Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Steam Machine

Featured Replies

• Odpowiedzi 706
  • Wyświetleń 50,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
Godzinę temu, Chewie napisał(a):

Zauważyłem, że dużo ludzi chce SM do staroci i emulatorów, nie lepiej do tego kupić jakiegoś mini pc z apu za połowę ceny?

No to też jest alternatywa, tym bardziej że tam chyba też można postawić Steam OS?

Opublikowano

Chyba tak ale nie wiem czy nie lepiej wgrać Bazzite lub CachyOS

f1005GU.jpeg

Opublikowano

Zachciało mi się Szrot Maszine aka bc-250, ale nie mam drukarki, czasu i chęci na zabawę w składanie, testowanie, dopasowywanie, konfigurację itp. więc kupiłem gotowca za ok. 1200 zł na olx.

Wszystko pięknie poskładane w małej wydrukowanej obudowie, 3 wentylatorowa konstrukcja, 2 na przedni radiator, jeden na backplate, odblokowane 40 CU, podkręcony, dobija max do 72*c i i cichutko sobie szumi, na pokładzie jest bazzite. Może i bym przetestował tego cachiego, ale znów - nie chce mi się, wszystko działa, więc nie ruszam.

Pewnie samodzielne złożenie by wyszło taniej (chociaż ceny bc-250 mocno podskoczyły i teraz goła płyta jest za ok 800 zł, tu miałem w zestawie dysk m2 za 400 zł, a gdzie jeszcze reszta?), ale nie mam już kompletnie ochoty na takie grzebanie, wyszło ~3x taniej niż najtańszy wariant SM, wydajność podobna, do sporadycznego grania nic więcej nie potrzeba. Nie jest tak piękny jak Gabenowa kostka, ale do poważnego grania to ja mam kąkuter z windowsem.

Opublikowano

O właśnie, też kupiłem BC-250 i chciałem się bawić. Potem uznałem, że nie będę się jednak pierdzielił z tym wycinaniem finów pod chłodzenie, drukowaniem obudowy. Szkoda mi czasu i nerwów. Za to też widziałem na olx takie już złożone gotowce i na pewno wychodzi to dużo bardziej opłacalnie jak SM.

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał(a):

Jest ich całkiem sporo i byli jeszcze przed Steam Machine, tylko podobnie jak SM nie są zbyt popularne

Dokładnie, ale bardziej popularne są chyba własne buildy niż gotowce: https://www.reddit.com/r/sffpc/

Sam mam takiego steam boxa złożonego "low costowo" z tego co zostało mi z gratów pod AM4 + 9070XT + cachyos (z softem z steam os i podobnie skonfigurowany).

Złożony z ciekawości i dla zabawy, a finalnie gram na nim przez ostatnie pól roku dużo więcej niż na konsolach i biurkowym PC z RTX4090... Jednak ten ala konsolowy feeling i jednocześnie otwartość robią swoje, jakiś czas temu do kompletu dorzuciłem jeszcze Steam Controller.

IMG_2890.jpeg

IMG_2903.jpeg

Opublikowano

Fajna buda, jaki model?

Gugiel mi już znalazł - fractal design ridge.

Edytowane przez Atherius