Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Atari Extreme

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Słupek napisał(a):

ja już wczoraj rano miałem do obioru w paczkomacie ale w ramach, że nie podoba mi się ten specjal. odbiorę dopiero dzisiaj, niech Perez wie!!!

Jestem w stanie zaakceptować tę formę protestu ;)

• Odpowiedzi 210
  • Wyświetleń 17,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mega Drive nie ma potencjału a magazyn dla ludzi którzy już nie żyją ma xd

• Jest i limitka. Mam wrażenie że papier jest ciut inny. Ale na plus, podoba mi się. Będzie grane i czytane

• Pany, dzięki wielkie za głosowanie. Finalnie nazbierało się prawie 400 głosów (forumek + ankieta w Google'u). Do druku leci 6 pierwszych pozycji + limitka. River Raid - 262 głosy Pitfall! - 209 Bruc

Opublikowano
2 godziny temu, karmaster napisał(a):

W recenzjach jest szkolna skala ocen, czy po prostu żadna z tych gier nie zasługuje na więcej niż 5/10? dunno

Niemożliwe. Spokojnie mogę z pamięci podać gry 10/10. Np. M.U.L.E, AD2044, Silent Service, Misja, Road Race.

Opublikowano

Też mnie na początku zatkało, jak zobaczyłem oceny 4 i 5 przy znanych tytułach, przyzwyczajony do skali dziesięciostopniowej. D Ale już nie pytałem od kiedy tak, bo nie kupuję miesięcznika, tylko speciale.

Numer zapowiada się fajnie. W sumie może drugi egzemplarz dam bratu, z którym razem na Atari się wychowywaliśmy. On to jeszcze coś tam programował w Basicu, ale jeszcze nie przeglądałem, czy w numerze coś jest na ten temat, czy więcej o grach.

I znowu zapach farby w całym pokoju się roznosił. )

Ogólnie jak wypadła sprzedaż? Zauważalnie gorzej od "tych popularniejszych" platform?

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Suavek napisał(a):

Też mnie na początku zatkało, jak zobaczyłem oceny 4 i 5 przy znanych tytułach, przyzwyczajony do skali dziesięciostopniowej. D Ale już nie pytałem od kiedy tak, bo nie kupuję miesięcznika, tylko speciale.

Numer zapowiada się fajnie. W sumie może drugi egzemplarz dam bratu, z którym razem na Atari się wychowywaliśmy. On to jeszcze coś tam programował w Basicu, ale jeszcze nie przeglądałem, czy w numerze coś jest na ten temat, czy więcej o grach.

I znowu zapach farby w całym pokoju się roznosił. )

Ogólnie jak wypadła sprzedaż? Zauważalnie gorzej od "tych popularniejszych" platform?

Z ocenami to akurat co specjal, to inaczej, trochę prowadzący dopasowują pod klimat epoki czy jakąś swoja wizję. Aż przejrzałem z ciekawości: Amiga skala do 100%, Arcade miał oceny A/B/C, PS3 skala 1-10 z plus/minus, PC skala do 100%, SNES 1-100, Xbox 1-5, Game Boy skala 1-10 z połówkami, no i teraz Atari 1-5.

W przedsprzedaży 1400 z hakiem, podobnie bardzo jak Xbox - oba te przypadki to poniżej tej średniej powiedzmy ok. 2000 (Arcade miało bodaj 1900, SNES 2000 z hakiem, PC 2200). Natomiast ogólnie jak najbardziej na plus, bo zaraz wleci druga fala zamówień jak już numer pokaże się "na żywo" plus dojdzie Empik i tak będzie kapać kolejne tygodnie. Jako przykład podaję Amige, która jest już na rynku blisko 2 lata, a co miesiąc te 40-60 sztuk dalej się sprzedaje.

Opublikowano
6 godzin temu, Perez napisał(a):

Jest 5/5.

To mnie zaskoczylo bo podawalem oceny w skali % od 1 do 100. Zdecydowanie wole ta skale lub 1-10 :)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Jest i limitka. Mam wrażenie że papier jest ciut inny. Ale na plus, podoba mi się. Będzie grane i czytane fsg

IMG_4941.jpeg

IMG_4942.jpeg

Opublikowano
5 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Ocena ET trochę nie za wysoka? Przecież to twór dla wąskiego grona "koneserów brązu".

Tak czulem ze wzbudzi kontrowersje, ale to lepsza gra niz przyklejona jej metka.

Opublikowano

Screenshot_20260318_114830_Gallery.jpg

Orzeł wylądował.

Pierwsze wrażenia? Zapach banderas Przypisy pod screenami, uwielbiałem to w Top Secret i SS. Przekartkowałem na szybko. Będzie czytane. Tylko jeszcze nie teraz...

Screenshot_20260318_114858_Gallery.jpg

Musi czekać na swoją kolej...

Ale!

Screenshot_20260318_114751_Gallery.jpg

Są!!! Mój głód został chwilowo zaspokojony.

Opublikowano

Taki papier (jak dla mnie) powinien być w miesięczniku. Można się brać za czytanie, Amiga i Arcade będzie na później.

Opublikowano
  • Autor
42 minuty temu, Moldar napisał(a):

Chciałem tylko napisać, że bardzo fajny papier, a do tego pięknie pachnie 🤟

Zdania są podzielone ;) Jak mi dojechał transport to sobie przeniosłem kilkadziesiąt paczek (jedna paczka to 20 egz.) z garażu, żeby mieć pod ręką do wysyłek i nie biegać tam i z powrotem. Po kilku godzinach żona mi obwieściła, że to ostatni raz jak znoszę wysyłkę do domu, bo tak wali farbą, że głowa zaczynać boleć.

Opublikowano

Wczoraj limitka wpadła do paczkomatu o 21:40.

Teraz przekartkowane i jest kilka ciekawych treści. Wszyscy mówili, że tak se będzie a ponad 1400 egzemplarzy pykło. Czyli nawet "niszowe" (bardzo stare konsole) mają szansę na swój numer. To co? Będzie 3DO?;)

Opublikowano

11 minut temu, mitra napisał(a):

Wszyscy mówili, że tak se będzie a ponad 1400 egzemplarzy pykło. Czyli nawet "niszowe" (bardzo stare konsole) mają szansę na swój numer. To co? Będzie 3DO?;)

Ale to narzekali ci przecież niektórzy i tak by nie kupili tego. Jak widać Atari się sprzedaje. 😃 Ja myślę że wydanie C64 Extreme to jest tylko kwestia czasu. Tak samo narzekają na przesyt tematyką PlayStation, a i tak jak wyjdzie PS1 Extreme (a wyjdzie na pewno) to będą marudzić. Ale ile to jest osób? Moze 2-3 osoby na forumku marudziło. A zobaczycie że PS1 pobije znowu rekordy sprzedaży.

Edytowane przez Axelio
Korolczuk

Opublikowano
Godzinę temu, Axelio napisał(a):

C64 Extreme

O jezusku tak! Na komunię dostałem wub

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Basior napisał(a):

O jezusku tak! Na komunię dostałem wub

Pewnie i na C64 czas przyjdzie kiedyś, ale póki co najbliższe 4 wydania już zaplanowane i w zasadzie już powstają :)

Opublikowano
  • Autor
30 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Wiadomo że co Pan Perez i ekipa zrobią, to i tak kupimy. Niektórzy po kilka sztuk.

Ha, czyli specjal o serii Football Manager to nie taki zły pomysł! ;) O PS one (czy jak to w końcu nazwać...) na czerwiec wiadomo, a kolejne kwartały to raczej bez eksperymentów, w dużej mierze zgodnie z wynikami ankiety.

Opublikowano

Prezesie, może jeszcze nie wspominałem, ale jakby co, to ja czekam na N64 cool