Opublikowano piątek o 10:583 dni Autor 14 minutes ago, dominalien said:Nie, no, daj spokój, masa ludzi jest zachwycona Windowsami. Wystarczy pooglądać youtuba albo poczytać choćby tutaj.Znaczy kto? Wezyr i ASX? Oni byliby zachwyceni nawet z powodu dildosa w pupsko byle z napisem Microsoft.Z tego co tu czytałem to jedyny powód dla którego ludzie korzystają z Windy jest taki, że wszystko działa. Na przykład Gamepass.
Opublikowano piątek o 11:043 dni 4 minuty temu, Homelander napisał(a):Znaczy kto? Wezyr i ASX? Oni byliby zachwyceni nawet z powodu dildosa w pupsko byle z napisem Microsoft.Z tego co tu czytałem to jedyny powód dla którego ludzie korzystają z Windy jest taki, że wszystko działa. Na przykład Gamepass.Nie śledzę kto, po prostu mam ogólne wrażenie, że dużo ludzi lubi windowsy. Zresztą wśród znajomych to też jest dominujący pogląd.
Opublikowano piątek o 11:073 dni 2 minutes ago, dominalien said:Nie śledzę kto, po prostu mam ogólne wrażenie, że dużo ludzi lubi windowsy. Zresztą wśród znajomych to też jest dominujący pogląd.Bo dla większości nie ma wyboru. Ja wolę Linuxa i od lat propaguje to większość mnie wyśmiewa.
Opublikowano piątek o 11:153 dni 6 minut temu, Czoperrr napisał(a):Bo dla większości nie ma wyboru. Ja wolę Linuxa i od lat propaguje to większość mnie wyśmiewa.Tak, proponowanie ludziom Linuxa to ciężki kawałek chleba.Kiedyś w towarzystwie się na to zeszło i jedna panienka od razu zaczęła wykrzykiwać, jaki ten Linux beznadziejny, bo jej brat jej kiedyś zainstalował i jak wysłała dokument swojej mamie to ona go nie mogła otworzyć. To tego typu rzeczy, z którymi się trzeba mierzyć.
Opublikowano piątek o 11:173 dni Albo korzystają bo już był przy kupnie komputera. Mi się nawet nie chce na 11 zmieniać, siedzę dalej na 10. Ale w przyszłym roku chyba w końcu wymienię lapka, to już pewnie z nim będzie.
Opublikowano piątek o 11:273 dni Najbardziej mnie zastanawia gra jaką było by w stanie wypuścić duże studio AAA mając do dyspozycji nie 200+ mln $ a ~100. Bo jeśli Capcom jest w stanie w budżecie ~100 mln zrobić Residenty to nie widzę problemu żeby Naughty Dog podążając podobną ścieżką (mniejsza, intensywna przygoda z dobrym gameplayem i zawartością do masterowania) nie było by w stanie zrobić czegoś podobnego (TLOU1 było takim produktem a 2 już rozwlekli nie tam gdzie trzeba).
Opublikowano piątek o 11:433 dni Od visty wlacznie windowsy to patologia, z jedna 7ka ktora byla wypadkiem przy pracy. Ale nie ma i nie bedzie juz alternatywy.A na konsolach to sie gralo bo uwaga uwaga, byly tam gierki niedostepne na pc czyli ekskluzywne. No chyba ze ktos mial problem z kliknieciem 4x next a potem ikony na pulpicie.
Opublikowano piątek o 11:433 dni Autor Dla jasności: mowa o Windowsie jako platformie do grania, nie o systemie do pracy
Opublikowano piątek o 11:503 dni Nie widze zbytniej roznicy. Odpalasz gierke albo excela. Czy o co konkretnie chodzi?
Opublikowano piątek o 11:533 dni Może o te 15 tysięcy, które trzeba wydać, żeby ta gierka jakoś działała?
Opublikowano piątek o 12:163 dni 1 godzinę temu, Homelander napisał(a):Czy ktoś kiedykolwiek spotkał kogokolwiek kto by powiedział, że Windows to świetny system do grania? To zawsze było zło konieczne i powód dla którego grało się na konsolach.a co jest nie tak z Windowsem? bo o tych legendarnych problemach z nim słyszę głównie od graczy konsolowych którzy na tego Windows to chyba plują jedynie przez skojarzenia z Xboxemedit: @Homelander nie krępuj się, serio, z przyjemnością poczytam narzekanie na Windowsa z poziomu gracza konsolowego
Opublikowano piątek o 12:313 dni Z jednej strony przydałby się lepszy system, zrobiony przez mniej złą korporacje niż Microsoft, z drugiej i tak praktycznie wszystkie gry są tworzone z myślą o Windowsie, więc jest jak jest.
Opublikowano piątek o 12:313 dni Autor 13 minutes ago, Paolo de Vesir said:a co jest nie tak z Windowsem? bo o tych legendarnych problemach z nim słyszę głównie od graczy konsolowych którzy na tego Windows to chyba plują jedynie przez skojarzenia z Xboxemedit: @Homelander nie krępuj się, serio, z przyjemnością poczytam narzekanie na Windowsa z poziomu gracza konsolowego Tak tak, narzekanie na Windę to efekt nienawiści do Xboxa. Nie zmieniaj się
Opublikowano piątek o 12:323 dni Teraz, Homelander napisał(a):Tak tak, narzekanie na Windę to efekt nienawiści do Xboxa. Nie zmieniaj sięPrzede wszystkim jak nie masz nic do powiedzenia to zamknij mordę. :)
Opublikowano piątek o 12:333 dni Nie wiem dlaczego zabrnęliście w te rejony. A Homelanderowi pewnie myli się Windows na normalnym kompie a obsługą na PC handheldach gdzie jeszcze jest sporo do poprawy względem Linuxa i Steam OS.Z komputerem nie mam dużo do czynienia ale brat kupił w tym roku za 7k budę, działa na Windowsie, nie narzeka na obsługę w gry ma w jakości której ja na tej generacji i może następnej nie będę miał.
Opublikowano piątek o 12:353 dni 1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):A Homelanderowi pewnie myli się Windows na normalnym kompie a obsługą na PCHomelander to coś tam usłyszał, powtórzył po kimś, ale nie wie do końca ani co powiedział ani jak się faktycznie sprawy mają. Jeszcze mejm piszący o p a t o l o g i i z używaniem Windowsa który jest srogim no brainerem jako system. Mam nadzieję, że nie poszedł w ślady kolegi z drużyny i nie przerosła go instalacja Spotify.
Opublikowano piątek o 13:242 dni Ja miałem każdego Windowsa od czasów 98 i pomijając ósemkę która miała potworny interfejs do którego nigdy się nie przyzwyczaiłem to nie miałem żadnych patologicznych doświadczeń.Daleko mi do bycia fanem Windowsa, bo to przede wszystkim system którego używam również w pracy, a ciężko być emocjonalnie związany z tym co kojarzy się z robotą. Ale po prostu spełnia on swoją rolę i tyle. Przyzwyczaiłem się do jego układu, skrótów i funkcji. Blender działa, gierki też się uruchamiają bez problemów, więc dla mnie jest ok.
Opublikowano piątek o 13:302 dni Windows jest niestety ciężki, do samych gier zdecydowanie bardziej sprawdzi się SteamOS. Zresztą te same gierki na decku mają większą wydajność niż na windowsie a przypomnijmy leci to przez warstwę translacji xD No ale windows sam w sobie nie jest platformą tylko systemem operacyjnym więc ogólnie ta dyskusja nie ma sensu.
Opublikowano piątek o 13:322 dni W tej całej gadce to ja bym wolał żeby jednak kolejna iteracja Xboxa jednak miała tą swoją autonomiczność konsolową, a nie że wajcha przesunięta na maxa na Windows.Cziterzy to jedno, ale ogólnie szeroko pojęte bezpieczeństwo powinno być na najwyższym poziomie.JEŚLI miałyby się tam pojawić te inne sklepy, to może potrzebna jest dodatkowa certyfikacja czy coś. No jest to jakiś specjalny układ od AMD więc może spożytkują to jak należy. Nie chciałbym napewno "hej macie tu kompa i instalujcie se nawet z torrentów gierki". Jednak liczę na konsolowe serce ;)
Opublikowano piątek o 14:092 dni Jedyne co złe widzę w Windowsie to z dupy zapychanie dysku. Przy obecnych dyskach te kilka GB to niby nic, ale odpalasz i nagle z dupy zniknęło 4gb. Z drugiej strony wystarczy poczytać, pousuwać/poczyścić/wyłączyć i ten problem znika. Niektórych rzeczy nawet programy nie usuwają, trzeba to robić ręcznie. No ale co ja tam wiem, korzystam z niego tylko do kilku gierek i internetu.
Opublikowano piątek o 14:582 dni Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):Windows jest niestety ciężki, do samych gier zdecydowanie bardziej sprawdzi się SteamOS. Zresztą te same gierki na decku mają większą wydajność niż na windowsie a przypomnijmy leci to przez warstwę translacji xDTu mówimy wciąż o SteamOS vs Win natywnie na przenośnych PC. Na stacjonarkach sprawa ma się jasno - W11 ma najlepsze wsparcie sterowników i platform.Życzę powodzenia konkurencji, ale Windows stacjonarnie jest tak dobry, że nie szukałbym niczego więcej.
Opublikowano piątek o 16:312 dni Też nie wiem o co chodzi, kupiłem kompa po 30 latach na konsolach wszelakich i nie mam problemów. Gierkę włączam, wszystko działa, nic się nie wysypuje, nie wiem o czym tu gadać.Wydaje mi się, że większość ludzi tu ciągle ma w głowie granie na kompie takie jak było w latach 90, zresztą sam mam kumpla co tak myśli. To tak nie działa w dzisiejszych czasach. Edytowane piątek o 16:342 dni przez Wooyek