany w tej grze, w żadnej innej chyba nie widziałem żeby to powodowało takie artefakty. Natomiast sama gra wyśmienita, bardzo wciąga.A nie używam, scaling mam w TSRze i zero aktefaktów.
Opublikowano piątek o 13:432 dni 10 minut temu, Qbon napisał(a):Rzeczywiście gra praktycznie nie ma stutteru, działa bardzo dobrze, może to już też jest na jakiejś nowszej wersji UE5. Za to frame gen jest skopany w tej grze, w żadnej innej chyba nie widziałem żeby to powodowało takie artefakty. Natomiast sama gra wyśmienita, bardzo wciąga.Tak, od razu wyłączyłem bo wypróbowaniu. Ghosting na bohaterze nie do przyjęcia.
Opublikowano piątek o 13:492 dni 8 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):A nie używam, scaling mam w TSRze i zero aktefaktów.Frame gen to nie scaling.
Opublikowano piątek o 14:062 dni DLSS Swapperem zainstalujcie sobie nowsze wersje DLSSa i Frame Gena bo gra nie ma najnowszych. Co nie zmienia faktu, że i tak pewnie to nic nie da.
Opublikowano piątek o 14:202 dni 10 minut temu, Rooofie napisał(a):DLSS Swapperem zainstalujcie sobie nowsze wersje DLSSa i Frame Gena bo gra nie ma najnowszych. Co nie zmienia faktu, że i tak pewnie to nic nie da.Nic nie daje, mam najnowsze i w NVIDIA app też ustawione na najnowsze. Sam scaling przy presecie K jest bardzo dobry ale frame gen jest w tej grze źle zainplementowany, działa ale są artefakty jak przy jakimś losless scaling. Tylko tutaj tak jest, w żadnej innej grze nie widziałem tego rodzaju artefaktów. Ogólny stan techniczny jest bardzo dobry poza tą jedną rzeczą.
Opublikowano piątek o 18:482 dni Ja gram. Nie ma jakiś spadków animacji, bugów itp. Oczywiście w porównaniu z wersją PC gra wygląda biednie.
Opublikowano piątek o 19:062 dni Gram na PS5 Pro i jeśli chodzi o optymalizację jest koszmarek. Na Oledzie z VRR tryb Quality plus V-Sync niegrywalny. Bez V-Synca tearing jest chyba najgorszy jaki widziałem od kilku lat. Performance bez VSynca ujdzie ale za to jakość szczegółu dostaje po dvpie a w szczególności cienie a i tak podczas cutscenki potrafi zerwać obraz…Ogólnie klimacik przedni, już po niespełna dwóch godzinach jestem kupiony ale nie wiem czy nie odstawię gry dopóki jej jeszcze trochę nie poprawią, słabo.Nie jestem jakimś geekiem graficznym ale nawet dla takiego laika jest kaszanka.Edit. Literówki Edytowane piątek o 19:092 dni przez Tralalala
Opublikowano piątek o 21:002 dni Zaczynam czwarty rozdział i jestem pod wrażeniem tej gry! Świetnie fabuła się prowadzi plus muzyczka i grafika na pro w trybie jakości to coś pięknego. Niedawno wróciłem z Włoch a tu kolejny powrót hehe. Sztosiwo kolejne na wakacje Pany! Edytowane piątek o 21:002 dni przez Whisker
Opublikowano piątek o 22:552 dni Nie odrywając się na chwilę od giery skończyłem kolejny rozdział i to jest to Panowie :) klimacik wylewa się z ekranu a jakość prezentuje wysoki poziom, takich liniowych gier z nastawieniem na postacie jak w rdr2 mi brakowało a teraz jestem w pełni zadowolony :) pogram pewnie do 4 i lecę spać ale kolejne misje są co raz ciekawsze tak samo jak wątki poboczne ;) Edytowane piątek o 22:562 dni przez Whisker
Opublikowano sobota o 05:481 dzień Po 4h gry na PS5 powiem że to jedna z najlepszych Mafii. Fabuła puki co fajnie prowadzi. Coś nowego dodane do Mafii od 2k i dość dobrze im to wyszło.
Opublikowano sobota o 05:591 dzień Jestem na podobnym etapie i w pełni sie zgadzam, naprawdę jestem mocno zaskoczony jak dobra jest ta gra
Opublikowano sobota o 06:271 dzień Całkiem przyzwoicie, ale jak ktoś ma włączona asystę - ło matko ale to wkurwia.
Opublikowano sobota o 06:301 dzień No jest podobne co w Definitive, AI wrogów trochę lepsze ale na jakiś ekstra gunplay to nie licz.Rozdział 6, super ta gierka jest. Historyjka i klimat ciągną ten tytuł, ale za to są gęste i wciągające, bardzo sprawnie poprowadzona narracja. Można się mocno wczuć z odpowiednim nastawieniem i Sycylia była strzałem w dziesiątkę, jak na razie to chyba pod tym względem najlepsza mafia.
Opublikowano sobota o 08:581 dzień 2 godziny temu, Pupcio napisał(a):Są jakieś gołe baby do zbierania jako znajdźki? To bardzo ważneSą znajdźki ale niezbyt nachalne, głównie notatki zgłębiające lore oraz elementy różańca jak kolega wyżej napisał. Nie ma tego przesytu jak w innych grach. Ponoć fabuła na 12h i za tą cenę? Pasuje mi to ;) powoli rzygalem otwartymi światami, jeszcze niedługo Powrót do Gearsow i będzie cacy.
Opublikowano sobota o 09:281 dzień Najlepiej jak wychodzą takie i takie gry, żeby nie było odchyłu w drugą stronę.Ciekawe czy po przejściu odblokowuje się jakiś free roam, jak to w Mafiach 1 i 2 bywało?3 godziny temu, messer88 napisał(a):Jak strzelanie zrobili daje radę?Gram na padzie i strzelanie jest takie sobie, najgorzej podczas jazdy konno i samochodem, ale ujdzie, takie 6/10 standard.Ale fabuła i postacie z krwi i kości .