Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Game Boy Extreme

Featured Replies

Opublikowano

Po niespełna 3 dobach od startu:

limitowana - 400 egz.

Poksy/Pikachu - 160

Super Mario Land - 121

Zelda - 74

Tetris - 50

Metal Gear - 41

Metroid II - 26

Total 872.

• Odpowiedzi 220
  • Wyświetleń 9,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobry! Zgodnie z planem czas na info odnośnie kolejnego specjala. W połowie grudnia pojawi się Game Boy Extreme. 132 strony skupione wokół GB i GBC, ponad 60 recenzji i ponad 20 artykułów traktujących

• MichAelis
    MichAelis

Mój pierwszy kontakt z GB to około 95 roku. Na podwórku był Hubert który właśnie miał Game Boya. Bogaty bananowiec, starzy rozwiedzeni, oczywiscie nikomu nie pozwalał go dotykać i sam grał, no ale poz

• To wywołałeś wilka z lasu, propozycja od facebooka

Opublikowano
9 minut temu, grzybiarz napisał(a):

Jak to wygląda na tle xboxa czy pc?

Coraz trudniej to porównywać, bo te starty w różnych okresach, różna promocja, ale tak pi razy oko na przykładzie Allegro pierwsze 3 dni:
- Amiga - tu się nie da za bardzo ogarnąć, bo zablokowali sprzedaż po kilku godzinach
- Arcade - 373 - mizerny start, ale finalnie przedsprzedaż ponad 1900 egz.
- PS3 - 737
- PC - 694 - ale finalnie potem bardzo dobry wynik
- SNES - 859 - tu był kapitalny start
- Xbox - 616 - tu dla odmiany super start zrobiła limitka, potem jednak przyhamowało
- GB - 665

Opublikowano

Przy xboxie wyraźna stagnacja

Opublikowano

Arcade takie popularne? Szok!

Pewnie największymi hitami były PS2 Extreme, Pegasus i numer zerowy.

Opublikowano
  • Autor

Ja jestem ciekaw jak wyglada sprawa sztuk na glowe, przy snesie w temacie sporo ludzi pisało, że bierze po kilka, sam wziąłem pare, a tu przy GB niestety kasztany i nie widze takiego entuzjazmu. Tylko, że forumek to ułamek klientów.

Opublikowano
8 minut temu, Shen napisał(a):

Ja jestem ciekaw jak wyglada sprawa sztuk na glowe, przy snesie w temacie sporo ludzi pisało, że bierze po kilka, sam wziąłem pare, a tu przy GB niestety kasztany i nie widze takiego entuzjazmu. Tylko, że forumek to ułamek klientów.

SNES - 1,089 numeru na zamówienie w tych pierwszych swoich dniach
GB - 1,077 przez te 3 dni

Opublikowano
  • Autor

czyli różnica prawie żadna, dzieki

Opublikowano

Jak coś to Xbox miał dokładnie to samo co SNES po tych 3 pierwszych dniach 1,089. A im dłużej tym bardziej to się spłaszcza, bo tak jak obserwuję, to po 2 lub więcej okładek biorą Czytelnicy na początku przedsprzedaży, potem im dalej, tym więcej zamówień z pojedynczymi okładkami.

Opublikowano

Widać pakiety też schodzą, bo można przyoszczędzić na wysyłce.

Sam też dlatego się wstrzymałem z zakupem MGS.

Screenshot_20251012_214852_Facebook.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, aux napisał(a):

Arcade takie popularne? Szok!

Pewnie największymi hitami były PS2 Extreme, Pegasus i numer zerowy.

Numer zerowy to był kosmiczny wynik - z tego co pamiętam finalnie poszło niespełna 9 tysięcy.
Pegasus wyprzedał się prawie cały czyli około 5k, PS2 było niespełna 4k.

Tylko tu już nie jest mowa o przedsprzedaży tylko wyniku jaki finalnie magazyny osiągnęły po kilku miesiącach.

Edytowane przez Roger

Opublikowano

Podoba mi się Wasza transparentność. Nie ma ściemy, że jak dużo egzemplarzy schodzi, to "Sukces!", a jak mało, to "Tajemnica handlowa".

Jak będzie trzeba kupować więcej egzemplarzy na osobę, to piszcie. Może forumki cebulują przy sprincie do paczkomatu (Playstation), albo przy chipsach (Xbox), ale na pismo znajdziemy zaskórniaki sir

Opublikowano

Fajnie, że się w miarę kręci biznes naszemu Prezesowi. Niech sobie kupi coś ładnego za te pieniądze.

Opublikowano
48 minut temu, Pix napisał(a):

Fajnie, że się w miarę kręci biznes naszemu Prezesowi. Niech sobie kupi coś ładnego za te pieniądze.

Może starczy na coś więcej niż waciki D

Opublikowano

Jak to mawia znajomy "Perez, Ty nie masz żadnej kasy, to wszystko pieniądze spółki" D

Coś tam pany z tego zostaje, co oczywiście jest Waszą zasługą, bo bez Czytelników to byśmy sobie mogli do szuflady pisać. To co widzę to na pewno trzeba ogarniać różne "nogi" tego całego biznesu, bo to już nie te czasy, gdy można byłoby utrzymać takie pismo z samej sprzedaży egzemplarzowej z przysłowiowych kiosków. Natomiast przy specjalach, książkach, Patronite i kolejnych pomysłach, które mamy, to może jeszcze trochę pożyje, chociaż wszystko zależy od ogólnych tendencji czytelnictwa, bo te raczej nie zwyżkują.

Opublikowano
7 godzin temu, Perez napisał(a):

kolejnych pomysłach

leonardo-dicaprio-point-900x506.png

Uchylisz rąbka tajemnicy?

Opublikowano
47 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Tam to nam pięknie PC Extreme siadło. W sumie to przy okazji PC Extreme poznałem Sebastiana z PurePC i tak teraz pokminiłem, że spróbujemy się znowu pokazać z tymi naszymi specjalami.

5 godzin temu, triboy napisał(a):

leonardo-dicaprio-point-900x506.png

Uchylisz rąbka tajemnicy?

Niektóre tematy mają status "a może by...", więc za wcześnie, ale są te takie bliższe realizacji - pewnie spróbujemy już niebawem z jakimiś koszulkami czy kubkami jako dodatki choćby do zamówień na Allegro, bo czasami ktoś coś chce dorzucić i niekoniecznie kolejny numer czasopisma/specjala.

Opublikowano
21 godzin temu, Perez napisał(a):

Natomiast przy specjalach, książkach, Patronite i kolejnych pomysłach, które mamy, to może jeszcze trochę pożyje, chociaż wszystko zależy od ogólnych tendencji czytelnictwa, bo te raczej nie zwyżkują.

Ja tam jestem spokojny o naszą gazetkę. Za chwilę 30 lecie! ) Ale to będzie świętowanie! Wydanie specjalne, extreme party, wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy hehe )

Z tymi gadżetami to już dawno mówiłem że by się przydały. Taki kubek, koszulkę czy brelok biorę z miejsca. CDA od dawna ma gadżety. Wiem że kokosów z tego nie będzie, ale zyskacie kudosy bo dla fanów pisma to będzie fajna sprawa.

Co jakiś czas wraca w żartach "Forumek Extreme". Moim zdaniem na 30 lecie fajnym specjalem byłby "Czytelnik Extreme" gdzie zebrano by nasze najciekawsze teksty na tematy w stylu - twoje konsolowe doświadczenie, ulubione gry, konsolowy przypał itp. Plus oczywiście fotki graczy. Żadnych krzesełek na Sokolskiej )

Opublikowano

Ludzie kochani, jeszcze nawet nie wyciągnąłem z koszulki książki o Silent Hill (zapach musi być ochraniany), a tu kolejne rarytasy. Kurde, czuję że to kiedyś minie jak kariera Lewego i będziemy z łezką w oku wspominać te czasy... Ale póki co zamawiam z podjarką.

Screenshot_2025-10-14-09-34-58-470_com.android.chrome-edit.jpg