Opublikowano 18 maja18 maj Może, dzisiaj wpadły chyba trzy sztuki, a do brakujących ulepszeń potrzeba z 40.
Opublikowano 20 maja20 maj Jednak zdecydowałem się na platynę i dziś zrobiłem. Ale matrycy całej nie mam zamiaru robić i biegłości, wystarczy już tych kulek.Jak ktoś ma problem z trofeum z zabiciem środowiskowym (fall from grace) to polecam nić koszmaru w biomie 5. Łatwo i szybko dojść. 3 ostatnia komnata w tej nici spawnuje na początku 6 wrogów zawsze w tym samym ułożeniu nad przepaścią. 2 z nich puszcza czerwone kule czasami, które można odbić w nietoperze a te lecą prosto do przepaści. Dla mnie najgłupsze trofeum w grze. Męczyłem się trochę też z tym żeby przejść biom bez zadrapania ale po kilkunastu próbach się udało.
Opublikowano 21 maja21 maj Ja niestety ostatnio nie mogę grać, a zostało parę kwadracików w matrycy. Dozowanie trzeba zmniejszyć, później wracam do wieży syzyfa w returnalu. Zaprawdę powiadam wam, wieżyczka w Sarosie zniszczy system, a jestem pewien że będzie. HM wie doskonale co ludzie kochali w Returnalu. Pewnie będzie jeszcze lepiej. Marzyłbym żeby zobaczyć trochę flashbacków z wydarzeń Echelon I-III.
Opublikowano piątek o 05:165 dni W dniu 20.05.2026 o 21:26, michu86- napisał(a):Ale matrycy całej nie mam zamiaru robić i biegłości, wystarczy już tych kulek.Błogość. Biegłość to rośnie podczas cyklu zbierając Lucenit.Ja wczoraj zrobiłem drzewko do końca. Trzeba farmić Błogość w ostatnim biomie, który jest zdecydowanie najgorszy i szybko i się nudzi. Do wszystkich ulepszeń potrzeba 251 sztuk.
Opublikowano piątek o 14:065 dni 8 godzin temu, Square napisał(a):Błogość. Biegłość to rośnie podczas cyklu zbierając Lucenit.Ja wczoraj zrobiłem drzewko do końca. Trzeba farmić Błogość w ostatnim biomie, który jest zdecydowanie najgorszy i szybko i się nudzi. Do wszystkich ulepszeń potrzeba 251 sztuk.A no racja, przepalcowałem się. Zresztą błogość, biegłość jeden chuj, platynę zrobiłem, kosmos uratowałem, grę sprzedałem. Edytowane piątek o 14:065 dni przez michu86-
Opublikowano piątek o 14:525 dni U mnie skończone wraz z epilogiem, drzewko prawie na max, kilka audiologów zostało tu i tam. Do platyny brakuje tylko 33 ekspedycji, ale to sobie kiedyś wrócę po przerwie.Potężna gierka. Audiowizualna uczta i znów intrygująca historia. Lubię ten ich sposób opowiadania, te niedopowiedzenia i niuanse skryte między wierszami. Jest łatwiej niż w Returnalu, no ale zawsze sobie można dowalić modyfikatorów. Na początku nie podobał mi się ten autohit i próbowałem grzebać w opcjach, ale później napotykając mocniejsze bronie nie mające autohita zrozumiałem i zaakceptowałem intencje twórców.Zarówno Returnal i Saros to dla mnie mocne 9, ale gdybym miał wybierać to chyba jednak Saros. Carcosa jest piękna, a fabuła lepiej podana.
Opublikowano piątek o 18:135 dni Ale ten Sarosik mi siadł pięknie, i to o czym pisałem wcześniej, ten zauważalny progres niweluje całkowicie frustrację po zgonie. Pakowanie umiejętności i powrót do tańca. Do końca jeszcze pewnie sporo, ale dopiero Architekta tak naprawdę narzuciła jakieś wyzwanie, ale przez to sprawdziłem sobie od początku odkryte biomy, żeby pofarmić i pozbierać znajdźki, i nie ma to jak przebiec te same lokacje już na totalnym luzie, siejąc rzeź i sieknąć dwóch pierwszych bossów w parę minut. Piękny szpil, uzależniający i fabułka podawana stopniowo rozbudza apetyt na więcej. Jedyne czego żałuję? Że nie zamówiłem przedpremierowo…
Opublikowano sobota o 16:404 dni W dniu 22.05.2026 o 07:16, Square napisał(a):Błogość. Biegłość to rośnie podczas cyklu zbierając Lucenit.Ja wczoraj zrobiłem drzewko do końca. Trzeba farmić Błogość w ostatnim biomie, który jest zdecydowanie najgorszy i szybko i się nudzi. Do wszystkich ulepszeń potrzeba 251 sztuk.Coś w "Matrycy Pancerza" masz chyba pominięte. U mnie jest 407.
Opublikowano sobota o 17:124 dni Hmm, sprawdzałem kilka razy i wszystko było odblokowane. @melkorr chyba, że screena zrobiłem przed odblokowaniem, bo teraz w statystykach mam 407.
Opublikowano sobota o 19:434 dni @Square Tak pewnie było. U mnie zdecydowanie słabiej w zgonach, refleks już nie ten... Edytowane sobota o 19:474 dni przez melkorr
Opublikowano poniedziałek o 21:271 dzień Wczoraj udało się zdobyć true ending i teraz tylko kilka rzeczy jeszcze do dociśnięcia i pewnie wpadnie platyna. Gra okazała się dokładnie taką jaką myślałem, że będzie czyli kapitalna, uzależniająca, że świetna muzyka i... nie aż tak dobra jak Returnal. Przygoda, czy też walka Selene, była dla mnie wyjątkowa i to jest to jedna z najlepszych gier w jakie grałem. Saros gameplayowo bardzo się tutaj broni i jest to świetny tytuł, podobny i bazującym na tym co wypracowali w Returnalu. Jednak fabuła i klimat już nie sa na poziomie poprzedniej gry. Nie jest to do końca coś złego, po prostu wiedziałem, że ciężko będzie te dwie rzeczy powtórzyć i zrobić na tak samo wysokim poziomie. Nie ma jednak tutaj jakiegoś dramatu, bo cała historia to jest według mnie bardzo porządna robota i z zaciekawieniem się obserwuje jak to się wszystko układa w całość. Jeśli chodzi o to jaki klimat tu panuje to dużo zależy od biomu, katedra była na najwyższym poziomie, a ostatni biom już trochę gorzej. Bywa różnie.Całościowo gra jest świetna i warta polecenia nawet dla osób, które odbiły się od Returnala, bo jest bardziej przystępna i po jej ograniu można wskoczyć w troszkę bardziej wymagajaca poprzednia produkcję.Następny projekt tego studia to znowu będzie day1, i mam nadzieję że znowu jakiś rogalik, bo kapitalnie im to wychodzi. Aczkolwiek jak zrobią coś innego to też przyjmuje, zasłużyli na zaufanie.