Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Ogromny to ciężar wiedzieć 'coś' w takim sztosie przed resztą, wspuczucia hi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 57,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

Opublikowano

Kurde, no przechodź małolat, pogadamy jak dorośli przy wutce. Na ten moment nie jestem pewien i musi mi minąć miesiąc miodowy z grą, ale to chyba jest najlepszy Resident jaki obecnie jest na rynku.

Opublikowano

Ten segment z Grace w ośrodku to złoto. Jeszcze go nie ukończyłem, ale lwią część mam już odhaczoną i bawię się świetnie. Udało się jakoś bez zgonu na razie, ale nie podniecam się, bo to początki. W sumie na tym najtrudniejszym poziomie jest łatwo póki co. Amunicji nie brakuje, w miarę regularnie znajduje szpule do zapisu, parę krzaków do leczenia udało mi się zmagazynować w skrzyni na gorsze czasy.

Raz mnie prawie zaciukali podczas gry Leonem, bo byłem za bardzo flegmatyczny i stałem jak kołek. Dopiero jak pasek zdrowia się skurczył do niebezpiecznie niskiej wartości to mnie otrzeżwiło i wpadłem na genialny plan, że może zacznę być trochę bardziej w ruchu i nieraz odbiegnę na bezpieczną odległość, żeby oddać strzał.

Teraz gram TPP Leonem i Grace, ale na drugie przejście zmieniam kamerę. Już się nie mogę doczekać, żeby zajebać zombiakowi z półobrotu Leonem w FPP.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
7 minut temu, Bzduras napisał(a):

Kurde, no przechodź małolat, pogadamy jak dorośli przy wutce. Na ten moment nie jestem pewien i musi mi minąć miesiąc miodowy z grą, ale to chyba jest najlepszy Resident jaki obecnie jest na rynku.

Mało spałem dzisiaj, padam, jutro od rana wskakuje na tę karuzelę ponownie boski_miszcz
Ale powiem Panu tak, zgodzę się i sądzę iż nie da się aktualnie zagrać w lepszą grę z cyklu Resident Evil jak w tę, proste. Pierwszy akt gry kładzie poprzednie części. Jest kompletnie kompletny. Kompletna gra, Full RE Experience.

Opublikowano

Swietnie tez jest wywarzony ten gameplay. Troszke szperania i kombinowania Grace jak w starych Residentach a potem sieczka Leonem jak w 4'ce. No sztosiwo jak dobrze to wyszlo banderas

Opublikowano

Pierwsze 3h za mna, otworzyłem drugie skrzydło w ośrodku i na dzisiaj wystarczy. Gram w na poziomie klasycznym, na razie wszystkiego pod dostatkiem, zginąłem raz, i faktycznie grając Grace trzeba mocno korzystać ze skrzyni bo co chwile kieszenie pełne. O gameplayu już chyba wszystko tutaj napisaliście, o wizualiach też, na mnie mega wrażenie zrobił wygląd zachlapanego krwią pomieszczenia po akcji z piłą mechaniczną po wejściu Leona do ośrodka, upierdolona podloga, ściany, sufit, jakieś szafki, zasłonki i sterta trupów na środkuobama

Jutro od rana rolety zasłonięte i lecimy dalej banderas

Opublikowano

Ja tu przed pokazem gameplayu Leona psioczyłem, że łeee stare postacie dajcie im odpocząć. Teraz poproszę jeszcze z dwadzieścia Residentów z Leonem, bo to jest sam miód nim grać banderas

Opublikowano

Kurde ale to jak wygląda oświetlenie przy używaniu zapalniczki przez Grace gdy gram w TPP to jest niesamowite. Ta oprawa strasznie potęguje klimat i nie jestem pewien czy wiem na co się pisze, bo nie mam zbyt mocnych nerwów na tego rodzaju klimaty ale jednocześnie nie widzę możliwości żeby tego nie przejść.

Opublikowano

I sobie lecą napisy, ja leżę rozjebany jak gnój po polu, a za chwilę New Game +, bo CHCĘ WIĘCEJ. Majstersztyk, pan Takeuchi to jest fachowiec jakich mało.

Opublikowano

Dołączam się do zachwytów. Początkowo zbyt szybkie przeskakiwanie między postaciami nie nastroiło optymistycznie, ale w końcu chyba ten prawilny podział wjeżdża na dłuższe chaptery dla Grace i Leona.

Robi ogromnie ta Klinika, aż włos się jeży. Zajebiste jest to uczucie, kiedy już wiesz, że wsiąkasz na dobre. Lecimy dalej póki monsterek trzyma.