Opublikowano 5 lipca5 lip 2 minuty temu, Pupcio napisał(a):To jest jej og głos? O jenysiu moje uszy Tak. A co, wolisz bezduszny dubbing w którym wszystkie baby brzmią tak samo?Golden Jap VA
Opublikowano 5 lipca5 lip Jak już wspomniałem nie miałem wyboru. P3 fes grany na ps3- brak wyboru. Person 4 goldi na vicie brak wyboru. Person 5 grałem kilkanaście dni przed premierą a patch z japońskimi głosami wjechał na premiere xD dopiero teraz remake trójki mi sie udało po japońsku xD no ale sie nie zgodze na obrażanie dublażu w personkach bo jest zwyczajnie świetny, pozdrawiam
Opublikowano 5 lipca5 lip Sorry, ale według mnie akurat Atlus robi jedne z lepszych angielskich dubbingów. I chociaż na przykład w yakuzie dla lepszego wczucia się w klimat biorę zawsze japoński dub, tak w przypadku Persony zazwyczaj zaczynam właśnie od angielskiego i jeszcze ani razu się nie zawiodłem.
Opublikowano 5 lipca5 lip Godzinę temu, Pix napisał(a):Sorry, ale według mnie akurat Atlus robi jedne z lepszych angielskich dubbingów. I chociaż na przykład w yakuzie dla lepszego wczucia się w klimat biorę zawsze japoński dub, tak w przypadku Persony zazwyczaj zaczynam właśnie od angielskiego i jeszcze ani razu się nie zawiodłem.Ja tam samo lecę Yakuzy w jp, a Persony i Finale z angielskim.
Opublikowano 5 lipca5 lip Nie no, to tak jakbym anime z ang dubem oglądał xD Fajnala VII tylko po angielsku wolę, ale dragon questy, persony i inne to tylko jap.
Opublikowano 6 lipca6 lip Dubbing Person to takie pół na pół, jeśli chodzi o głosy. Niektóre postacie były spoko, inne tragiczne (Fuuka, oryginalna Chie). Sam grałem w 3 i 4 zarówno ANG jak i JAP i do dubbingu w dzisiejszych czasach już nie wrócę, niezależnie od jego poziomu, bo po prostu oryginał niemal zawsze będzie lepszy od dubbingu (tu nawet nie chodzi o sam język). A niestety uważam, że od czasów PS2 wciąż niewiele się zmieniło i dubbingi w grach anime (jak i samych anime) nadal brzmią, jakby lektorzy w ogóle się nie starali i podkładali głosy pod postacie dziecięce, albo jakieś karykatury.Grania w FFVII po ang. już kompletnie nie pojmuję, bo wiele razy było pokazane jak mocno zmienione jest samo tłumaczenie, a w dodatku głosy postaci często oddają zupełnie inny ton i emocje w oryginale niż to, co zrobili w dubie... Taka dygresja.Z innej beczki, chodzi mi po głowie zrobić sobie szybki replay P4G na Vicie. Tak na szybko z pomijaniem większości dialogów i cut-scenek, żeby sobie tylko odświeżyć co nieco przed premierą Revival. Akurat na Vicie gry nie skończyłem, bo zdążyła wyjść na Steam. Ale w sumie bym sobie pograł na małym ekranie w wyrku bez presji i minmaxowania.
Opublikowano 6 lipca6 lip Mnie z kolei od tych japońskich piszczących głosików szybko zaczyna boleć głowa ;d W Yakuzie przykładowo mi to nie przeszkadza, no ale tam bohaterowie to sami zmęczeni życiem starzy członkowie yakuzy
Opublikowano 6 lipca6 lip Nie no ja tam wole zawsze język oryginału a przy 4ce i tak mi zabrali eng aktorów z golden więc już totalnie nie mam powodu żeby to odpalić po angielsku. Jedynie ten głos Rize wydaje się strasznie wkurwiający ale tak samo nie lubie głosu Fuuki w trójce więc zawsze sie trafi jakaś czarna owca
Opublikowano 6 lipca6 lip Jak że wszystkim na świecie, jednemu pasuje, drugiemu nie. Dobrze, że tutaj mamy wybór. Jednak te gry są za długie żebym przechodził 2 razy tę samą wersję i sobie sprawdzal. Lecę po ang bo mi zupełnie wcześniej nie przeszkadzało.
Opublikowano 10 lipca10 lip No zobaczymy czy mocno zmasakrują wątki, licze że już nie patrzą za bardzo na tych zjebów z ameryczki
Opublikowano 12 lipca12 lip Mój ulubiony utworek z P4 w nowym brzmieniu. To nie to samo, ale ogólnie spoko.
Opublikowano 14 lipca14 lip Jak ktoś nie chce ryzykować z Uniblo, to PB ma pre-order na PS5 za 219zł.
Opublikowano 14 lipca14 lip 57 minut temu, Suavek napisał(a):Jak ktoś nie chce ryzykować z Uniblo, to PB ma pre-order na PS5 za 219zł.Edycja steelbook tam również w dobrej cenie dostępna.
Opublikowano 14 lipca14 lip Wpadną Steelbook wersji PC (bo i tak będzie bidna), Standard na stojaczek z pudełkami PS5 (póki jeszcze istnieją). Obie na premierę.Persona 4 Life!He-he, czaicie? 4 Life? Cztery? For?Nie?...Już sobie idę...A tak serio, to nieco się obawiam jednak, czy nie przekombinują z Kanjim i Naoto. Sądząc po powyższym wpisie o Yusuke zapewne ugrzecznią scenę w namiocie, między innymi. Obym się mylił.
Opublikowano 14 lipca14 lip 2 godziny temu, Suavek napisał(a):Wpadną Steelbook wersji PC (bo i tak będzie bidna), Standard na stojaczek z pudełkami PS5 (póki jeszcze istnieją). Obie na premierę.Persona 4 Life!He-he, czaicie? 4 Life? Cztery? For?Nie?...Już sobie idę...A tak serio, to nieco się obawiam jednak, czy nie przekombinują z Kanjim i Naoto. Sądząc po powyższym wpisie o Yusuke zapewne ugrzecznią scenę w namiocie, między innymi. Obym się mylił.Ja chyba tym razem PS5 biorę, na Portalu będzie grane w zimowe wieczory, a na Decku to wiadomo, że nie pociągnie zbyt dobrze, jak P3.
Opublikowano 15 lipca15 lip 17 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ja chyba tym razem PS5 biorę, na Portalu będzie grane w zimowe wieczory, a na Decku to wiadomo, że nie pociągnie zbyt dobrze, jak P3.Hm, nie sprawdzałem jeszcze, ale wydawało mi się, że P3R dobrze działa na Decku? 60 ze spadkami do 40 ponoć?Sam nie planuję P4 ogrywać na Decku. Zobaczę jak będzie to działało na moim starociu (bo w sumie nie wiem na jakim to jest silniku), a w razie czego ogra się na PS5.EDIT:A dobra, teraz doczytałem, że UE5. Czyli ogra się na PS5, bo mój gruchot się nie lubi z UE5. P3R to był UE4.
Opublikowano 15 lipca15 lip A do dlatego olali już ps4. Byłem ciekawy powodu bo przecież w japonii to chyba dalej głównie siedzą na ps4 i switchu więc troche headshot w kolano