Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 7 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):Ale jak? To znaczy że gry na steam machine nie będzie można grać online?Większość obecnie stosowanych anticheatów nie obsługuje w ogóle Linuxa więc w sporo gierek multiplayerowych nie da się pograć bez stawiania Windowsa.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Gaben by musiał poprosić i może nawet coś zapłacić, a on się tak nie poniży.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Oby mocno wypaliło to bo zamiast przesiadać sie w przyszłości na ps6 chętnie bym na coś takiego przeszedł i kupił którąś wersje GabeCuba
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Godzinę temu, kudlaty88 napisał(a):Może w końcu coś ruszy i ogarnąć temat anticheataDopiero od nie tak dawna nie wspierają one Linuxa, jeszcze w Fifę 22 grałem na SD a od 23 się nie da właśnie przez Anticheat także wygląda wręcz na odwrotny kierunek. Patrzać jak goovniane (z punktu widzenia wydawcy) zabezpieczenia ma sam Steam, gdzie można obejść je emulatorem i wydawcy sami szukają Denuvo itd to nie wydaje mi się, żeby łatwo z tego zacieśniania kontroli zrezygnowali
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. powinni jakos sobie poradzic ze bedzie mozna grac online bez zadnych problemow
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Dokladnie, jak im ktos pokaze ze na Steam OS mozna zrobic dobra kase to nagle sie zacznie dac.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Meh, zaśmieci to tylko przeglądanie gierek na steam kolejnymi informacjami o kompatybilności sprzętowej. Co do samego sprzętu to w 2025 a tym bardziej 2026 nie kupowałbym niczego co nie obługuje dlssa
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Nie jestem fanem FSR1 ale skoro do tego pijesz to gry Nintendo nie mają high fidelity assetów i tam upscaler jest obojętny. 3rd party w dużych grach już korzystają z dlssa więc w czym problem ekolego
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W niczym. Wręcz przeciwnie, pewnie kilku specjalistów uznałoby to za fascynujące studium przypadku.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ja tak sobie myślę, że gdyby GOG zrobiło aplikację na Linuxa to byłaby ona tak samo chujowa i niedorobiona jak ich całe wsparcie tego systemu. I prawie na pewno żadnego protona by nie było, tylko by obsługiwali te 5 gier, które mają u nich wersje linuxowe. O Epicu w ogóle mi się nie chce gadać, Sweeney może wcześniej miał na L wywalone, ale odkąd teraz jego główny konkurent go wspiera to będzie bojkotował na każdym kroku.Także to, co robi społeczność to prawie na pewno jest najlepsze dla nas rozwiązanie, pomimo oczywistych niedoróbek.Nie ma co się modlić o „oficjalne” wsparcie, bo to nie musi oznaczać, że będzie dobre.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 hour ago, Ukukuki said:Będzie rynek to sobie poradzą, tak to nie mają motywacji.Musieliby by sprzedać tego z 10 milionów. Mało realne. Jak ktoś chce pograć we wszystko, rozwiązanie będzie proste - model z dyskiem 2TB, jedna trzecia dla windowsa. Innym biznesom problem będzie zwisał bo nie mają swoich sklepików na Steam OS. Tutaj wszystkie atuty w ręce ma Microsoft, może nawet swój XBOX PC sprzedawać z zainstalowanym Epickiem i Lol Launcherem. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez opTa
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. teraz zauważyłem ze pad od steam będzie sprzedawany osobno a nie razem z machine
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 12 minut temu, tomkill napisał(a):teraz zauważyłem ze pad od steam będzie sprzedawany osobno a nie razem z machineJesli to sie przelozy na mniejsza cene urzadzenia to spoko
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 minuty temu, Chewie napisał(a):Jesli to sie przelozy na mniejsza cene urzadzenia to spokotez tak mysle mi pad nie potrzebny
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. No ja bym takiego pada sobie kupił z czystej ciekawości i dla touchpadów bo Steam Deck spoko z tym działa i ma też fajną haptykę. Do gier 2D uzywalbym 8bitdo Pro2.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Nawet jeśli nie kupię SM pada pewnie wezmę, dokładnie z ciekawości i dla fanu. Lubie mieć różne pady, choć zawsze wolę bateryjki AA. Nie żałuję, że mam pierwszego SC, choć jest okropny. Akurat wtedy Valve tak się skupiło, że to ma być jak K&M, że zapomnieli zrobić z niego pada.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Podoba mi się ten GabeCube i pewnie gdybym był graczem lubiącym cyfrówki, to bym kupił. Jeżeli następna plejka będzie digital-only, to bez większego namysłu przesiądę się na steama. Jak już mam kupować, to przynajmniej za normalniejsze ceny + normalną (bezpłatną) grę po sieci.Przyzwoita sprzedaż tego sprzętu coś by na bank ruszyła w kwestii anty-cheatów imo. Ale ja bym wolał większych weryfikacji po stronie serwera, w miejsce bardzo intruzywnych programów, które teraz czasem trzeba instalować do pogrania w głupią gierkę