Opublikowano 19 lutego19 lut Dziwne że najlepszy roguelike w historii nie ma swojego tematu - więc przy sequelu można naprawić ten błąd, bo właśnie wpadł nowy trailer. Early access za dwa tygodnie
Opublikowano czwartek o 21:131 dzień Autor Niezły debiucik jak na pełnopłatny Early Access Edytowane czwartek o 21:151 dzień przez Observer
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. W żadnej innej grze nie spędziłem tyle godzin co w pierwszej części, więc na nic nie czekałem tak bardzo jak na dwójkę. 8h, które nabiłem od wczoraj, to jest nic w porównaniu z tym, ile nabiłem w jedynce i ile nabije w dwójce przez następne kilka lat, ale cholernie ciężko mi się oderwać i dla mnie w zasadzie nic innego już nie musi wychodzić. 67 złoty za takie cudo, to jest aż ciężkie do uwierzenia.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 21 godzin temu, Observer napisał(a):Niezły debiucik jak na pełnopłatny Early Accessłoj panie :D.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Jakby Playstation zobaczyło takie cyferki to by na PC ich gry lądowały w tym samym terminie co na kąsoli ;).
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Aaaaalbo ludzie, którzy przestają grać w Highguard znaleźli w końcu coś dla siebie.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Gra może i fajna ale nie podoba mi się ten styl graficzny. Zbyt proste, uproszczone to wszystko i kolorowe.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Autor 3 godziny temu, Kangus napisał(a):łoj panie :D.Więcej niż Arc Riders, Resident Requiem i Marathon razem wzięte Nieźle bank chłopaki rozbili.4 godziny temu, Ludwes napisał(a):W żadnej innej grze nie spędziłem tyle godzin co w pierwszej części, więc na nic nie czekałem tak bardzo jak na dwójkę.8h, które nabiłem od wczoraj, to jest nic w porównaniu z tym, ile nabiłem w jedynce i ile nabije w dwójce przez następne kilka lat, ale cholernie ciężko mi się oderwać i dla mnie w zasadzie nic innego już nie musi wychodzić. 67 złoty za takie cudo, to jest aż ciężkie do uwierzenia.Tak samo jak u mnie, ja gram prawie codziennie od kilku lat, tu run przed snem, a tu speedrun na kibelku i pewnie mam kilka tysięcy godziny nabite. Nie mówiąc o lotach czy jeździe pociagiem - ogólnie na telefonie mam tylko jedną grę i mi wystarcza. Były chwilowe skoki w bok na Balatro, Monster Trainy i inne klony, no ale to nie to samo.Dwójka póki co po kilku godzinach gry zapowiada się wspaniale, idealnie połączyli przeniesienie znanych rzeczy z wprowadzonymi nowościami. Na razie wygląda że pieczą sequel idealny, zwłaszcza biorąc pod uwagę że to póki co early access z niepełna zawartością.Nowe postacie tylko liznąłem, najpierw zrobię wszystkie ascencions starą ekipą i zaczynam uczyć się nowych. Na razie najbardziej intrygujace są dla mnie zmiany jakie wprowadzili do postaci jakie znam już na wylot, a debiutantów zostawie sobie na deser.39 minut temu, Plugawy napisał(a):Gra może i fajna ale nie podoba mi się ten styl graficzny. Zbyt proste, uproszczone to wszystko i kolorowe.Przyznam że mi też średnio siedziało przed premierą na materiałach, ale po ograniu samodzielnie mi siadło. Gra jest zdecydowanie bardziej animowana niż jedynka, no ale nie oszukujmy się pierwsza część była bardzo oszczędna graficznie, bo przy takich grach najbardziej się liczy żeby grafika była czytelna i nie męczyła po kilkudziesięciu godzinach. Na pewnym poziomie i tak włączasz fast mode i patrzysz głównie na karty, a grafika to szum w tle. Edytowane 15 godzin temu15 godz. przez Observer
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Próbowałem grać w jedynkę, spędziłem kilkanaście godzin, ale nie mogłem pokonać pierwszego bossa XD Jestem takim głąbem, czy bez czytania jakichś poradników nie da rady? Miałem wrażenie, że trzeba mieć konkretne buildy, żeby cokolwiek zrobić.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Gra nie należy do najłatwiejszych. Mnie też te 5 lat temu nie szło od razu najlepiej (aczkolwiek pamiętam, że akurat dosyć często dochodziłem do drugiego aktu, a nawet i trzeciego) i największe postępy zacząłem robić, gdy po prostu zacząłem na Youtubie oglądać kogoś, kto umie w to grać. W pierwszym akcie nie wolno unikać walk, bo im więcej walczysz, tym dostajesz więcej kart, im masz większy wybór kart (aczkolwiek niekiedy najlepszym rozwiązaniem jest nie wzięcie żadnej karty; btw warto jak najszybciej starać się pozbywać podstawowych ataków, żeby nie zaśmiecały talii), tym częściej znajdujesz coś naprawdę dobrego, a wtedy możesz już zacząć polować na elitarnych przeciwników, którzy dają relikty i lepsze karty, a ty stajesz się jeszcze lepszy, a i już wtedy powinieneś mieć jakieś wyobrażenie o tym, w którą stronę idzie twoja talia. Oczywiście żeby to wszystko wiedzieć, to potrzeba spędzić trochę czasu z grą, ale jak komuś od wielu godzin nie idzie zbyt dobrze, to wiadomo, że gdzieś tam pojawi się frustracja i zniechęcenie, więc wydaje mi się, że odpalenie takiego jednego, dwóch, a może i kilku filmików byłoby dobrym rozwiązaniem, bo jak już zaczniesz ogarniać jako tako, to po prostu wpadniesz i nie będziesz mógł się oderwać. Gra jest naprawdę głęboka i w zasadzie na każdym kroku musisz podejmować jakieś decyzje (o, walczę z tym bossem na końcu aktu, więc wypadałoby wybierać takie a nie inne karty, które są na niego bardziej przydatne; mam mniej niż połowę życia, więc powinienem odpocząć przy ognisku, ale może ulepszenie tej karty sprawi, że nie stracę w ogóle życia; wybranie tej drogi zmusi mnie do czterech walk z rzędu, może warto wybrać taką, która będzie miała pytajnik/sklep/ognisko między nimi?). No mógłbym gadać godzinami.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jedynke skończyłem tylko jedną postacią co w zasadzie oznacza, że jej nie skończyłem. Nie wiem teraz czy wracać do jedynki czy zacząć 2