Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Ja wczoraj wlazłem do ARK ale zgadzam się, wątpię że coś się zmieni z etapami L. żebym uznał żeby miały szansę w starciu z POTĘŻNYMI sekcjami Grace. Joel szuka trzech drabin zdecydowanie najsłabszy etap, dużo tam przeciągania łażenia przez co te nastawione na akcję fragmenty wypadają gorzej niż w RE4R.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Brakuje w tej grze zagadek czy błądzenia. Trochę to proste wszystko oprócz walki która jest zdecydowanie trudniejsza niż w poprzednich odsłonach no i wiecznie brakuje amunicji co jesrlt fajne w kampanii Grace. Ta mapa gdzie wszystko jest zaznaczone to jakiś żart szczerze mówiąc. Jednak gra mega. Mój ulubiony RE oprócz tych wydanych w latach 90. Szkoda tylko, że części Leona mega odstają od reszty gry. No i ta optymalizacja to sztos, na zmiane gram na pocket pc i stacjonarce i działa to mega dobrze na słabszym sprzęcie. Mam tam stałe 60 klatek i ustawienia konsolowe ale bez RT.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Dobrze rozumiem, że ta część to taki miks RE2 i RE4? (jestem przed ograniem 9tki więc unikam spoilerów).
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 8 minut temu, Kolos28 napisał(a):Dobrze rozumiem, że ta część to taki miks RE2 i RE4? (jestem przed ograniem 9tki więc unikam spoilerów).Z mocną posypką RE7.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 5 minut temu, Rtooj napisał(a):Z mocną posypką RE7.Dodałbym trochę Outlast jeszcze. Ogólnie gdyby nie Outlast i Amnesia, to nigdy byśmy pewnie nie zobaczyli już RE w takim stylu, w FPP i spokojnego. Trzeba jeszcze tylko pożegnać w Capcomie wszystkich gości od RE6, którzy jeszcze siedzą w studiu przy biurku, albo pod nim i będzie top.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Z mocną posypką RE7.czyli wszystko co najlepsze. a jak to wyszło całościowo?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 18 minut temu, Kolos28 napisał(a):Dobrze rozumiem, że ta część to taki miks RE2 i RE4? (jestem przed ograniem 9tki więc unikam spoilerów).Bardziej imo jednak miks RE7, RE2, RE4 i RE6 i The Last of Us z Temu szczególnie w jednej sekcji. Bądźmy obiektywni :). 1 godzinę temu, XM. napisał(a):Przeszedłem.Watek Grace 11/10Watek Leona 7/10Daje 8 z małym plusem. Imo na każdym kroku widać pocięcie RC, ten tlou epizod strasznie słaby, zrushowana druga połowa gry i zapowiadana końcówka z wielką pompą nie dowiozly.Nic dodać, nic ująć. Aczkolwiek mnie się sam Racoon level podobał.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Krzychu, dobrze rozumem, że gra przehajpowana? Nie ograłem wszystkich części ale RE2 i 4 Remake bardzo mi się podobały.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Czytałem mocnego spoilera odnośnie RE10Leon wlatuje jej na chatę, i zabija Emily.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 5 minut temu, Kolos28 napisał(a):Krzychu, dobrze rozumem, że gra przehajpowana? Nie ograłem wszystkich części ale RE2 i 4 Remake bardzo mi się podobały.Nie, gra na 8.5-9.0 to nie jest przehajpowana gra, bardziej dla mnie była nieco nierówna, ale przy takiej różnorodności niektórzy mogą to uznać za plus, spora dysproporcja pomiędzy jakością kampanii Grace i Joela, sorry Leona :). Musisz ograć sam :).
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Nie, gra na 8.5-9.0 to nie jest przehajpowana gra, bardziej dla mnie była nieco nierówna, ale przy takiej różnorodności niektórzy mogą to uznać za plus, spora dysproporcja pomiędzy jakością kampanii Grace i Joela, sorry Leona . Musisz ograć sam .no tak, najlepiej samemu ograć. Trochę się waham ale chyba zamówie bo w euro rtv gierka w końcu jest dostępna.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. A ja na przekór powiem, że sekcje Leona mi się podobały w opór. Tak, Grace jest super i ten horrorowy pierwiastek jest mocniejszy właśnie u niej, ale jest coś oczyszczającego we wpadnięciu w chmarę tych wszystkich nieumarłych ścierw, przed którymi chowałem się chwilę temu po kątach i po prostu zrobienie im rzeźni jako wyszkolony skurwol Do tegospoiler z drugiej części gryswobodne śmiganie po Raccoon City i odwiedzanie tych wszystkich miejsc, które pamiętam i których nigdy nie miałem okazji zobaczyć w seriimi zrobiło niesamowitą robotę. To miał byćspoiler dalejpowrót na stare śmieci, tylko rozwalone atomówkąi dokładnie to dostałem. Szaro, buro, ponuro? Owszem, to jestznowu spoilermiejsce po wybuchu epidemii zombie, w które jebnęła potężna bombaa nie Disneyland, kolorków to tutaj nie ma co szukać. Nie wiem, może za bardzo nostalgłem, ale kręcę się tam jak smród po gaciach ciesząc mordę do ekranu jak dureń, i tak już trzy razy cieszyłem. A zaraz zacieszę i czwarty raz
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Ja tam również nie mam uwag do Leona, poza tym że niepotrzebnie dali mu od razu tyle pukawek i amunicji, zdecydowanie łażenie z 35 kulami do karabinu i 60 do pistoletu, to nie jest resident style. A tak poza tym to Posterunek + re4 na sterydach, jak nie kochać. Ale wiadomo, jestem team Grace i tak ma wyglądać cały re10, mięśniakom już podziękujemy, albo niech mają wspólnego spin-offa, na ppe pisali że są parą, więc i jakieś emocje będą.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ja też uwielbiam sekcje Leona. Najważniejsze czyli gameplay jest zajebisty, odwiedzanie każdego zakątka rc robi, nawet te pojebane akcje typumotor mi nie przeszkadzały, moment wyrwany 1:1 z filmu cgi i szczerze powiedziawszy jak ten łysy chinol mi zrobi w takiej jakości re6r za 10 lat to może coś z tego będzie xD jedyne do czego sie doczepie w rc to moment w tym podziemnym parkingu i troche przewalony wieżowiec. Nie że źle mi sie tam grało, ale po tylu częściach to miasto ma tyle ikonicznych miejsc że zwyczajnie w świecie zasługiwały bardziej żeby sie pojawić niż jakiś zajebany zalany parking xD
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Obie kampanie są zajebiste, każda na swój sposób. Grace ma niesamowicie gęsty klimat, parę zagadek i lawirowanie między przeciwnikami jak za starych Residentów, a Leonem zajebiście się strzela i paruje ataki przeciwnikówspoilerwalka z Hunkiem na ostrza albo ucinanie języków Lickerów to peak madafakerstwaNo i bossowie są MEGA.To już jest kwestia gustu, ale według mnie jedyny element, który naprawdę ciągnie tę grę w dół to te spokoniejsze, bardziej oskryptowane sekwencje jakspoilerchowanie się przed dziewczynką na początku i sierociniecSmród Outlasta albo innego Layers of Fear unosi się tu przeokrutnie, wolałbym żeby takich sekcji w tej grze nie było, bo grywalne to one są tylko kiedy przechodzi się je po raz pierwszy, przy następnych podejściach już tylko irytują. I dlatego mimo wszystko RE2 i RE4 > Requiem. Na szczęście Nakanishi nie przegiął tym razem pały jak w RE7 i nie jest tak, że przez pół gry mamy do czynienia z walking simem, pewnie ktoś go tam musiał mocno hamować. Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez Josh
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. jak nie lubię gier z pierwszej osoby, to nic nie stracę jak zagram Grace z 3ciej?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Nie. Też nie lubię i nawet z ciekawości nie włączam tego trybu. Fajnie się ogląda te niezdare Grace w pełnej okazałości.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Tylko zyskasz kozag animacje 4 minuty temu, Josh napisał(a):To już jest kwestia gustu, ale według mnie jedyny element, który naprawdę ciągnie tę grę w dół to te spokoniejsze, bardziej oskryptowane sekwencje jakspoilerchowanie się przed dziewczynką na początku i sierociniecSmród Outlasta albo innego Layers of Fear unosi się tu przeokrutnie, wolałbym żeby takich sekcji w tej grze nie było, bo grywalne to one są tylko kiedy przechodzi się je po raz pierwszy, przy następnych podejściach już tylko irytują. I dlatego mimo wszystko RE2 i RE4 > Requiem. Na szczęście Nakanishi nie przegiął tym razem pały jak w RE7 i nie jest tak, że przez pół gry mamy do czynienia z walking simem, pewnie ktoś go tam musiał mocno hamować.Ten początek aż tak nie boli bo idzie to szybko przelecieć chociaż najlepszą opcją byłoby zwyczajnie dodać opcje pomijania tych fragmentów przy kolejnych podejściach, no jest ten sam przypadek co ada i sherry z re2r
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Zagrałem raz w FPP i dwa razy w TPP bo zapomniałem przełączyć pstryczek od kamery xD Ale wrócę do defaultowego podziału, lepiej to wypada imo. Tak, Grace fajne ma animacje, ale wczuwka jest lepsza jak gra się oczami
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. No mi nie podeszła ta sekcja w przeciwieństwie do tej późniejszej. Może bierze się to z tego, że w sumie znam z Raccoon City tylko ratusz, kanały i ze 2 uliczki. Bieganie po innych zupełnie randomowych ulicach z pierwszego lepszego postapo jakoś nie robiło roboty. Nie że było to jakoś specjalnie złe, ale dłużył mi się ten fragment.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. ale Grace daje radę względem Ady z DLC czwórki? Wiem, że to inne doświadczenie ale gdzieś przeczytałem, że Grace jest irytująca.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. W skrócie, RE9 jest w top 3 większości graczy, kwestia jak wygląda podium u kogo.U mnie RE2R wygrywa, również z nostalgii, ale gdyby Grace było 100% to mielibyśmy najlepszego residenta.Panie Capcom, my chcemy zombie i mutanty, żadnych wampirów, żadnych ślimaków, żadnych lykanów. I żadnych tramsformerów.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Grace to jest rookie jąkała. Całkiem inny typ kobiety niż Ada z dlc do 4.Gdybyśmy nawet Leonem grali jej sekcje to już by był inny odbiór tej części gry. Świetna postać.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. wiecie co, już gra nie jest dostępna w euro. No nic poczekam aż się sprawa unormuje z dostępnością.