Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 godzinę temu, jimmy napisał(a):Różnica taka, że kiedy w 2004 gruby traktował z buta pecetowców i ustalał precedens to Sony i Nintendo sprzedawały gry na fizycznym nośniku. I do dziś to robią, choć coraz mniej chętnie.Może to wreszcie karma z tym kryzysem podzespołów w trakcie wypuszczania Steam Machine. Niech wrócą do robienia gier (bo robili cudowne) zamiast siedzenia na jachcie i trzepania 30% ze wszystkiego na PC. Prokonsumencka firma hahaZa to teraz Sony sprzedaje ci drugi raz internet.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Gdyby Gabe kochał swoich klientów to też zrobiłby płatny online i kazałby kupić Steam maszynke z padem do gierek.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Porównywał go ktoś ze Steam Deck-iem? Okaże się że lepiejkupić Steam Deck z dockiem i podpinać pod tv.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Słabszy? To już trolowanko. Steam Machine bliżej PS5, Steam Deck to bardziej PS4.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Steam machine jest słabsze od series x i ps5.Forza Horizon 6, jedna z lepiej zoptymalizowanych gier na PC na SM w 1440p chodzi w okolicach 45 klatek na najniższych ustawieniach
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, devilbot napisał(a):Steam machine jest słabsze od series x i ps5.Forza Horizon 6, jedna z lepiej zoptymalizowanych gier na PC na SM w 1440p chodzi w okolicach 45 klatek.Według testów DF PS5, +-10fpsów zależnie od gry. Pytanie czy celowali w ten sam poziom grafiki.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Na najniższych grali No i co to jest za granie jak zwierzę że znowu trzeba się zastanawiać czy pójdzie w 60. W indyki? Te chodzą na steam decku podłączonym do TV/monitora
Opublikowano 53 minuty temu53 min Za to kultura pracy sztos, te wielkie wentylatory jak tu i w XSX powinny być już standardem w tego typu sprzętach
Opublikowano 52 minuty temu52 min 8 godzin temu, Figaro napisał(a):kisneWg gości z valve w grach nie ma różnicy, za to możesz sobie dokupić drugą kostkę 16gb Wydajność na poziomie RX 6600 czyli dużo słabszy sprzęt od mojego kompa złożonego w 2022 roku za 4k.
Opublikowano 51 minut temu51 min 24 minuty temu, łom napisał(a):Słabszy? To już trolowanko. Steam Machine bliżej PS5, Steam Deck to bardziej PS4.przepraszam, czeski błąd. Oczywiście że jest o wiele mocniejszy.Steam Deck generalnie słabo się nadaje do grania na większym ekranie w coś innego niż indyki 2d. Wiem, bo próbowałem
Opublikowano 50 minut temu50 min 8 godzin temu, iluck85 napisał(a):Steam Machinę nie.Ps6 w dniu premiery tak, a ja o ps6 pisałem.
Opublikowano 49 minut temu49 min To że cena jest kompletnie odklejona to fakt ale bez przesady że to tylko sprzęt do indyków. Miałem wcześniej podobnego PCta i mniej wymagające gry, crossgeny, tytuły które śmigają na Series S i Switchu 2 tutaj też będą działały. Problemem jest to że w bardziej wymagających grach to kostka do rozdzielczości max 1080p a wyceniona jest jak sprzęt który powinien zjadać PS5 Pro. W cenie Steam Machine nawet lepiej kupić lapka bo nadal dostaniemy więcej mocy już o konsolach czy PCtach nie mówiąc.
Opublikowano 49 minut temu49 min Teraz, Bzduras napisał(a):6k za sprzęt do indyków to trzeba naprawdę mocno wierzyć w markęZobaczymy co ludzie powiedzą przy zapowiedzi PS6, bo tanio to już było. Sprzęt jest drogi, samemu można złożyć sporo wydajniejszy za te pieniądze, coś z choćby rx9060xt, ale rzecz jasna to nie będzie tych rozmiarów co SM. Raczej sprzęt dla entuzjastów, jak ktoś ma wolne środki i miejsce pod TV to czemu nie. Skoro ludzie młócą na steam decku to i na tym się da. Zresztą jeszcze półtora roku sam miałem rx6600 który jest na podobnym poziomie co SM i w sumie nie narzekałem. Rozmydlacze trochę podratują sytuację z fps. Skoro GTA6 ma działać na XSS to i na PC od Gabena pójdzie.Kolejna kwestia to system, wydali obrazy z nowej wersji SteamOS, ale na razie tylko dla gpu od AMD. Ja się w to nie będę bawił bo już pół roku mam openSuse i jestem bardzo zadowolony więc nie ma co kombinować.
Opublikowano 44 minuty temu44 min No wg statystyk Steama to Steam Machine ma moc zbliżoną do najpopularniejszych konfiguracji. To samo w sobie zagwarantuje mu wsparcie jeszcze przez wiele lat. Więc spokojnie będzie można na tym grać w duże tytuły, z jakością może być co prawda gorzej, ale na pewno będą działać.
Opublikowano 41 minut temu41 min 4 minuty temu, łom napisał(a):To że cena jest kompletnie odklejona to fakt ale bez przesady że to tylko sprzęt do indyków. Miałem wcześniej podobnego PCta i mniej wymagające gry, crossgeny, tytuły które śmigają na Series S i Switchu 2 tutaj też będą działały. Problemem jest to że w bardziej wymagających grach to kostka do rozdzielczości max 1080p a wyceniona jest jak sprzęt który powinien zjadać PS5 Pro. W cenie Steam Machine nawet lepiej kupić lapka bo nadal dostaniemy więcej mocy już o konsolach czy PCtach nie mówiąc.Nie bardzo. Za 4,5k dostniemy laptopa z rtx 5060 czyli dokładnie taka sama wydajność co steam machine. Stacjonarkę pewnie już da się złożyć mocniejszą w tych pieniądzach a już na pewno z używanych części.
Opublikowano 31 minut temu31 min 5 minut temu, Chewie napisał(a):Nie bardzo. Za 4,5k dostniemy laptopa z rtx 5060 czyli dokładnie taka sama wydajność co steam machine. Stacjonarkę pewnie już da się złożyć mocniejszą w tych pieniądzach a już na pewno z używanych części.Spójrz sobie na porównanie 7600M (to co jest w Steam Machine) vs RTX 5060 Mobile. ~25% na korzyść RTX 5060 a w RT przepaść + DLSS od strzała a nie czekanie na integrację FSR4.
Opublikowano 21 minut temu21 min 9 minut temu, łom napisał(a):Spójrz sobie na porównanie 7600M (to co jest w Steam Machine) vs RTX 5060 Mobile. ~25% na korzyść RTX 5060 a w RT przepaść + DLSS od strzała a nie czekanie na integrację FSR4.Przecież jest już na experimental i będzie day1.
Opublikowano 14 minut temu14 min Jeśli to będzie działało tak jak obecnie to nadal w starszych grach które nie miały FSR3.1 trzeba będzie bawić się z konfiguracją.