Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano

Zdupili troche konia w najnowszym patchu. Wcześniej biegało się nim jak w RDR1 gdzie co jakiś czas trzeba było kliknąć X żeby koń nie zwalniał dzięki czemu dało się zmasterować tempo i stamina nie ulatywała.

Teraz po patchu koń sam sprintuje i stamina ciągle spada. Problemy pierwszego świata balon

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano
9 minut temu, Rooofie napisał(a):

Zdupili troche konia w najnowszym patchu. Wcześniej biegało się nim jak w RDR1 gdzie co jakiś czas trzeba było kliknąć X żeby koń nie zwalniał dzięki czemu dało się zmasterować tempo i stamina nie ulatywała.

Teraz po patchu koń sam sprintuje i stamina ciągle spada. Problemy pierwszego świata balon

Naciśnij raz kółko, koń lekko zwolni i znów krzyżyk.

Opublikowano
50 minut temu, Faka napisał(a):

Jak oswoić kota? Co pogłaskam do 25, a potem ucieka, ani to nakarmić, ani to oswoić? Psy to wiadomo, rzucisz mu mięso na ziemię, to zjada i zaufanie rośnie, ale kot?

Dlatego zawsze psy>koty

Szermac wariacie to był żart, co mnie minusujesz drinks

Edytowane przez Rotevil

Opublikowano

Ja już chap 9. Fabuła w tej grze nie jest taka zła.

W zasadzie to jest Days Gone dla świata rycerzy.

Opublikowano

Do tej pory dobrze jest, ale żeby nie przesadzili z tym słuchaniem graczy i nie znerfili bossow jeszcze bardziej.

cd12.jpeg

Opublikowano
Teraz, Shen napisał(a):

Do tej pory dobrze jest, ale żeby nie przesadzili z tym słuchaniem graczy i nie znerfili bossow jeszcze bardziej.

cd12.jpeg

Od patcha nie padłem ani razu ...

Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Od patcha nie padłem ani razu ...

Ja nie padłem ani przed, ani po. To nie soulsy, mozesz sobie napchać kieszenie mięsem i nic cie nie ruszy. Chociaz wczoraj się wjebałem do nowej lokacji, gdzie mi kolesie potrafili przyjebac za 2/3 hp, a mam sporo zainwestowane już w życie i stamine.

Opublikowano
2 minuty temu, Shen napisał(a):

Ja nie padłem ani przed, ani po. To nie soulsy, mozesz sobie napchać kieszenie mięsem i nic cie nie ruszy. Chociaz wczoraj się wjebałem do nowej lokacji, gdzie mi kolesie potrafili przyjebac za 2/3 hp, a mam sporo zainwestowane już w życie i stamine.

No tak, to prawda, ja miałem problem z 1 bossem, ale ten był typowo soulsowy, a ja byłem jeszcze bardzo słaby.

Potem są silniejsi przeciwnicy, trzeba uważać, ale nie ginie się od hita.

Opublikowano

Daliby te poziomy trudności i nikt by nie narzekał. Też się chyba za jakimś kotem zacznę rozglądać, trzeba poszukać minerałów, napichcić jedzenia, ulepszyć oręż... Człowiek siedzi w robocie i planuje co zrobi po odpaleniu gry wieczorem.

Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

No tak, to prawda, ja miałem problem z 1 bossem, ale ten był typowo soulsowy, a ja byłem jeszcze bardzo słaby.

Potem są silniejsi przeciwnicy, trzeba uważać, ale nie ginie się od hita.

Małpa w 5 chapterze dość mocno biła, ale ja w ogóle nie ulepszałem armora, skupiałem się na broni, chyba czas to zmienić.

Opublikowano

Jakby co to party całe mamy od

Chapter 8 końcówki

W każdym razie po raz pierwszy w grze nie widzę restrykcji

Opublikowano

Ja nie padłem ani przed, ani po. To nie soulsy, mozesz sobie napchać kieszenie mięsem i nic cie nie ruszy.

Walczyłeś z bossem w cyrku? [emoji16]
Opublikowano

Nawaliło postów w tym temacie Aloy_cool1

Po weekendzie 40 godzin na liczniku i nadal pierwszy region. Cieszy to, że oceny wśród graczy są coraz wyższe, jak na razie zdania nie zmienię, mamy hit. Muszę jednak pomarudzić, bo po ostatnim patchu jakieś drobne artefakty graficzne się zdarzają, nie chodzi o prześwietlenia tylko jakby ktoś rozlał benzynę i świeciła pod słońce, ktoś tak jeszcze ma? Wracając. Nie dałbym radę jeszcze ocenić tej gry w całości, ale już niedługo opuszczę ten pierwszy region i nie mogę się doczekać czym znowu strzeli we mnie gierka. Ja ogólnie mam tak, że gierki potrafią mnie bardzo szybko znudzić, dla przykładu taki AC Valhalla, to była katorga i finalnie dotarłem gdzieś do połowy gry, bo zwyczajnie mnie wynudziła. Tutaj, czegoś takiego nie ma, kiedy myślę, że niczym już się nie zaskoczę, to gra mnie uświadamia, że jest inaczej. Zachwycam się od samego początku, zaangażowanie społeczności też jest olbrzymie, ale staram się odkrywać wszystko na własną rękę, chociaż nie ukrywam, że widziałem kilka materiałów co warto znaleźć i tak dalej, ale nie spisuje sobie tego do zeszyciku i nie lecę w miejsce na mapie, mam po prostu świadomość, że tam to jest kratoswokeNa razie nie uświadczyłem zjawiska grindu, ja sporo czasu poświęcam po prostu na chodzenie sobie po mapie bez większego celu, a i tak po drodze coś się wydarzy. Ostatnio pogoniłem w końcu banitów, też trochę zeszło. Nie uważam aby to był stracony czas, bawię się świetnie. Jeżeli tak będzie po kolejnych 40-tu godzinach, to dla mnie są to najlepiej zainwestowane pieniądze w grę na ten rok i pewnie przez Crimson Desert pominę kilka gier, bo zwyczajnie nie widzę sensu aby odrywać się od koreańskiej produkcji. Myślę, że za miesiąc czy dwa machnę tutaj elaborat, bo lubię wtrącać swoje trzy grosze. Nie interesuje mnie czy będzie za miesiąc kosztować 100zł, teraz mam czas i teraz gram, za miesiąc może być różnie. Boje się, że wyjdą jakieś grube DLC, a ja nawet nie będę w połowie kekw

Opublikowano

Jest tak:

13 godzin temu, easye napisał(a):

Panowie - jak się tą przyłbice otwierało?

(Ależ świetna jest ta gra!)

3 godziny temu, easye napisał(a):

No dla mnie obecnie to wczesny kandydat do gry roku.

Większość mechanik, na które ludzie narzekali, jak choćby ten garnek na głowie, do przywoływania wspomnień nawet nie zdążyłem zobaczyć, bo kupiłem grę parę dni po premierze i już było załatane.

Kompletnie nie rozumiem z dupy argumentów, że gra za wiele mechanik kopiuje z innych gier – no i? jak każda gra od lat, do tego, jak kopiuje od najlepszych, a dodatkowo robi to dobrze, to w czym qrwa problem?

Najlepsze recki były też ludzi, którzy pierdolili, że nigdy wcześniej nie byli aż tak zagubieni w grze!

W grze, w której wszystko jest podane na tacy, zaznaczone na mapie, gdzie wszystko dokładnie jest przedstawione:

- TO SĄ MISJE GŁÓWNE

- to są opcjonalne!

- te to fetch questy, jak chcesz sobie podlevelować postać.

90% tych questów, do których się dopierdalali można przecież pominąć i skupić się na tych lepszych, których jest też od groma.

No i fakt, gra jest przeogromna - do tego stopnia, że sprawia wrażenie, jakby nie dało się jej skończyć.

Budzi we mnie dokładnie to samo uczucie, które miałem lata temu, gdy po raz pierwszy zasiadłem do Skyrima, w którym też spędziłem pewnie z 500h.

Wszystko mnie w niej fascynuje i przyciąga, a ja już odliczam godziny do wieczora, żeby znów móc w nią zagrać.

Kolejny już dowód na to, że obecne recenzje w sieci to jeden wielki ściek.

Powinna być zaznaczona - trochę na lewo od pierwszego miasta, szukaj jaskini.

Super, że można wyciągać z różnych broni, zbroi te wszystkie rdzenie i na własną rękę wsadzać do innych.

A było ta. To ten kurwa świadomy Izi, co wypomina komuś zmianę opinii, zapraszam:

W dniu 20.03.2026 o 11:29, easye napisał(a):

Na Steam ocena 57% na 14tys recenzji. o_O

No gra wywołuje bardzo sprzeczne emocje wśród graczy. XD

W dniu 21.03.2026 o 00:43, easye napisał(a):

Czy autor posta mógłby dodać ankietę? Ciekaw jestem czy choć 1 osobą na forum przejdzie tą niesamowitą grę!

Ale OLX zawalony Crimsonami używanymi. XDDDD

W dniu 21.03.2026 o 09:42, easye napisał(a):

no AI pisal te misje pewnie xD

Tucznik z reguły potrzebuje 100h żeby dojść do tych samych wnioskow co inni, no on ma wysokie IQ xD

W dniu 21.03.2026 o 14:39, easye napisał(a):

No ale jak radzisz sobie z tak ogromnymi grami z trylionem mechanik po odłożeniu na półkę? Bo ja później wracam i jestem zniechęcony samym faktem, że nie pamiętam co się czym robiło, albo faktem że muszę wertowac 411 poradników by sobie przypomnieć sekcje, która w sumie mogliby zrobić pod jednym przyciskiem, ale woleli skomplikować na maksa…

W dniu 21.03.2026 o 14:56, easye napisał(a):

No tylko Zelda jest tak przemyślana gra z intuicyjnym sterowaniem, że wracasz nawet po 2 latach i wiesz po 5 minutach co się czym robiło.

Tu raczej mam wrażenie że odłożę na 2 tyg i będę musiał czytać te wszystkie tutoriale od nowa.

Jednak gra może się zapowiadać dobrze dla kogoś, a okazać się niewypałem i odwrotnie? Niesamowita sprawa.

Opublikowano
21 minut temu, KOMARZYSKO napisał(a):

46 minut temu, Shen napisał(a):

Walczyłeś z bossem w cyrku? [emoji16]

Byłem w cyrku przelotem, ale mnie tam straznicy bili, teraz mnie chyba fabuła prowadzi w te rejony.

Opublikowano

Jestem ciekaw co jeszcze mnie czeka, 40 godzina gry i nagle dowiaduje się o legendarnych zwierzętach gdzie wpadła walka z wielkim wilkiem niczym z Mononoke następnie w wiosce krasnoludów polatałem balonem. O dziwo 40 godzina gry i mam zero zmęczenia tytułem co jedynie udało się RDR2 i Dark Souls pierwszym, gra z tego co wyczytałem robiona przez 8 lat przez około 1000 osób i to czuć. Obecnie gra roku dla mnie, Resident był świetny ale tutaj mamy inny poziom zaangażowania i produkt który może być rozwijany latami.

Opublikowano
51 minut temu, Rozi napisał(a):

Jednak gra może się zapowiadać dobrze dla kogoś, a okazać się niewypałem i odwrotnie? Niesamowita sprawa.

Ocho - PRZYSZEDŁ! - ARBITER ELEGANCJI FORUMOWEJ, dla którego głównym argumentem merytorycznym w każdej dyskusji jest emotka klauna i wycieczki osobiste, jak ktoś ma inne zdanie, obawy, bądź po prostu pyta w temacie na temat gry, na którą wylało się wiadro hejtu.

Twoje 'wysokie IQ' najwyraźniej służy tylko do siania fermentu, bo merytoryki w Twoich postach jest tyle, co Twojego czasu spędzonego w Crimson Desert...

Normalni użytkownicy - sprawdzają grę i wyrabiają sobie zdanie, Ty robisz burdel niemalże w każdym wątku gdy jakaś nadchodząca gra przypomina Ci zapach ulubionego salcesonu!

wyzywasz innych od imbecyli, bronisz tytułu jak niepodległości, a potem...

i tak tę grę porzucasz szybciej, niż zdążysz zjeść kolację. xDDDDDDDDDDD

I sytuacja nagle się odwraca, klaunem jest każdy komu gra się podoba…

Może na wklejaniu klaunów poprzestań, to MAKS Twój poziom na tym forum. stupid

Opublikowano

Screenshots_2026-03-30-15-48-58.png

Ktoś sprawdzał na co zamienili te obrazy? W tej chwili podbijam zamek i trochę czasu zejdzie nim wyrżnę te 2 tysiące chłopa.

Opublikowano
17 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Warto na coś tą kasę trzymać, czy można coś wydać?

Wydawaj, odrobisz. Blisko obozu jest kopalnia diamentów, w pierwszym mieście mozna tez dorwac sztabke złota w jednej rezydencji.

Opublikowano
11 minut temu, Patapon napisał(a):

Screenshots_2026-03-30-15-48-58.png

Ktoś sprawdzał na co zamienili te obrazy? W tej chwili podbijam zamek i trochę czasu zejdzie nim wyrżnę te 2 tysiące chłopa.

Zmieniły się (różne, w podobnym stylu tylko z sensem)

Jedziemy, a może raczej lecimy :)

19d3f10daaa77-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Umiecie grać w te całe tujeon? A idź w chuj.

Opublikowano
Teraz, Faka napisał(a):

Umiecie grać w te całe tujeon? A idź w chuj.

Nawet nie wiem co to jest, hmm

Opublikowano

U babki, tej Dahlii, na górze jest taka partyjka w te pseudo poker.

Opublikowano
Teraz, Faka napisał(a):

U babki, tej Dahlii, na górze jest taka partyjka w te pseudo poker.

A ok, to grałem questa tam i fuksem wygrałem i wyszedłem:)