Skocz do zawartości

Tainted Grail: The Fall of Avalon

Featured Replies

Opublikowano

Polska gurom.
Nie wiem czemu nikt nie mówi o tej grze bo wydaje się być naprawdę dobra. Jest obecnie dostępne demo na Steam, nie wiem jak na innych platformach. Jest dobra oprawa, oprawa muzyczna, interfejs, klimat Skyrim, dość ciekawy mechanizm wlaki

https://youtu.be/UQ9AB-Ab1Zs?feature=shared

https://youtu.be/mAzJS23-itE?feature=shared

Edytowane przez Kaczi

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 775
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dziś gierka wyszła z Early Access i ma oficjalną premierę. Ktoś coś wie o konsolowej? Bo póki co w PS Store wciąż tylko demko. Edytor postaci może ubogi, ale mamy powiew normalności w postaci "Male"

• Cena na PS Store właśnie się pojawiła - 199zł... Trochę przydrogo jak dla mnie i raczej poczekam na jakieś promki.

• Musisz najpierw wkleić filmik, bo z jakimkolwiek tekstem wpisanym wcześniej nie działa i będzie tylko link - strasznie zjebane rozwiązanie, szkoda że to tak zepsuli.

Opublikowano

Cóż tak cicho w tym temacie? Ja wiem, Ekspedycja zagarnęła wszystko ale nikt nie próbował dema tej gry?

Niewiele tam co prawda, otwartej mapy nie dostaliśmy ale myślę, że jest to tytuł z potencjałem. Pierwsze opinie mówią o bardzo dobrej eksploracji. Wygląda na to, że wybory fabularne coś będą zmieniać później, zresztą zapowiadają regrywalność. Oprócz tego ciekawy projekt artystyczny wielu elementów (kraina po lochach, grób króla, przebitki z zapowiedzi) i chęć bycia polskim Skyrimem. Premiera za 2 tygodnie.

Opublikowano

Pograłem chwilkę w demo i mimo zachwytów w sieci odpuszczę obecnie ze względu na cenę. Gra ma dla mnie jakiś dziwny vibe gry z kosza, sam utwór przewodni który znam od lat i uwielbiam dziwnie mi zgrywa się z grą nie osadzoną w klimacie nordyckim. A technicznie mam odczucia jakbym grał w tytuł sklejony z assetów z UE, obecnie jak pisałem odpuszczam ale może za te 20e wezmę na promocji by sprawdzić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś gierka wyszła z Early Access i ma oficjalną premierę.
Ktoś coś wie o konsolowej? Bo póki co w PS Store wciąż tylko demko.

Edytor postaci może ubogi, ale mamy powiew normalności w postaci "Male" i "Female", a nie "Body type A i B":

1748004943945.png
1748004943940.png

Opublikowano
27 minut temu, Wredny napisał(a):

Dziś gierka wyszła z Early Access i ma oficjalną premierę.
Ktoś coś wie o konsolowej? Bo póki co w PS Store wciąż tylko demko.

Też jestem ciekaw, premiera ma być o 17.00 prawdopodobnie. Na Opencritic narazie tylko 7 recenzji ale średnia 85.

Opublikowano

Pewnie tyle co na Steam, lub więcej. Tam kosztuje 180.

Opublikowano

Recek na razie jeszcze nie ma jakoś bardzo dużo, ale są dosyć pozytywne. Tak jak początkowo miałem grę gdzieś jako "mamy Skyrima" w domu, tak opinie ludzie po EA skłoniły mnie do tego, żeby się tytułem zainteresować i wygląda na to, że prędzej czy później z przyjemnością go ogram.

Opublikowano

Cena na PS Store właśnie się pojawiła - 199zł...
Trochę przydrogo jak dla mnie i raczej poczekam na jakieś promki.

Opublikowano
  • Autor

ja grałem w demo i mi się bardzo podobało, ale moja opinia jest stronnicza jako fana gierek Bethesdy. Muzyka jest bardzo fajna, poczekam na promke albo kupie sobie na urodziny :)

Na tym nowym silniku forum nie umiem wklejać aby była miniaturka albo można było oglądać od razu z okna

Edytowane przez Kaczi

Opublikowano
13 minut temu, Kaczi napisał(a):

Na tym nowym silniku forum nie umiem wklejać aby była miniaturka albo można było oglądać od razu z okna

Musisz najpierw wkleić filmik, bo z jakimkolwiek tekstem wpisanym wcześniej nie działa i będzie tylko link - strasznie zjebane rozwiązanie, szkoda że to tak zepsuli.

Opublikowano

Mi się wydaje ze to gra typu 7\10 z DUSZĄ. Podejrzewam ze to cos dla mnie. Mroczny klimat, soulsowa walka, otwarty swiat zachęcający do zajrzenia pod kazdy kamień. Duzo notatek poszerzajacych lore i zawiłości fabularne.

Opublikowano

No bo to dokładnie takie coś i tego się spodziewałem. Nie spodziewałem się tylko tak wysokiej ceny i tego, że na PS5 (i PROsiaku) podobno działa ch#jowo (na XBOXie podobno spoko).

Opublikowano

Klimat zajebisty, starcia satysfakcjonujące, no kurde fajna gierka po tym demo i kusi tego pełniaka brać, nawet w obecnej cenie.

Te motywy rodem ze SCORNa, muzyka, ciężki, mroczny, krwisty klimat...

Podoba mi się to mocno, nawet mimo drewna i technicznych bolączek.

Opublikowano

Ta gra tak nie jest żaden średniak. Imo jak trochę popaczują i dorzucą z czasem DLC to wyjdzie taki lepszy Skyrim. Niesamowity potencjał.

Opublikowano
Godzinę temu, czeskimaster napisał(a):

Gra chyba w wersji beta, jeżeli chodzi o technikalia i bugi.

Rok chyba trzeba poczekac by zagrac w to w jakiejs normalnej wersji, chyba ze na PC szybko pojawia sie mody. Nie gralem co prawda, ale wedlug tego materialu, sporo niedociagniec to rowniez bledy projektowe (jak ten brak ognisk w niektorych rejonach). Nie zacheca poki co. Niech naprawiaja.

Opublikowano
5 godzin temu, Wredny napisał(a):

Klimat zajebisty, starcia satysfakcjonujące, no kurde fajna gierka po tym demo i kusi tego pełniaka brać, nawet w obecnej cenie.

Te motywy rodem ze SCORNa, muzyka, ciężki, mroczny, krwisty klimat...

Podoba mi się to mocno, nawet mimo drewna i technicznych bolączek.

Moje odczucia są kompletnie inne, jakoś nic mi się tutaj nie skleja tak jakby twórcy sami nie wiedzieli do czego dążą, klimat nastawiony na średniowieczną Anglię(tak zakładam w końcu mamy króla Artura a dodatkowo przynajmniej pierwsza wyspa ma typowo Angielski klimat) natomiast do tego wpleciona muzyka nordycka i miejsca wyrwane z prac Geiger-a. Kurczę naprawdę chciałbym tytuł sprawdzić bo uwielbiam tego typu gry RPG akcji ale tak mi to trąci tanimi grami z gazet że nie potrafię się zmusić. Demo tej gry wstyd postawić obok Clair Obscure oraz polskiego genialnego Witchfire.

Opublikowano
5 godzin temu, SpacierShark123 napisał(a):

Moje odczucia są kompletnie inne, jakoś nic mi się tutaj nie skleja tak jakby twórcy sami nie wiedzieli do czego dążą, klimat nastawiony na średniowieczną Anglię(tak zakładam w końcu mamy króla Artura a dodatkowo przynajmniej pierwsza wyspa ma typowo Angielski klimat) natomiast do tego wpleciona muzyka nordycka i miejsca wyrwane z prac Geiger-a. Kurczę naprawdę chciałbym tytuł sprawdzić bo uwielbiam tego typu gry RPG akcji ale tak mi to trąci tanimi grami z gazet że nie potrafię się zmusić. Demo tej gry wstyd postawić obok Clair Obscure oraz polskiego genialnego Witchfire.

Ale recenzje zbiera dobre. Obrywa za technikalia, reszta git.

Opublikowano
1 godzinę temu, GSPdibbler napisał(a):

Ale recenzje zbiera dobre. Obrywa za technikalia, reszta git.

Dlatego poczekam na przecenę i chętnie sprawdzę tym bardziej że wiele ludzi twierdzi że gra ma potencjał więc liczę że może za rok doczekamy się wersji 2.0 na wypasie. Gra bez marketingu ale z jakiegoś powodu sporo streamr-ów ogrywa w tym nawet Asmongold co pomaga mocno w sprzedaży(aż 20k na steam w peaku)