Skocz do zawartości

Mario Kart World

Featured Replies

Opublikowano
4 godziny temu, balon napisał(a):

No powiem wam, że leży mi nawet ta koncepcja tych małych i krótkich zadań (nomen omen bardzo różnorodnych) w tym otwartym świecie. Idealny tryb aby odpalić w HH jak masz chwilę na granie. Super na sesje 10-15 min.

Osobiście właśnie tak gram czasami odpalę na 5-15 min.

Z ciekawości ile macie „znajdziek”? Ja zrobiłem 21 misji, 7? i 5 monet.

Misje - 148

Panele - 102

Peach Monety - 52

Zostało mi 7 tras do ogarnięcia we Free Roam i sporo połaci terenu pomiędzy trasami do eksporacji i szukania P-Switch i Monet - myślę, że między 10 a 15 h mojego grania w singla składa się na obecny wynik znajdziek.

• Odpowiedzi 347
  • Wyświetleń 16,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pięknie ta gra obnażyła poziom dziennikarstwa gierkowego. W każdej recenzji w minusach "brak mirrora", bo małpy piszą recenzję po 3 wyścigach i są tak przyzwyczajone do kupowania wszystkiego w dlc za

• Na chuj unikać ataków jadąc na 1. miejscu i robić sobie skróty w grze wyścigowej xdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

• maciucha
    maciucha

Tak. Kto pierwszy w pchlim targu

Opublikowano

A ile jest misji, monet i znaków zapytania?

Szkoda że nie pokazują się na mapie, te które zdobyliśmy / zrobiliśmy.

Opublikowano

Chyba 394 misje, 200 znaków zapytania (tutaj wiadomo, 5 na każdej trasie) i 150 piczy. Już jest oczywiście pełna mapka na Gamer Guides, ta stronka to jest cheating hehe.

Mapa ogólnie mogłaby trochę pomagać imo, wolałbym żeby działała jak choćby w Zeldzie, nie powiem.

Opublikowano

Może jakaś późniejsza aktualizacja gry lub aplikacji wprowadzi jakiś podgląd progresu znajdziek. Póki co sprawia radość singiel, więc cisne sam w szukanie wszystkiego, no prawie bo YT pomagał 3 razy w doszukaniu się jakiegoś panelu.

Edytowane przez bulaxyz82

Opublikowano

Mogło by chociaż pokazywać ile „P” w dbamy obszarze zrobiliśmy, a ile zostało.

Opublikowano

Krucyfiks cholerni japończycy. Dzisiaj 4 razy byłem drugi w knockout i 4 razy dostałem ze skorupy od japońca przed metą xD No fajnie sie gra nie powiem że nie. Wyścigi praktycznie olałem na multi bo te dojazdy mnie zwyczajnie nużą+mega długo trzeba czekać aż wyszuka wyścig

Opublikowano

Ja się wciągnąłem bardziej niż w ósemkę. Raz że nie rozłącza pomiędzy wyścigami co zdarzało się nagminnie w 8, dwa że nie ma lagów, a trzy że odpalanie sobie na przemian zwykłego wyścigu i knockouta powoduje że się nie nudzę.

Opublikowano

No ja ogólnie naczelny forumowy hejter 8ki więc jestem na równi zdzwiony co zadowolony że mi się podoba ta gra. Licze że w przyszłości jednak rzucą jakiś tryb na mniejszą liczbe graczy i jakaś mapka z odhaczonymi zadaniami we free roamie też mile widziana

Opublikowano

Online działa jakby resztą jeździło CPU, a nie żywi gracze to fakt.

Ostatnio zamiast knockout online gram grand prix i jak wrzuci co niepełnego lobby (np 16-18graczy) z czego większość głosuje na random czyli prawilne okrążenia na torach to nie powiem....frajda przeogromna.

Niestety to są wymuszone sytuacje, a nie coś co jest ideą gry więc karty kutas dla tej części bo nie wierzę że patchami się ugną i sami zaprzeczą swojemu pomysłowi na tą część

Opublikowano

U mnie praktycznie zawsze 3 graczy w lobby pokazuje jako boty

Opublikowano
2 godziny temu, Pupcio napisał(a):

U mnie praktycznie zawsze 3 graczy w lobby pokazuje jako boty

Po czym poznajesz, że to boty?

Bo jak myślisz, że boty, to typy bez punktów, to nie do końca. Np jak mój syn gra ze mną on Line na split screen z mojego konta, to wygląda „jak bot”, bo nie ma żadnych pkt przy nicku, a kosi aż miło.

Opublikowano
23 minuty temu, Pupcio napisał(a):

po nazwach

Jak boty się nazywają? Mają jakąś sygnaturę?

Opublikowano

Pograliśmy dziś we trzech i o ile chat działa rewelacyjnie i sam kod sieciowy jest potężny, (od premiery w gierce nie miałem nawet pół laga) to odkryliśmy kolejną patologie gierki... w knockout online nie można dołączać do znajomych xddd można tylko zrobić prywatny pokój i grasz wtedy z znajomymi plus reszta to AI. Chcesz grać ekipą, a reszta to randomy z neta? Zostaje grand prix xddd

Opublikowano

Musisz zaprosić więcej znajomych po prostu! ^^

No gra ma swoje wady, ale chyba najlepsza rekomendacja jest to, że nawet osoby ciągle narzekające najebaly juz paręnaście/parędziesiąt godzin od premiery i wciąż grają regularnie - w sumie nie dziwne, bo od gry oderwać się nie można! Brak wspólnego lobby, statystyk o których piszesz wynagradza mi chociażby 1 nowy tryb, a projekty torów, wykreowany świat, zaprojektowane skróty, poziom graficzny, ta płynność rozgrywki sprawia, że człowiek przymyka oczy na minusy. To jedna z tych gier, dla których warto Switcha 2 kupić i co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości.

Na pewno gra będzie dalej rozwijana, z toną DLC, może dodadzą część rzeczy, o których piszesz, mimo wszystko, serwery pękają w szwach. Narzekałeś na model jazdy, a na mojej liście psychofanów MK nie widzę, by ktokolwiek od premiery odpalił 8mke, wieć chyba nie jest tak źle...

Opublikowano

Oby oby oby co do braków w online

Na model każdy nie narzekałem (jedynie zmieniłbym bonusy prędkościowe by jeżdżenie prosto i nic nie robienie było bardziej karane ale to element nie związany z modelem jazdy), sama gra jest fajna mimo wad jakie tu wytaczam bo uważam że są to obiektywnie duże braki i wręcz nie przystoi że tak to wydali. Oprawa i płynność super, są momenty że wygląda to gorzej niż mk8d ale są też duże fragmenty że oprawa to petarda.

Gram już prawie 15h bo bawię się dobrze, a mk8d znam na pamięć więc nie ma sensu obecnie powrotu ale jak nie ogarną wyżej wymienionych rzeczy to raczej znowu blisko 200h w ten części nie nabije.

Opublikowano

Gra jest fajna, ale ostro ich słoneczko przygrzało wydając to w wyższej cenie )

Opublikowano

A ja właśnie rozmyślam nad zakupem booster packa do MK8, bo mi mało plansz po ograniu Worlda.

Ale MK8 bez łatki to pewnie gunwo na 4K Oled tv będzie.

Opublikowano

Mario.jpg

Singiel pewnie nikogo... ale leci chwalipost. Cofanie czasu, jezuśku jakie to jest przydatne we Free Roam, ile czasu dzięki temu zaoszczędzone, bo jak się z poręczy czy ze ściany po monete/panel źle skoczy to ta funkcja jest zbawienna. W P-Switchach też pomagało, ale wiadomo czasu w wyzwaniu nie cofa. Nie powiem, skill dzięki wyzwaniom nieźle podskoczył w robieniu sztuczek po wszystkim co się da cool2

Opublikowano

Sam szukałeś tych wszystkich pierdółek czy jakiś poradnik? Powiem szczerze, że mam 0 motywacji do znajdziek w tej grze, trafi się przypadkiem to zgarnę/zrobię, ale żeby za tym jeździć? No way

Opublikowano

Nie jest tragiczny ten free roam. Szkoda że wiele nagród to te nalepki które myślałem, że będą służyć do dekorowania auta, a nie do durnego wyświetlenia obok nicku online

Opublikowano

Na niektórych autach da się dekorować tymi naklejkami. Na przykład na defaultowym gokarcie potter

Opublikowano
15 minut temu, jimmy napisał(a):

Sam szukałeś tych wszystkich pierdółek czy jakiś poradnik? Powiem szczerze, że mam 0 motywacji do znajdziek w tej grze, trafi się przypadkiem to zgarnę/zrobię, ale żeby za tym jeździć? No way

Samemu, nie licząc kilku znaków zapytania bo te tylko występują na 29 trasach i nie ma ich nigdzie ,,pomiędzy'' i chyba na tym najbardziej mi zależało bo tutaj progres z mapki jest widoczny dla tej znajdźki. Reszta to w miarę uważne objeżdżanie terenu i tyle ile się zobaczyło to się zrobiło. Ale bez poradników uważam, że nie ma bata żeby znaleźć samemu wszystko. Peach monety są nieczęsto w takich miejscach, że trzeba nie raz małpiej zręczności, żeby dostać się w konkretne miejsce. Nie chce mi się bawić w poradniki więc tyle ile samemu zrobię to będzie.