Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Virtua Fighter Project

Featured Replies

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że ostatni VF wyszedł 20 lat temu - w tamtych czasach żadna z bijatyk prócz może MK nie miała fabuły innej niż 10 walk i scenka.

• Odpowiedzi 38
  • Wyświetleń 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

• gameplay leak. wygląda zajebiście, nie ma tego anime looku jak tekken Streamable Watch Virtua Fighter Crossroads | Streamable

• Rok klepania cpu zeby zaczac online? No ciekawe podejscie. Granie jak najszybciej online, nawet jesli dostaje sie oklep od niskich poziomow, pokaze ci gdzie sa twoje slabe strony i pozwoli skupic sie

Opublikowano
39 minut temu, XM. napisał(a):

Zacznijmy od tego, że ostatni VF wyszedł 20 lat temu - w tamtych czasach żadna z bijatyk prócz może MK nie miała fabuły innej niż 10 walk i scenka.

Ja mam inne wspomnienia i każda bitka miała story, (owszem polegające na walkach i przerywnikach, no bo co innego)

Opublikowano

T3 miało fajne filmiki końcowe dla których przechodziłem gierkę każdą postacią oczywiście na odpierdol bo co to za przyjemność grać przeciw CPU.

20 godzin temu, Bzduras napisał(a):

VF jest trudne do nauczenia się? T8 mi zbrzydł i fajnie byłoby mieć jakąś bijatykę żeby zrobić sobie odwyk od tego animefestu światełek i jakichś wynalazków.

Odpicowane VF5 polecam. Fajna gierka

Opublikowano

Problemem mainstreamowym VF byl jakikolwiek brak tożsamości i po prostu nudne wizualnie postaci na zasadzie generyczny karateka, generyczny ninja, generyczny chinski dziadek, chinska baba itp.
Contentu to akurat bywalo naprawde duzo jak np. w takim VF4 evo.

Sega niestety zapomniala o tym, ze fakt bijatyki 3d jako samej w sobie ciekawostki technologicznej przestal robic sam w sobie ze 30 lat temu.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o popularność, to wg mnie seria miała zwyczajnego pecha, ponieważ wyszła na konsolę która odpadła w wyścigu z ps1. Gdyby vf wyszła nie na Saturna tylko plejaka, to nie wiadomo jakby scena w Polsce wyglądała. Potem to juz poszło kaskadowo spadkiem w dół. Tekken się zadomowił, brak online też zrobił swoje. Dopiero po wprowadzeniu rozgrywki sieciowej na konsolach, ludzie zaczęli sobie przypominać o gierce. Manualnie trudniejsza od tekkena, wyśmiewana za blok pod przyciskiem. Nie miała seria w Polsce lekko...😜

Opublikowano

Dla mnie i moich znajomych największy minus VF5 to animacje i efekty dźwiękowe pamiętające jeszcze czasy VF2. Wszelkie ataki a w szczególności rzuty kompletnie nie miały mocy i jeszcze te śmieszne dobicia gdzie postać skacze 10 metrów w górę. Jeszcze w VF4 grało się ok bo grafika była bardziej stylizowana. Przy VF5 rozstrzał między animacją/efektami uderzeń a świetnym wykonaniem postaci już był za duży i wywoływał uśmiech politowania tym bardziej że obok był DoA4.

Opublikowano

To prawda, te same animacje ciosów były klepane z części na cześć. W vf5 chyba większość przemodelowano i to nawet animacje poruszania postaci zmienili. Mnie doa odrzucił przez nieuczciwe, ogromne okienko dla reversali (może to potem zmienili, grałem tylko w doa2). Psuło to rozgrywkę kompletnie, przeciwnik obierał postawę defensywna i sępił na reversala, który konkretnie kroil pasek zdrowia.

Opublikowano

W doa zawsze przeciwnika robiącego reversale na ślepo można było ukarać rzutem który wtedy kosił dużo więcej paska.

Opublikowano

Bez dobrego story mode i duzego nacisku na singla to nawet niech tego nie wypuszczają.

To nie street fighter z potężną sceną fighterską. Oni tu muszą budować wszystko od zera.

Opublikowano

W sensie ze Story mode zbuduje scene online czy o co Ci chodzi? W Japonii ta seria chyba nadal mega popularna jest.

Opublikowano

W sensie że wieksza liczba casuali singlowcow sięgnie po tą grę niż hardkorowcy, którzy już mają swoje produkcję wyrobione pod swoje palce.

Opublikowano

Przeciez jedyna bijatyka z jako taka (czyli klasy B) fabula to jest Mortal a ludzie to kupuja bo marka ma moc, a nie dlatego, ze chca kolejnego odcinka tej telenoweli (ktora skonczyla sie na X). SFV nie mial trybu single na poczatku a ludzie to kupili, pozniej dodali tryb fabuly ale ku.rwa co to byl za kasztan to nie wiem nawet dla kogo, a tym bardziej kogo mialby zmotywowac do zakupu. VF to juz nisza nisz nawet w czasach gdzie wiekszosc to byli corowi gracza z absolutnie zerowa fabula. Przypomne ze tam jakis chromowany cyborg to jest stara Akiry, reszta to po prostu totalne randomy. Pamietam, ze Lau jest kucharzem i jest niedobry a Pai to jego corka ale nawet jak mialem 15lat to to bylo w ch.uj nieciekawe i gralo sie bo to byla swietna bitka, a animacja rzutu Shuna z dwojki kiedy sie obkreca przed przeciwnikiem po prostu dostarczala. Te casule co pisze ofi to maja dzis 30-40 lat i napompowane sa go.wnem z netflixa to nie wiem czy ich to zmotywuje do kupienia VF6 dla fabulki. Nawet SF2 mial jakis zalezek ktory zgrabnie pociagneli w The Movie ale VF nie ma nic i musieliby szyc na nowo. SF6 ma w ogole jakas fabule? No wlasnie, a ludzie kupuja. Tekken ma juz dawno fabularnie odpiete wrotki a ludzie kupuja. VF nawet jakby zatrudnila Finchera to nadal sprzeda sie slabiej bo marka nie ma takiej mocy jak te co wymienilem wczesniej.

Opublikowano

Ale o to mi chodził, że gra nie jest żadną marką tutaj na zachodzie dlatego muszą zrobić coś co przyciągnie casuali na dłużej.

Ja sam gram w takie bitki właśnie po to by byla jakaś tam fabulka, fajne system walki i coś ekstra.

Ostatni tekken dal mi takie wrażenia ostatnio, ale tekken jest skrojony idealnie pod casuali jak I community tekkena.