Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 7 minut temu, PiotrekP napisał(a):@KrYcHu_89 wyedytuj, ja to kasuję skoro spoiler.Nie wiem czy spoiler, ale trochę może. W każdym razie nie każdy Wie, jak silny jest :).
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 3 godziny temu, Wredny napisał(a):A miałeś jakiś tracking tej misji?W sensie nad radarem miałeś coś napisane?Bo u mnie jakby jej nie było (w żadnej kategorii w menu też jej nie widziałem), tyle że mam żółte kropki krów do zapędzenia i znacznik na odległości 400 metrów, do którego mam je zapędzić.Na miejscu komunikat "porozmawiaj z facetem", a po wciśnięciu kwadrata niestety lipa.Trackingu nie było Tylko krowy na mapie i później rozmowa jak doszły do celu. Chyba Ci zglitchowało trochę
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. "Zaczołem" gierkę w końcu. I mam zrazu pytanie, jak ustawialiście kontrast i HDR na Plejaku? Bo epizod pod wodospadem był straszliwie oczojebny a już później pierwsze wyjście z namiotu to wszystko takie wyblakłe. Gram w trybie performance bo jednak klatki ważniejsze dla mnie niż pierdołodetale graficzne.Już na dzień dobry widzę że gierka ma ten sam factor "kaleczący" oczy jak niegdyś FarCry6 gdzie po sesjach dłuższych niż parę godzin piekły mnie oczy a siedzę od TV dość daleko.Tytuł zapowiada się mocarnie, wielka przygoda, eksploracja i wogóle ale potrzebuję pilnie ustawić obraz tak aby nie oślepnąć na stare lata.Edit: dobra, posiedziałem ok pół godzinki testując różne ustawienia parametrów i teraz jest ok. Nie wypala oczu, można grać. Dziękuję pan koreańczyk za mnogość opcji Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez SebaSan1981
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 2 godziny temu, Plackus napisał(a):Trackingu nie byłoTylko krowy na mapie i później rozmowa jak doszły do celu. Chyba Ci zglitchowało trochęNiestety nie tylko mi, bo trafiłem na wątek na reddicie i jest nas więcej. Niby spoko, bo to tak naprawdę pierwszy poważniejszy błąd u mnie i większość dziwnych przypadłości, o których czytałem, mnie ominęło, ale trochę szkoda, że jednak coś mnie wreszcie dopadło.No cóż, przy tempie łatania kolejnych baboli przez pracowitych Koreańczyków nie boli to jakoś szczególnie mocno, bo pewnie niedługo będzie OK nawet u mnie.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Jak widzę na jutubkach albo rolkach fb co tu ludzie wymyślają, to Jeden jak Legolas z drugiego lotra, kolejny spuszcza łomot jak w bijatyce, a inny rozwala bossa jakimś rozbłyskiem, zanim ten zdąży się zamachnąć. Człowiek to z 1% dopiero widział co tu można zrobić.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Po około 90h ujrzałem coś co wygląda na napisy końcowe, quest główny to fabularnie mocne 5/10, a sam finalny chapter nagrodził głównie epickimi bossami i przegiętą zagadką nad którą spędziłem jakieś pół dnia...:).Gra oczywiście sama w sobie byłaby lepsza, gdyby miała nie tak poszatkowaną, mającą jakis sens fabułę, nie ma wątpliwości, że jest to pięka achilessowa tego tytułu.Jeszcze dużo grania przede mną, aczkolwiek być może zrobię krótką przerwę, nim znowu zawitam do Pywell, czas pokaże.Gra ma masę dobrych rzeczy, świetnie zrealizowana eksploracja, walki na dużą skalę, wiele mechanik i niektóre naprawdę przyzwoicie zrealizowane, piękna grafika, przede wszystkim widoczki. Cudowne jest tutaj to jak gra Nas uczy i nagradza kombinowanie, mało jest takich RPGów. Nie sposób mi tego nie docenić, main quest to w zasadzie tutorial, podobnie jak w Skyrimie warto jednak to zrobić jak najszybciej, bo dostajemy sporo rzeczy na dalsze granie.Ciekawe, czy ewentualne DLC skupią się nastarym Kliffie, czy na reszcie postaci, bo zostali tutaj ewidentnie pominięci w fabule i w zasadzie służą bardziej jako "free roam".8.5/10, wstępnie :)
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Teraz, GearsUp napisał(a):Z 10/10 na 8,5, szybko poszłoDobre prowo:)
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Cześć 👊 Po stu godzinach eksplorując kolejne, pustynne obszary, mam wrażenie że gra dopiero teraz się rozkręciła i gra się w nią coraz lepiej.Mało tego, ta gra ma mechaniki inne i według mnie o wiele lepsze, bardziej złożone, w sposobie samego sterowania oraz walki, niż inne sandboxy.Niewyobrażam sobie teraz grać np. w Assassins Creed shadows.Tutaj same skoki,wspinanie,mają co najmniej kilka możliwości, nie mówiąc o walce, dwa miecze, tarcza,uderzenia tarczą, combosy, dodatkowe ciosy, żywioły, "łapka", uniki - jest tego multum i możliwości rozwoju są olbrzymie.Przeczytałem recenzję Zaxa, bez jaj, ale moim zdaniem kolega powinien przeprosić za recenzję tej gry nie poznając jej możliwości choćby w 50% - narazie ode mnie 9+/10 👊
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. @panborysek to musi się w końcu przywitać z apką PS app i zobaczyć jak się screeny zrzuca bo to bardzo łatwe i pożegnamy te off screeny z tv U mnie 70 H około i głównie hernand ale poszedłem też mocno w rozbudowę obozu Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez Plackus
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 26 minut temu, Plackus napisał(a):@panborysek to musi się w końcu przywitać z apką PS app i zobaczyć jak się screeny zrzuca bo to bardzo łatwe i pożegnamy te off screeny z tv U mnie 70 H około i głównie hernand ale poszedłem też mocno w rozbudowę obozu32 minuty temu, Plackus napisał(a):@panborysek to musi się w końcu przywitać z apką PS app i zobaczyć jak się screeny zrzuca bo to bardzo łatwe i pożegnamy te off screeny z tv U mnie 70 H około i głównie hernand ale poszedłem też mocno w rozbudowę obozuTak, masz rację, w apce nawet nie miałem włączonych zrzutów 😆 🤣Dzięki👊
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ładne obrażenia ten miecz Baltona, z katany chyba tyle się nie da wyciągnąć.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Dobra mini recka czym jest Crimson Desert:https://vm.tiktok.com/ZNRX3sp27/XD
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minuty temu, easye napisał(a):Dobra mini recka czym jest Crimson Desert:https://vm.tiktok.com/ZNRX3sp27/XDW punkt ^^.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Nareszcie można pograć na poważnie. Dwuręczny miecz, muszkiet i rzut tarczą
Opublikowano 54 minuty temu54 min No i właśnie tego nie mogę zrozumieć - czemu tylko Kliff jest główną postacią, a reszta to poboczniaki do free-roamingu?Przecież znając Pearl Abyss i to, jak spermiarsko wyglądają tworzone przez nich babeczki, aż się prosiło o żeńską protagonistkę, albo przynajmniej na możliwość wyboru na początku gry.
Opublikowano 40 minut temu40 min 10 minut temu, Wredny napisał(a):No i właśnie tego nie mogę zrozumieć - czemu tylko Kliff jest główną postacią, a reszta to poboczniaki do free-roamingu?Przecież znając Pearl Abyss i to, jak spermiarsko wyglądają tworzone przez nich babeczki, aż się prosiło o żeńską protagonistkę, albo przynajmniej na możliwość wyboru na początku gry.przez 2/3 gry obie postacie poboczne są zablokowane, głupota straszna, jak się Oongka dostaje, nie ma skilli, ekwipinku i cie wysylają na koksa bossa. Damiane w sumie to samo. Szkoda, bo leży mi jej gameplay, na szczęście mam jeszcze od cholery lokacji do wyczyszczenia, bossow pobocznych prawie nie ruszyłem, więc się nią pobawie.