Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ankieta PSX Extreme 2026 - chcemy poznać Waszą opinię, jak możemy rozwijać pismo

Featured Replies

Opublikowano

Jaki problem skonwertować pdf na mobi w Calibre i przenieść na Kindle? Parę minut roboty. Choć plik gruby więc nie jestem pewienD

Edytowane przez Tokugawa1982

• Odpowiedzi 59
  • Wyświetleń 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Czyli Indd nie jest właściwie przygotowany, jeżeli dodawany jest znak łamania linii ("enter"). Do sierot, wdów, bękartów i innych tego typu bęc są przecież specjalne znaki, twarde spacje, itp.

Opublikowano

@Perez Mam pytanko o gadżety Psx Extreme które przez chwilę były dostępne w sklepiku (chyba w grudniu). Jest szansa że wrócą? Zależy mi na kubku i naklejkach.

Opublikowano
14 minut temu, Tokugawa1982 napisał(a):

Jaki problem skonwertować pdf na mobi w Calibre i przenieść na Kindle? Parę minut roboty. Choć plik gruby więc nie jestem pewienD

Kindle domyślnie czyta epub, z utrzymywania własnego formatu mobi w Amazonie już rezygnują.

Opublikowano
2 godziny temu, Tokugawa1982 napisał(a):

Odpaliłem proces z ciekawości, ale mój 16 wątkowy procesor Ryzen nawet nie da rady tego zrobić szybko i anulowałem. ;) Zamiast tego wrzuciłem gołego PDFa na czytnik i niestety było jak powyżej -- nie nadaje się. Ten PDF z ostatniego numeru ma ponad 60MB, zwykłe ebooki mają po kilkaset KB do max kilku MB, czytniki nie są demonami prędkości. :)

2 godziny temu, Perez napisał(a):

W sumie aż z ciekawości sprawdziłem i jest opcja zapisu do EPUB. Natomiast zadzwoniłem do naszego opiekuna z e-Kiosku (też eGazety i Nexto) i to jednak nie jest takie hop - PSX Extreme jest dość złożony graficznie i nawet sama opcja zapisu do ePUB nie oznacza, że to będzie dobrze wyglądało ergo zaraz wyjdzie, że trzeba dostosowywać, poprawiać itd. Przykładowo my czasami w tekście coś ręcznie ustawiamy, np. jakiś enter się doda, żeby ładnie kolumnę zamknęło itp. - to by już trzeba wtedy poprawiać. Ogólnie - wygląda na temat, który pochłonie trochę czasu, a zainteresowanie będzie minimalne.

Tak się zastanawiam czy zainteresowanie jest minimalne, bo PDF się nadaje tylko do czytania na monitorze (dla mnie bez sensu) i tablecie (osobiście nie mam, to byłoby lepsze rozwiązanie niż monitor, ale dla mnie też meh; ja sobie PSXE lubię czytać wieczorem w łóżku, albo w wannie :D ) i dlatego ludzie po to nie sięgają czy ogólnie nikogo. Pewnie to drugie, ale bez uruchomienia ePUBa nie da się o tym przekonać. Rozumiem, że dla Was to gra nie warta świeczki. Tylko dla mnie w takim razie 29 zł za rangę na forum* to za dużo. :( Papier jest fajny do czytanie, ale nie do składowania w pokoju, ech.

* dla mnie byłoby spoko, jakby ten benefit był w najniższym tierze na Patronite

Opublikowano
8 minut temu, DarkStar napisał(a):

Tak się zastanawiam czy zainteresowanie jest minimalne, bo PDF się nadaje tylko do czytania na monitorze (dla mnie bez sensu) i tablecie (osobiście nie mam, to byłoby lepsze rozwiązanie niż monitor, ale dla mnie też meh; ja sobie PSXE lubię czytać wieczorem w łóżku, albo w wannie :D ) i dlatego ludzie po to nie sięgają czy ogólnie nikogo. Pewnie to drugie, ale bez uruchomienia ePUBa nie da się o tym przekonać. Rozumiem, że dla Was to gra nie warta świeczki. Tylko dla mnie w takim razie 29 zł za rangę na forum* to za dużo. :( Papier jest fajny do czytanie, ale nie do składowania w pokoju, ech.

EPUB to format do książek. PSX Extreme to nie jest książka, tylko czasopismo bogate w zdjęcia i grafiki, także w tym przypadku to trochę jest tak, jakbyś próbował zaparkować ciężarówką pod blokiem, a następnie narzekał, że miejsca są za wąskie. Nie, po prostu pewnych rzeczy się nie robi. Dostępny jest w sklepie do pobrania PDF, a to jest idealny format pod tablety/desktop. Czytnik e-booków z reguły jest do... e-booków, zgadłem?

Opublikowano

Przepraszam, ale np Wybiórcza od lat udostępnia każde wydanie swojego dziennika na czytniki w formatach czytnikowych. Wiele magazynów ma wydania na czytniki. Tak że to co mówisz, to bzdura. ePUB jest formatem do tekstu, może być ze zdjęciami.

Opublikowano

Polityka w wersji PDF to kopia wydania papierowego. Polityka w wersji ePub/mobi to tekst z nielicznymi fotkami zupełnie inaczej złożona. Więc to nie taki chleb z masłem.

Opublikowano

Tak, to prawda. Dlatego rozumiem jeżeli to jest za dużo pracy i się nie opłaca. Tylko pytam :) i wskazuję, że z technicznego punktu widzenia się da.

Opublikowano
5 godzin temu, aux napisał(a):

@Perez Mam pytanko o gadżety Psx Extreme które przez chwilę były dostępne w sklepiku (chyba w grudniu). Jest szansa że wrócą? Zależy mi na kubku i naklejkach.

Tak, nawet może w weekend wrzucę, bo mamy jeszcze kilkanaście kubków, kilka koszulek - tak ze juz osobno, bez pakietowania.