Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

No całkiem fajne te animacje z tpp, ale i tak raczej pierwsze granko tak jak pan capgods chce. A poza tym narazie raczej jestem zadowolony z tego co widze. Stary dobry residencik

• Odpowiedzi 246
  • Wyświetleń 9,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Capcom pewnie jakoś sobie poradzi bez pieniążków od 3 Polaków którzy muszą mieć po polsku napisane czemu zmutowany pies uciekł z klatki bo inaczej nie kupią gry 10/10

• Już wiadomo kto jest tajemnicza postacią z trailera Spoiler

• Niby można zmieniać widok z fpp na top

Opublikowano

Przecież to jest Vergil z DMC5

01b9b1bda8230e3bbc95c536a58b6e56.jpg

Opublikowano

Odbicia w lustrze, który mamy rok 1997?

image.png

edit: oczywiście to będzie tylko na kompie za 22k + może na PRO w jakimś trybie.

9 minut temu, Pupcio napisał(a):

No całkiem fajne te animacje z tpp, ale i tak raczej pierwsze granko tak jak pan capgods chce. A poza tym narazie raczej jestem zadowolony z tego co widze. Stary dobry residencik

No i widać mordę, a nie to co w RE8.

Opublikowano

6 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

No i widać mordę, a nie to co w RE8.

Właśnie przez to nigdy nie moglem polubić Ethana, dla mnie koleś zawsze był noname'em i noname'em już dla mnie pozostanie. Dwie części zmarnowane na gościa bez twarzy i charakteru. Też nie wiem co chcieli nim osiągnąć, bo: a) do kanonu nie wniósł nic b) przez te jego momentami głupie odzywki i przesadną pewność siebie mimo wszystko psuł klimat

Opublikowano
1 minutę temu, Josh napisał(a):

Właśnie przez to nigdy nie moglem polubić Ethana, dla mnie koleś zawsze był noname'em i noname'em już dla mnie pozostanie. Dwie części zmarnowane na gościa bez twarzy i charakteru. Też nie wiem co chcieli nim osiągnąć, bo: a) do kanonu nie wniósł nic b) przez te jego momentami głupie odzywki i przesadną pewność siebie mimo wszystko psuł klimat

Si, dwie części dobrych Residentów, a typ dalej pozostał nonamem, dobrze, że umarł i to dwa razy.

Opublikowano

no taki tam chłopek. Do spinoffa by sie od biedy nadał, ale gdzie do main gry

Opublikowano

Do mnie demo nie trafia, zdecydowanie wolę residenty 1-4, a to co pokazali zdecydowanie to re 7/8. No cóż, będzie kupione day-one i sprzedane day-seven. Cała nadzieja w racoon city i w to że strzelanie będzie wyważone.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki pan Capcom za TPP. Tylko gdzie rozjebane Raccoon City? Mam nadzieje, że to nie będzie tylko rezydencja przez całą grę.

Opublikowano

Pewnie bedzie jak w 7. Horror w rezydencji i coraz wiekszy shooter w kolejnych lokacjach (tutaj w ruinach Raccoon City).

Opublikowano

Fajny motyw z tym światłem palącym stworka. W końcu motyw sejw roomu ma jakiś sens a nie jak w dwójce mr.x stojący przed drzwiami xD No i w demku był pusty ink ribbon więc licze że w fullu będzie właśnie taki system zapisu a nie że to tylko jakiś easter egg.

Wklejam czysty gameplay z tpp bo w sumie wszędzie tylko z bajdurzeniem wszędzie widziałem

Opublikowano

Pierwsze granie tylko w TPP, widok z oczu niezbyt dobrze sprawdza się przy chowaniu. Obada się przy znajomości lokacji przy drugim podejściu.

Opublikowano

Przecież w tej serii chowanie to zawsze były totalne skrypty, albo umowne chowanie się za stołem. Trzeba chyba się postarać by mieć tam problemy.

Ale ja oczywiście wybieram TPP.

Opublikowano

Podoba mi się to co pokazali. Oczywiście przejście w widoku TPP.

Fajny efekt oświetlenia włosów Grace.

Opublikowano

Mnie kupili tym gamepleyem. Klimacik swietnie podany, wylewa sie z gara. Do tego Pani-X przebija swoja postacia lady Dimitrescu czy innych olbrzymow. W sumie przypomina mi Lise z P.T. Grafa jest ok bo najwieksza robote robi oswietlenie. Jest dreszczyk i to mi sie podoba.

Opublikowano

Dla mnie to i tak oczywisty day1, więc nawet nie oglądam żadnych gameplayów, dem i innych takich. Po co

Opublikowano

Spojrzałem na to demo, znowu to samo, a może i nawet uwstecznienie. Że wszystko będzie betonowe - trudno, po prostu trzeba przyjąć że to już idealne przeniesienie prerenderowanych teł w trójwymiar. Zero fizyki, fotela nie ruszysz. Beton.

Ale nowa generacja a bohaterka biega z nakrochmaloną bluzką. Zdefiniowane pofałdowania w 8k. Nie pamiętam, ale to już chyba uncharted 3, a na pewno 4 miał animowane ubrania. No ale to Capcom i resident, im wszystko wolno. Zresztą graficznie to chyba wygląda jak RE8, przepiękne mebelki i fajny design.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Wiesz... jak by wprowadzili mechanike niszczacych sie stropow i scian rodem z Battlefielda to nie trzeba by bylo juz zbierac zadnych kluczowych rzeczy. Ja do tego juz przywyklem. To ma robic groza wiec kiedy udaje im sie to osiagnac to mozna przymknac oczy na inne rzeczy. Design jest dosc dobry.

Opublikowano
3 minuty temu, MEVEK napisał(a):

Wiesz... jak by wprowadzili mechanike niszczacych sie stropow i scian rodem z Battlefielda to nie trzeba by bylo juz zbierac zadnych kluczowych rzeczy. Ja do tego juz przywyklem. To ma robic groza wiec kiedy udaje im sie to osiagnac to mozna przymknac oczy na inne rzeczy. Design jest dosc dobry.

Ale głupiutki wpis.

Nikt nie żąda przesunięcia paska fizyki z 0 na 100. Zróbmy chociaż 10, wprowadźmy serię w 7 generację.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Zartobliwy bym napisal. Sam widzisz jak to wyglada. Nawet z odbiciem w lustrze maja problem a tu jeszcze fizyka miala by wejsc w zycie. Widocznie ciecia, bo jak wiemy REengine bardzo daje rade co pokazal RE2. Ale czy kiedys go rozbuduja do wiekszej destrukcji otoczenia jak skrzynki i zarowki to ci nie powiem. Bardzo bym chial to zobaczyc jeszcza za swoch lat ohboy