Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Yoshi and the Mysterious Book

Featured Replies

Opublikowano

Poprzednie dwie części - wooly i crafted przeszedłem w co opie na 100%, szkoda że tutaj nie będzie kooperacji.

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 36
  • Wyświetleń 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zgadzam się zwykłe kiepy wiadomo, że na Switchu każdy brak czegokolwiek to kolejna zaleta

• devilbot
    devilbot

Pokopia rozgrzebana a tu kolejny banger. Miyamoto przestań bo nie nadążam z tymi sztosami!

Opublikowano

Recki na poziomie LEGO Batmana, co ciekawe najniżej 6/10 dało nintendolife i jak to ma się do tego, że oni zawyżają oceny grom Nintendo

image.png

Opublikowano

Zaskoczenia chyba nie ma. Piszą to, co było spodziewane: prosta, relaksująca, kreatywna, urocza gra, która jest oparta na eksploracji i pomysłowych zagadkach a nie platformowaniu. Krytykowana za płytkość i niewykorzystanie potencjału, a Nintendo Life oczywiście za grafikę. Długość ok. 10 godzin. Co tu mówić, chyba tylko forumowicze z dziećmi to zaiste kupią.

Opublikowano

A co jest nie tak z grafiką?

Opublikowano

Ja mam preorder mimo braku dzieci - Yoshi’s Island i Yoshi’s Woollie World to jedne z najlepszych platformówek ever. Ta druga mimo niskiego poziomu trudności. Obie przechodziłem samemu, więc tutaj bez co-opa też przeżyję

Opublikowano

Nintendo dało sobie siana z polskimi lokalizacjami czy poprostu zamierza je dodawać 2 lata po premierze? leo

Opublikowano
4 godziny temu, Pupcio napisał(a):

A co jest nie tak z grafiką?

Według nich?

"Jak na przeskok na Switcha 2, nie powaliła mnie grafa. W trybie handheld, te "tuszowe" krawędzie postaci i otoczenia wyglądają w ruchu rozczarowująco miękko i wręcz rozpikselowane. (...) W docku jest znacznie lepiej, ale i tam, tła są ubogie w detal i soczystość, a konkretne plansze nie wprowadzają wiele różnorodności wizualnej. Tak, masz różne BIOMY, ale często zobaczysz znów te same assety"

Większość jednak mówi znacznie pozytywniej.

Opublikowano
16 godzin temu, Patapon napisał(a):

Nintendo dało sobie siana z polskimi lokalizacjami czy poprostu zamierza je dodawać 2 lata po premierze? leo

może im zależy by najmłodsi Polacy uczyli się języków. No ale serio trochę to dziwne, jak sprzedałem Switcha parze z gówniakiem to po dwóch godzinach zadzwonił do mnie kupujący i pytał
- gdzie tu polski język ustawić balon
- niestety nie ma balon
myślę, że w naszym kraju byłoby dużo więcej dzieciaczków wychowanych na Nintendo bo lokalizacja to dla rodziców często jest mocno decydujący czynnik

Opublikowano

Niezłe lamusy z tych dzisiejszych dzieci jak potrzebują język polski do skakania w prawo )

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

Niezłe lamusy z tych dzisiejszych dzieci jak potrzebują język polski do skakania w prawo )

zgadzam się zwykłe kiepy mad
wiadomo, że na Switchu każdy brak czegokolwiek to kolejna zaleta banderas

Opublikowano

Pewnie szkoda im $ na lokalizację gry z taką ilością tekstu, tłumacze muszą odpocząć i być gotowi na lokalizację nowego FE

Opublikowano
W dniu 23.04.2026 o 17:55, ogqozo napisał(a):

To czy umierasz czy nie nie jest "trudnością", w sumie samo w sobie nic nie zmienia (można i tak kazać graczowi powtarzać to samo bez nazywania tego śmiercią).

Ale w tej grze widać po tym zwiastunie, że głównie teraz chodzi o swoiste zagadki i eksplorację, a to nic nowego że robiąc te rzeczy w grach się nie ginie. Gra jest raczej dla dzieci tak samo jak poprzedni i wiele innych tego typu gier za nudnych dla mnie, ale to czy się w nich oficjalnie ginie wiele mi w tym nie zmienia.

Frustracja wynikająca z konieczności wrócenia do miejsca gdzie się coś zwaliła może być większa niż śmierć i zaczynanie od respa zaraz tam gdzie się skończyło ;). Tym niemniej mimo że grałem z dzieciakami to mnie wszystkie kirby i Yoshi mocno nudziły po czasie. Początek ok, bo nowe mechaniki, coś ciekawego, ale potem mimo że ciągle coś tam dorzucają to brakuje jakiegoś większego funu z wykorzystania kiedy wszystko jest proste.

Edytowane przez Kangus