Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Final Fantasy Tactics - The Ivalice Chronicles

Featured Replies

Opublikowano
20 minut temu, lysyolec napisał(a):

Moze to był tactics advance 2 xd

Tego podobno nie można nazywać sequelem :D.

• Odpowiedzi 187
  • Wyświetleń 9,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Okazuje się, że te przerywniki z WotL są w grze, ale zamiast wpleść je w rozgrywkę twórcy wrzucili je do kompendium, gdzie można je sobie odtworzyć xd Dziwna decyzja. W FFT nie grałem już z 20 lat, al

• @voi tekku FFT zjada Tactics Ogre: Reborn prawie pod każdym względem, jedynie różne ścieżki fabularne to coś czego FFT może zazdrościć a cała reszta to z 2 klasy wyżej. O wieeele lepszy rozwój postaci

• Patapon
    Patapon

Tylko ta Briana jest beznadziejna jeśli chodzi o głos Aeris.

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Tego podobno nie można nazywać sequelem :D.

I dobrze, chociaż sam nigdy nie gralem, orientuje się tylko po omacku, że jest to "inna gra", w stosunku do "oryginału"

Opublikowano

Jak sie podejdzie do tego jak do osobnej serii z Tcactics w tytule to dwojka jest spoko. Ja tam bym kupil jak by sie dzisiaj dalo bez placenia miliona monet za uzywke. Czekam nawet na jakis remaster. Jedynke na GBA skonczylem i nie wiem czy bym chcial w to grac drugi raz. Fabuly w tych grach nie sa tak powazne jak w tym z PSX i mocno irytuje mnie sytem sedziow. Tak to dwojka bardzo przyjemna jest poprostu.

Opublikowano

koniec. jeszcze midlight deep i tyle. zostanie mi osiagniecie za wymasterowanie wszystkich jobow, ale nie wiem czy mi sie chce bo to tona grindu.

gra jest latwiejsza niz ja pamietalem, chociaz wciaz potrafi zaskoczyc. kilka starc z dupy mialo taki skok poziomu trudnosci, ze sie za glowe lapalem. szczegolnie starcie z pewnym "wampirem" i jego dwiema laseczkami. tona statusow i niszczenie sprzetu, musialem dac swojej ekipie zastepcze graty bo jak zobaczylem, ze mi rozjebal javelin 2 albo materia blade+ to prawie switcha zlamalem.

gra jest 10/10. czemu square nie wycisnelo tej serii jak cytryne to nie wiem.

Opublikowano

Wspaniale napisane są te dialogi. Zapomniałem też jak trudna potrafi być ta gra. Będąc 5lvli powyżej przeciwnika nagle zaskakuje mnie walka 8 na 5 i musiałem się do niej odpowiednio przygotować. Zawsze mnie denerwował hit rate na czarach wspomagających. Rzucasz haste na 4 postacie? Spoko nie trafiłeś w żadną. No i te mechaniki ukryte jak przyrost statów (oczywiście jest to opisane w tekście każdej klasy ale ile tam czytania), czy coś o czym w ogóle na początku zapomniałem jak bravery i faith mające wpływ na dmg postaci, przez co jeden z moich mainów ma niskie staty. Chcesz wylevelować kogoś z lepszym brevery? Jasne ale od 1 poziomu, co zajmie trochę czasu...

Zabawa jest przednia, gra zmusza do myślenia w trudniejszych walkach fabularnych, odświeżona ze smakiem.

Opublikowano
11 hours ago, giger_andrus said:

ile czasu na liczniku ?

40h. tak jak pisalem zrobilem wszystko poza midlight deep i maksowaniem jobow dla jednej z postaci.

Opublikowano

Jestem zaskoczony, że tak długo bo akurat dziś rozmawiałem ze znajomym, który wbił calaka w 27 godzin.

Oczywiście zna grę bo przechodził oryginał no więc zna spodoby aby czasu nie tracić.

No ale do calaka zrobił wszystkie joby na Ramzie i zrobił Dungeon bo jest to wymagane.

Rozstrzał czasowy jest duży.

Opublikowano
Godzinę temu, giger_andrus napisał(a):

aby czasu nie tracić.

Aby czasu nie tracić? D

Myślałem że granie w taktiksa to przyjemne doznanie a nie tracenie czasu. 27h to widać że było przejście nie po to by cieszyć się grą ale aby hak najszybciej odhaczyć i zapomnieć. Dziwi mnie takie podejście wobec tego konkretnego tytułu ale cóż, bywa i tak.

Opublikowano
1 godzinę temu, SebaSan1981 napisał(a):

Aby czasu nie tracić? D

Myślałem że granie w taktiksa to przyjemne doznanie a nie tracenie czasu. 27h to widać że było przejście nie po to by cieszyć się grą ale aby hak najszybciej odhaczyć i zapomnieć. Dziwi mnie takie podejście wobec tego konkretnego tytułu ale cóż, bywa i tak.

Nie bierzesz pod uwagę całego kontekstu. Napisałem, że człowiek zna tę grę a teraz chciał sobie przejść i wbić platynę.

Czasu nie tracić na żmudny grind. Między innymi po to twórcy wprowadzili opcję fast forward oraz inne quality of life bonusy.

Pozdro, czytaj całość ze zrozumieniem.

Opublikowano

Ja dziś pierwszy raz na dłużej utknalem oczywiście na walce 1na1 z

Wiegrafem

I dopiero założenie chameleon robe pomogło. Walka z kategorii kto kogo pierwszy weźmie na dwa strzały. Nie pomogła nawet spora różnica poziomu.

Edytowane przez WisnieR

Opublikowano
1 godzinę temu, WisnieR napisał(a):

Ja dziś pierwszy raz na dłużej utknalem oczywiście na walce 1na1 z

Wiegrafem

I dopiero założenie chameleon robe pomogło. Walka z kategorii kto kogo pierwszy weźmie na dwa strzały. Nie pomogła nawet spora różnica poziomu.

Najtrudniejsza walka w grze, chyba, że się ma auto-potion i spamuje tailwind :).

Opublikowano
14 hours ago, KrYcHu_89 said:

Najtrudniejsza walka w grze, chyba, że się ma auto-potion i spamuje tailwind :).

no zdecydowanie najtrudniejsza. tzn, jak juz ja przelazlem to wiadomo, trwala pol minuty. ale musialo troche rng pomoc bo czesto konczyla sie jeszcze szybciej.

co do mojego czasu. no sporo pewnie wyszlo, gralem w to drugi raz zyciu (a pierwszy raz jakies 25 lat temu), wiec niemalze jakbym gral po raz pierwszy. plus ja sie raczej grzebalem i wcale nie wymiatam w gry tego typu. nie byla trudna, ale tez zdarzalo mi sie powtarzac walki.