Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

W najgorszej recenzji Grace jest nazywana przez recenzenta "The Girl". Może się nie polubili.

Btw na Steam jest preload już jak coś.

• Odpowiedzi 960
  • Wyświetleń 48,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

Opublikowano

Nie ma co się dziwić, że chłop jest straumatyzowany po wizycie w Raccoon i hiszpańskiej wiosce. Taki typ człowieka już zawsze będzie wracał do tego typu miejsc, bo w nich czuje się najlepiej.

Jakbym przeżył to co Leon, to na zakupy do Lidla szedłbym z toporkiem, pistoletem i shotgunem i tylko czekałbym na info o kolejnym zarażonym miejscu, żeby w końcu wyrwać się z trybów normalnego, jałowego życia.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano

Trochę mnie ten łysy od gier przestraszył i uspokoił, jest trochę podobieństw do re6, ale on też go nienawidzi, więc jakoś chyba da się przełknąć.

Opublikowano
4 godziny temu, Kolos28 napisał(a):

a skąd ten szał na wersję deluxe?

Steelbook fajny, pozatym dla mnie zakup droższej edycji to takie jakby podziękowanie dla pana japończyka i zachęta by dłubał nad Code Veronica Remake i RE10 )

4 godziny temu, Słupek napisał(a):

ja już wczoraj dostałem maila z potwierdzeniem dostawy w piątek, edycja deluxe. więc wszystko ok, chyba, że jutro/piątek anulują.

Pewnie zamawiałeś wcześniej. Ja się trochę zgapiłem. Ale mam już zaklepanego Deluxa w EuroRTV, tyle że odbiór za tydzień. Ale to mi nie przeszkadza, w piątek kupię zwyklaka i potem opchnę na PT.

No oceny są tip top, mamy hita. Najbardziej mi się podoba że gra śmiga legancko na bazowej konsoli, a RT (niby popsuty) mi lata bo go nie mam xD

Recki na PPE nie polecam, choć jest wporzo, ale chyba za dużo zdradza i sugeruje pewne rzeczy. Bardzo mi się spodobało że po skończeniu gry dostajemy

drobny spojler

obszerny raport o całym uniwersum. 60 stron czytania, odpowiedzi na różne pytania itd. Dla fana idealna rzecz.

Edytowane przez aux

Opublikowano

Toporek podobno dojebany i rozbudowany banderas

Przeczytałem dwie bezspoilerowe recki i tam nie ma większego narzekania na żaden element.

Sekcje Leona i Grace ponoć prawie równo po połowie gry zajmują.

Opublikowano
2 minuty temu, Masorz napisał(a):

Toporek podobno dojebany i rozbudowany banderas

Przeczytałem dwie bezspoilerowe recki i tam nie ma większego narzekania na żaden element.

Sekcje Leona i Grace ponoć prawie równo po połowie gry zajmują.

IGN wskazuje że jest przewaga Leona i brakuje trochę Grace później, gra przeradza się w nawalankę jak w re4.

Opublikowano

Nie wczytuję się za bardzo w recki, ale MOCNO chwalą fabułę, z naciskiem na Leona, więc obawiam się najgorszego ;/

Opublikowano
11 minut temu, aux napisał(a):

Steelbook fajny, pozatym dla mnie zakup droższej edycji to takie jakby podziękowanie dla pana japończyka i zachęta by dłubał nad Code Veronica Remake i RE10 )

Pewnie zamawiałeś wcześniej. Ja się trochę zgapiłem. Ale mam już zaklepanego Deluxa w EuroRTV, tyle że odbiór za tydzień. Ale to mi nie przeszkadza, w piątek kupię zwyklaka i potem opchnę na PT.

No oceny są tip top, mamy hita. Najbardziej mi się podoba że gra śmiga legancko na bazowej konsoli, a RT (niby popsuty) mi lata bo go nie mam xD

Recki na PPE nie polecam, choć jest wporzo, ale chyba za dużo zdradza i sugeruje pewne rzeczy. Bardzo mi się spodobało że po skończeniu gry dostajemy

drobny spojler

obszerny raport o całym uniwersum. 60 stron czytania, odpowiedzi na różne pytania itd. Dla fana idealna rzecz.

Rt na konsolach popsuty?

Opublikowano

Swoją drogą to podobno ładnie wracają i kończą różne wątki, które się przewinęły przez 30 lat serii, więc liczę na sporo gościnnych występów znanych postaci.

Opublikowano
1 minutę temu, Pix napisał(a):

ale MOCNO chwalą fabułę, z naciskiem na Leona, więc obawiam się najgorszego ;/

Niech chociaż odejdzie z przytupem po rozwaleniu kolejnych setek skurwieli, a nie w stylu:

TLoU2 spoiler

Joela, który był totalnym kozakiem w jedynce i gościem, który był na tyle nieufny, że po zobaczeniu własnej matki stojącej na poboczu wcisnąłby gaz do dechy i pojechał dalej, a w drugiej odsłonie rozwalili mu łeb kijem golfowym chwilę po rozpoczęciu gry, bo nagle zrobił się naiwny jak dzieciak i jak gdyby nigdy nic poszedł sobie do obozu obcych ludzi

Życzę Leonowi, żeby przeżył, ale już jak ma odejść, to niech to będzie piękna śmierć, w której wysadzi pół miasta w powietrze.

Opublikowano

Lepiej się samemu przekonać. Żadnych recek nie obejrzę.

Na dwójce leci Familiada. Polecam takie życie boomer

Opublikowano
2 minuty temu, Pix napisał(a):

Swoją drogą to podobno ładnie wracają i kończą różne wątki, które się przewinęły przez 30 lat serii, więc liczę na sporo gościnnych występów znanych postaci.

No już przed premierą mówili że tą częścią chcą z grubsza w końcu zakończyć wątek umbrelli i rc ( 50 raz xD) więc nie dziwota, i chyba tym razem nie zrobili z tego takiego cyrku jak w re6

Opublikowano
7 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Rt na konsolach popsuty?

Ten cały Graczdari narzeka na grafikę w komentarzach pod recką na PPE, zacytuję:

Szkoda, że autor nie wspomniał o problemach z globalnym oświetleniem na PS5, które są dość ewidentnie i dopiero wyłączenie RT po nowym patchu eliminuje ten problem...razem z RT hehe

Edytowane przez aux

Opublikowano

Ja nie, czekam na reckę Klocucha )

Na GOLu bez zmian, walenie konika na grą, jeden z najlepszych Residentów, same zachwyty i ocena 8,5 xD

Ciekawostka z recki na GOLu - gra potwornie drenuję baterię w padzie do PS5. Typ wkółko musiał ładować, hehe

Opublikowano

Nrgeek też i już na początek palnął, że mamy w grze niejaką panią Ashford.

Opublikowano

Ten łysy chuy to zawsze to samo xD "profesjonalny" recenzent zarabiający na tym a nie potrafi sobie napisać dobrze nazw xD no ale kto wie może recenzował ten remake code veronica i stąd ta Ashford

Opublikowano
5 minut temu, Butt napisał(a):

Nrgeek też i już na początek palnął, że mamy w grze niejaką panią Ashford.

To i tak lepiej niż na filmwebie, gdzie według Walkiewicza kierujemy

Screenshot_20260225_171816_Chrome.jpg

Panią Ashcrort xd

Opublikowano

No, ale to wygląda na literówkę, a tamten ewidentnie pomylił nazwiska.

Opublikowano

Za trudne nazwisko po prostu. Daliby Grace Smith i by się dziennikarze nie męczyli

Opublikowano

Pewnie zaraz coś wypuszczą, ale nie ma żadnych dodatkowych trybów typu mercenaries czy raid

Opublikowano

Pewnie po premierze rzucą za darmo bo mówili że ma być coś