Opublikowano piątek o 16:314 dni Jeśli będzie kolejna część to chyba będą musieli bo na tle innych gier wygląda to dość blado.
Opublikowano piątek o 18:124 dni 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ronin chyba już był pierwszy i się prawie rozpadł na tym podobno, chociaż nie grałem.grałem sporo w Ronina na amator ps5 i nie przypominam tam sobie jakichś problemów, a tutaj technicznie to jest poprawa już w demie względem wcześniejszego testu na bardzo duży plus, alpha test gubił klatki mocno. Pograłem trochę już w pełniaka, poszedłem na południe fajna jest tam jaskinia na wybrzeżu ze znanym bossem szczególnie z 1 oj coś czuje na czyszczenie tu mapek to pójdzie trochę czasu.
Opublikowano sobota o 17:183 dni W dniu 29.01.2026 o 23:00, messer33 napisał(a):Ma „biomy” jak w RoninieObawiałem się tego systemu ninja/samuraj a korzystam i zmieniam co chwilę z obu, fajnie to zrobili.No i dodatek odbijania wiadomo że duży +, TING TING TING trzeba by tylko przekopać drzewka skilli czy są do tego jakieś rozwinięciaKurde chciałem najpierw przejsc 20 innych gier, w tym Ronina, ale ten Nioh 3 kusi kusi :).
Opublikowano niedziela o 00:143 dni Magia w tej części też jest mocarna, ja i przeciwnicy nie wiemy co się dzieje na ekranie jak się odpali wszystko naraz, ale zabawa jest przednia, gra wciąga jak bagno, straciłem dzisiaj poczucie czasu
Opublikowano niedziela o 07:582 dni 5 godzin temu, SebaSan1981 napisał(a):Lepsze to niż dwójka? W N2 odbiłem się jakoś w połowie gry.To z grubsza to samo tylko w małym prawie korytarzowym open world.Ten mały open world jest dla mnie na plus bo wszędzie coś jest co warto odhaczyć a rozwój postaci i skille, czary w większości są do odkrycia w świecie gry.Także eksploracja nie dość że fajna to jeszcze potrzebna.
Opublikowano niedziela o 09:472 dni W dniu 4.02.2026 o 17:34, messer33 napisał(a):oczywiście że się da.W chramie?
Opublikowano niedziela o 09:482 dni Nie wiem jeszcze, czy lepsze, na pewno jest łatwiej niż w dwójce póki co, podczas eksploracji w ogóle nie ginę, dopiero przy tych głównych bossach się zatrzymuję, są dość wytrzymali i dużo biją.
Opublikowano niedziela o 11:132 dni Tak gra jest łatwa porównując do 1 i 2. Tzn wrażenia z pierwszego regionu który dziś pewnie dopiero skończę albo i nie bo robię wszystko. Ale gra się zajebiście i tak. Godzinę temu, baniek napisał(a):W chramie?Tak tam w preparationsAle generalnie polecam wejść w opcje i tam sobie ustawić ze przy każdej wizycie przy kapliczce samo będzie mielić na części albo robić offeringi z białego i żółtego szrotu który zbieramy. Tak samo ustawić auto pick up itemow.
Opublikowano niedziela o 11:212 dni Dodanie skoku w N3 zmienia dość mocno gameplay, coś jak Elden Ring serię Dark Souls. Na początku raziła mnie ta narzucona zmiana stylu Samuraj/Ninja ale teraz uważam to za duży plus, zrobiłem sobie dwa różne buildy (tank z dużą pałą i szybki ninja) i zmieniam je sobie w locie. Do tego fana eksploracja i system progresu odkrywania mapy.Kolejną kapitalną zmianą jest łatwość i prostota robienia buildów, przydzielania statystyk i skilli oraz resetowania ich. Wszystko robimy za darmo i jednym przyciskiem, żadnych kosztów czy szukania itemków do respecu, bajka normalnie.Póki co jedyny zarzut to taki że formuła "open world" sprzyja mocnemu przelewelowaniu, przez co gra sprawia wrażenie jak bym grał na easy. No ale ciężko się nie włóczyć po mapie skoro eksplorację zrobili tak dobrze.
Opublikowano poniedziałek o 15:361 dzień Jestem już chyba w końcówce gry, oj dawno żadna gra nie zmusiła mnie tak do gimnastyki rąk na padzie, fajni są niektórzy nowi bossowie . Super dla mnie jest to, że lokacje nie są frustrujące i męczące jak w poprzednich częściach, gdzie czułem spore zmęczenie, tutaj można się zrelaksować od ciężkich walk z głównymi bossami.
Opublikowano poniedziałek o 21:251 dzień Jakoś szybko i łatwo chyba? Oglądam sobie Tyranicona (Stalwart) na YT i koleś wyjątkowo też dużo nie przeklina i złorzeczy na NioszkaTrzy, w odróżnieniu do EldenRinga bo tam "fucki i shity" leciały co kilka sekund .
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. No jest łatwo nie licząc kilku cięższych bossów, ale to też kwestia jakim buildem się gra, odkąd przeszedłem na szpony, to masakruje wszystkich jak leci, czyli standardowo szybkie bronie zbijające ki przeciwników w moment, są najlepsze w niohah.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Nie wiem ale mam tak, że jak gram w gry o samurajach to zawsze katana jako główny oręż, we wcześniejszych częściach też miecz i włócznia choć rzadko używana.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. IMO część dużo łatwiejsza niż poprzedniczki, idę jak przecinak - z Bossami nie ma problemu, najtrudniejszy był pierwszy. Później bardzo łatwo i szybko można się "przepakować".Ninjy prawie nie używam, obecnie mam build pod włócznię i pięknie się młuci.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Ja cisnę wszystkim bo wszystko jest dobre ale powoli się klaruje coś tam pod katanę raczej bo dobre wypadają ostatnio i w heart już wpakowane dużo. Na ninjy duale albo kusarigama chociaż tego używam tylko po burstach na bossach a tak do eksploracji.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 4 minuty temu, messer33 napisał(a):Ja cisnę wszystkim bo wszystko jest dobre ale powoli się klaruje coś tam pod katanę raczej bo dobre wypadają ostatnio i w heart już wpakowane dużo. Na ninjy duale albo kusarigama chociaż tego używam tylko po burstach na bossach a tak do eksploracji.Tutaj reset lvli robi się 5 sekund, nie ma żadnej kary ani nic się nie traci, więc można tym żonglować i zmieniać dowoli.Pochodziłem trochę z kosą, nie było tak źle - ale włócznia na low stance wybitnie mi siedzi.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Ile macie h już w ogóle? Ja z demkiem 30+ i wczoraj pierwsza era skończona i ta mapka praktycznie wymaksowana.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. jak już tyle pograliscie to polecacie zakup?W dwójce mam platynę i chyba ze 180h ale po Demie trójki miałem mieszane uczucia..
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Nioh to nie jest Sekiro i było łatwiejsze, ale wcześniejsze części były wymagające momentami. A jak poszedłem w odachi to miałem wyzwanie.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Jak nie masz ochoty grać dalej po skończeniu dema no to nie polecam.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Jak nie masz ochoty grać dalej po skończeniu dema no to nie polecam. to jest dziwne bo demo nadal odpalam choć nie mam co tam już robić...Dobra zamówiłem bo 200zl to nie jest majątek.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Jest jak w Elden Ringu, ze jesli boss wydaje sie za trudny, to mozna odejsc eksplorowac mape i wrocic silniejszym?