Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Rozumiem, że Titanica nie zamierzasz oglądać, bo wiadomo, że statek na końcu tonie?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 51 minut temu, Jutrzen napisał(a):Rozumiem, że Titanica nie zamierzasz oglądać, bo wiadomo, że statek na końcu tonie?Ej!!!No i po seansie... :(
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Słabe porównanie, bo Titanic to jakaś tam prawda historyczna i wiedza kulturowa, którą każdy kto siada do seansu zna.Nie wiem gdzie jest jakaś granica daty ważności po której można spoilerować, ale pamiętam jak ogrywałem Heavy Rain dwa lata po premierze, bo wcześniej nie miałem możliwości i wkurzony byłem jak nie wiem gdy na jednym z portali wyświetlił się artykuł o tym jak to możliwe, że prawdziwy zabójca tak długo zwodził innych i wrzucone wielkie zdjęcie postaci na początku artykułu. Być może to była moja wina i powinienem był zamknąć się w piwnicy, z nikim nie rozmawiać ani nie przeglądać internetu dopóki nie przejdę gry, ale są też takie sytuacje gdy człowiek pierwszy raz dowiaduje się o jakimś starym dziele po latach, bo nie wie że dzieło istnieje, zaciekawi się nim, a gdy od razu dostanie spoiler o zakończeniu to wiadomo, że ciekawość spadnie niemal do zera. Ale rozumiem też argumentację osób, które nie będą sobie zasłaniać ust, bo być może ktoś jeszcze nie obejrzał jakiegoś starego filmu.Aczkolwiek recenzenci akurat by mogli opuścić to jedno zdanie o tym jak dana gra się kończy...Szósty zmysł obejrzałem dopiero około 20 lat po premierze i bardzo się cieszę, że nikt nigdy mi go nie zaspoilerował. Takich zaskoczeń można nie trafić zbyt wiele w życiu. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Grześ
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Nie ważne czy coś ma dwa dni, czy dwieście lat. Nie muszę zjadać popkultury na wyścigi i wszystkiego znać na wyrywki. Może dzieła Lovecrafta też można spoilerować, bo stare, a może wiadomo, co tam się dzieje(a skąd to wiadomo?). Każdy kto posiada mózg zamiast sznurka trzymającego uszy, potrafi takie rzeczy ukryć i się z nimi nie wyświetlać.To naprawdę nie jest trudne i wymaga tylko minimum przyzwoitości. Jak ktoś chce rozprawiać na takie tematy, to nie jest od tego recenzja, tylko robi wiwisekcję, gdzie uprzednio zaznacza, że będzie napierdalał jak z CKM-u. No i wtedy tak, możesz sobie streszczać.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Numer przeczytany. Jako że temat SNESA totalnie mi obcy, nie zweryfikuję czy nie ma tam błędów merytorycznych. Za to kilka literówek znalazłem. Ale o tym już tu nie raz pisano.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Godzinę temu, Grześ napisał(a):że prawdziwy zabójca tak długo zwodził innych i wrzucone wielkie zdjęcie postaci na początku artykułu.Czyli to był jednak zabójca a nie zabójczyni? No dzięki kurde. A właśnie kupiłem remastera na Steam…
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. @grzybiarz Nawet w reklamach Sony mówili o zabójcy z origami, więc spoiler gonił spoiler;/
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Był taki serial Columbo. Tam już w pierwszej scenie widz dowiadywał się, kto jest mordercą. Mimo to ludzie oglądali, a ich zainteresowanie nie spadało do zera. Jacyś nienormalni, nie?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Kolejne słabe porównanie, bo konwencja serialu polegała właśnie na tym, żeby patrzeć jak bohater dochodzi do tego kto jest mordercą. Poza tym nie zawsze od początku było wiadomo kto nim jest.Ludzie grający w gry dla fabuły nie chcą znać jej zakończenia przed rozpoczęciem. Jacyś nienormalni, nie?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 18 minut temu, Jutrzen napisał(a):Był taki serial Columbo. Tam już w pierwszej scenie widz dowiadywał się, kto jest mordercą. Mimo to ludzie oglądali, a ich zainteresowanie nie spadało do zera. Jacyś nienormalni, nie?Kojarzę inny taki serial, ale nie przypomnę sobie tytułu. Tam też od początku było wiadomo kto jest winny, a odcinek pokazywał całe śledztwo.
Opublikowano 58 minut temu58 min Ja myślę że jak ktoś nie ograł chrono triggera i na snesie i na emulatorach 10 lat później, czy jeszcze później w remasterach mobilnych czy na NDSie… to już nie ogra. Więc co mu tam że spoilera, jak przez kolejne 10 lat będzie próbował ogrywać, to nie będzie pamiętał co wyczytał w snes extreme. Ja np chrono trigger zaczynałem z 5 razy. I zawsze coś. Teraz mam Retroida i w końcu na nim planuje ukończyć.
Opublikowano 39 minut temu39 min Byli tu tacy co uważali za spoiler rozbity samolot na okładce uncharted 3
Opublikowano 29 minut temu29 min 29 minut temu, grzybiarz napisał(a):Ja myślę że jak ktoś nie ograł chrono triggera i na snesie i na emulatorach 10 lat później, czy jeszcze później w remasterach mobilnych czy na NDSie… to już nie ogra. Więc co mu tam że spoilera, jak przez kolejne 10 lat będzie próbował ogrywać, to nie będzie pamiętał co wyczytał w snes extreme.Ja np chrono trigger zaczynałem z 5 razy. I zawsze coś. Teraz mam Retroida i w końcu na nim planuje ukończyć.To napisz tutaj kto zabija w Heavy Rain, od premiery minelo juz 15 lat wiec kto mial ograc ten ogral.
Opublikowano 24 minuty temu24 min Który to debil wysyłał na prywatną wiadomość kto był mordercą? Pamiętam, że skasowałem wiadomość bez czytania bo ktoś ostrzegł.
Opublikowano 16 minut temu16 min 13 minut temu, Mejm napisał(a):To napisz tutaj kto zabija w Heavy Rain, od premiery minelo juz 15 lat wiec kto mial ograc ten ogral.Z 8 lat temu zacytowałem kogos ze spoilerem i poleciałem!!!