Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 6 minut temu, Ukukuki napisał(a):Niezgodzę się, ich głównym celem jest uzależnienie się od Windowsa i pójście na w pełni otwartą platformę jaką jest linux. Nie bez przyczyny współfinansują rozwiązania opensurce. Gaben nie raz już o tym wspominał szczególnie po smrodzie związanym z Windowsem 8.Myślę, że dla nich nawet na rękę będą dedykowane apki konkurencji na linuxa. Pomogą im popularyzować linuxa jako platformę do grania.Co do 4k, to nie jest standard na PC. Te 4k to marketingowa papka wykreowana przez producentów TV i platformy filmowe. PC obecnie dąży do standardu 1440P + UW. Zreszą obecnie nawet nie ma wielu monitorów 4k. Do tego 4k w UW to będzie jakaś kosmiczna ilość pixeli nie do ogarnięcia dla współczesnych kart graficznych w grach.Zresztą jest chociaż jedna gra AAA na podstawowym PS5 która działa w 4k? Pewnie nie, a czy jest chociaż jedna która działa w natywnym 1440? Jeśli sa to pewnie da się je policzyć na palcach obu rąk.*open-sourceNie zgadzasz się, że chcą wciągnąć w ekosystem Steam? Bo w skrócie to napisałem. I chyba chciałeś napisać uniezależnienie. Natomiast to nie jest cel sam w sobie ale środek do celu jakim jest kupowanie na Steam. To nie rycerze na białym koniu, chcą naszej kasy.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. No jak każda firma. Jednak jeśli przy okazji zrobią coś dobrego dla rynku PCtowego to nic tylko się cieszyć.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 6 minut temu, NemoKOF napisał(a):Ale to jest przy okazji a nie jako celNo nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Jedynie, że ich celem jest uzależnienie się od windowsa.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 minute ago, Ukukuki said:No nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Jedynie, że ich celem jest uzależnienie się od windowsa.Cały czas piszesz "uzależnienie" mając na myśli "uniezależnienie"
Opublikowano 40 minut temu40 min dokładnie xD Bali się uzależnienia i że MS przytnie możliwość instalowania własnego oprogramowania ale do tego w praktyce nie doszło, tylko jedna wersja Windowsa miała takie ograniczenie ale przez to jakim syfem jest MS Store na szczęście nigdy nam to nie grozi
Opublikowano 29 minut temu29 min Valve można zarzucać wiele, ale chwała im za tak duży wkład w granie na Linuxie. Pamiętam w latach 2006-2010 jak używałem Linuxa to można było tylko pomarzyć o zagraniu w jakąś normalną grę, a nie tylko w SuperTux Kart i inne gry tego pokroju.