June 23Jun 23 Author 48 minut temu, Nomen dubium napisał(a):Very funny... Sprawdziłem obydwa Empiki w mieście i ani śladu Plejstejszyn Ekstrim, i jakoś wątpię by cały nakład zszedł w porannych godzinach, tj. zanim się tam wybrałem.Przed weekendem miałem takie info "Proszę już nie korygować, przesunęłam PDS na wtorek 23.06" - PDS = pierwszy dzień sprzedaży. Natomiast możliwe, że się zamulili, bo transport do nich miał obsuwę i dotarł wczoraj, ale nic nie mówili, że zmieni się PDS.
June 23Jun 23 Sprawdzę jeszcze drugi raz jutro - na szczęście mam blisko, więc specjalnie się nie nalatam.
June 23Jun 23 Empik ma burdel i tyle. Sam kiedyś poszedłem po jedno pismo, które miało być dostępne według strony i nie było. Pytam na kasie- nie mają, a na stronie był błąd. Żeby było ciekawiej, było w drugim empkiu, w którym według strony miało go nie być
June 23Jun 23 Na ich stronie już jest i można zamawiać z odbiorem: https://www.empik.com/psx-extreme-wydanie-specjalne-rozne-okladki-wysylka-losowa,p1750264896,prasa-p
June 24Jun 24 On 6/22/2026 at 4:43 PM, grzybiarz said:No nie wiem czy tylko wersja USA nie była cyfrowo. Eu na pewno nie było bo robiłem kiedyś research co warto mieć w pudełkach i wyszło ze mgs4 był tani, a nie ma go pudełkowo. Musiałbym odpalić swoje ps3 z cfw i obczaić tamtejszy store piracki, który ma w sobie linki do pssNawet w PS Plusie był MGS 4 cyfrowy, sam go ogrywałem w zeszłym roku w wersji z plusa (tego starego na ps3 co był bez podziału na różnego wersje, i dodawał gry do konta 'na zawsze').
June 25Jun 25 W dniu 23.06.2026 o 21:07, Nomen dubium napisał(a):Very funny... Sprawdziłem obydwa Empiki w mieście i ani śladu Plejstejszyn Ekstrim, i jakoś wątpię by cały nakład zszedł w porannych godzinach, tj. zanim się tam wybrałem.Szukaj a znajdziesz rzekł Pan...
July 1Jul 1 AUTOREKLAMA! SORKI, JEŻELI WIDZIELIŚCIE TO JUŻ W INNYM TEMACIE ALE KTO PŁACI ZA SERWER TEMU WOLNO!Garaż Prezesa Pereza pęka w szwach, również od outletów (najczęściej uszkodzenie fabryczne, rysy, drobne zagięcia etc. ale dyskwalifikujące dany egzemplarz z regularnej sprzedaży, przynajmniej okiem purysty, Pana Pawła!), pora więc trochę to przewietrzyć.Outletowe książki dorwiecie więc bez wyjątku w cenie 30 zł, retro-specjale natomiast za jedyne 15 zł! To doskonała okazja do uzupełnienia kolekcji, zwłaszcza, że od 99 zł obowiązuje darmowa dostawa do wybranego paczkomatu. I to niezależnie od składu zamówienia - mogą to więc być zarówno egzemplarze outletowe jak i te całkiem nowe!Zapraszamy na zakupy: https://www.psxextreme.pl/sklep/
July 2Jul 2 dzięki za wrzucenie tego do Empiku, przyuważyłem ten numer bo Crash się wyróżniał = profitchciałem poczytać coś o antycznej erze gier na fizycznych nośnikach
July 5Jul 5 Przyznam, że jestem nie lada zaskoczony pozytywną recenzją i dość wysoką notą wystawioną Steel Harbinger - autor recki wprawdzie uzasadnił to tym, że niby ta gierka była imponująca w momencie premiery, ale ja nawet jako dzieciuch uznałem ją za śmiećka z zaledwie dwoma atutami, znaczy się muzyką (o tej o dziwo autor recenzji, zdaje się, nie wspomniał) i filmikami (ten element autor recki, ku mojemu zaskoczeniu, chyba akurat skrytykował). I okej, przyznaję że nie ograłem SH w 96 r. tylko dopiero 3 lata później (tj. kiedy ojczulek kupił mi PSX'a, bo w 96 r. to ja jeszcze na Pegazusie pykałem) lecz naprawdę nie sądzę, że moje odczucia byłyby inne gdybym zagrał w to 3 lata wcześniej; dla mnie to był szrot (tyle, że z dobrą muzą i fajnymi filmikami) już przy pierwszej styczności i te same odczucia mieli wówczas wszyscy, którzy prócz mnie się z tym tytułem u mnie w domu zetknęli, znaczy się członkowie rodziny i każdy z kolegów, wraz z którymi na mojej konsoli cioraliśmy. Łącznie było to chyba ponad 20 osób i każda z nich miała to samo zdanie - czyli, że ta gra jest strasznie prymitywna - za to wszystkie pozostałe szpile, które wraz z Szarakiem otrzymałem (Spyro, Dino Crisis, Tomb Raider 3, Silent Hill, Ninja, Apocalypse, Colin, Worms Armageddon, Driver, Tekken 3, MediEvil i FIFA 98; tyle miałem od ojczulka na start, w późniejszym czasie oczywiście kolekcja mocno się rozrosła) wzbudziły powszechny zachwyt, nie byłem więc w tej opinii odnośnie crapowatości SH odosobniony.P.S. Polecam każdemu kto nie zna posłuchać dwóch utworów z soundtracka ze Steel, bo naprawdę dobrze się zestarzały i po dziś dzień świetnie się tego słucha, tzn. kawałki z menu głównego i z pierwszego levelu w Kansas.
July 5Jul 5 Godzinę temu, Nomen dubium napisał(a):Przyznam, że jestem nie lada zaskoczony pozytywną recenzją i dość wysoką notą wystawioną Steel Harbinger - autor recki wprawdzie uzasadnił to tym, że niby ta gierka była imponująca w momencie premiery, ale ja nawet jako dzieciuch uznałem ją za śmiećka z zaledwie dwoma atutami, znaczy się muzyką (o tej o dziwo autor recenzji, zdaje się, nie wspomniał) i filmikami (ten element autor recki, ku mojemu zaskoczeniu, chyba akurat skrytykował). I okej, przyznaję że nie ograłem SH w 96 r. tylko dopiero 3 lata później (tj. kiedy ojczulek kupił mi PSX'a, bo w 96 r. to ja jeszcze na Pegazusie pykałem) lecz naprawdę nie sądzę, że moje odczucia byłyby inne gdybym zagrał w to 3 lata wcześniej; dla mnie to był szrot (tyle, że z dobrą muzą i fajnymi filmikami) już przy pierwszej styczności i te same odczucia mieli wówczas wszyscy, którzy prócz mnie się z tym tytułem u mnie w domu zetknęli, znaczy się członkowie rodziny i każdy z kolegów, wraz z którymi na mojej konsoli cioraliśmy. Łącznie było to chyba ponad 20 osób i każda z nich miała to samo zdanie - czyli, że ta gra jest strasznie prymitywna - za to wszystkie pozostałe szpile, które wraz z Szarakiem otrzymałem (Spyro, Dino Crisis, Tomb Raider 3, Silent Hill, Ninja, Apocalypse, Colin, Worms Armageddon, Driver, Tekken 3, MediEvil i FIFA 98; tyle miałem od ojczulka na start, w późniejszym czasie oczywiście kolekcja mocno się rozrosła) wzbudziły powszechny zachwyt, nie byłem więc w tej opinii odnośnie crapowatości SH odosobniony.P.S. Polecam każdemu kto nie zna posłuchać dwóch utworów z soundtracka ze Steel, bo naprawdę dobrze się zestarzały i po dziś dzień świetnie się tego słucha, tzn. kawałki z menu głównego i z pierwszego levelu w Kansas.Dziękuje za opinię, nawet krytyczną.
July 6Jul 6 Właściwie to to nie tyle była krytyka, co po prostu wyrażenie odwrotnej opinii nt. recenzowanej gierki, bo póki piszecie o grach to ja jestem zadowolony choćbyście nawet wszystkim pozycjom wystawiali kompletnie inne oceny, niż ja (w takich przypadkach mogę sobie co najwyżej z takim mocno odmiennym od mojego poglądem podyskutować, jak powyżej nt. Steel Harbinger) a jedynym co mi się nie podoba w PE i co faktycznie krytykuję, jest kompletnie moim zdaniem zbędne marnowanie miejsca na tematy niezwiązane z gamingiem, takie jak choćby opowieści o mszczącej się odrzuconej grubej babie w korpo; sorry HIV ale nie za to Ci płacę, takie opowieści z krypty to możesz sobie tu na forum umieszczać, za jakie grzechy takie coś w kosztującym 25 zł magazynie? Byłbym wniebowzięty, gdybyście z tego typu treści całkowicie zrezygnowali, zamiast tego np. wydłużając te recki co są na 1/3 strony, i które spokojnie dałoby się trzykrotnie (czyli do pełnej strony) wydłużyć, a skoro już o reckach mowa no to panowie, czapki z głów za ilość recenzji w tym szarakowym specjalu - 70 zrecenzowanych produkcji w jednej gazetce to po prostu złoto, byłoby fantastycznie gdybyście tak co miesiąc (kosztem oczywiście treści niezwiązanych z grami) do każdego Extrima tyle tego upychali, choćby i nawet miałyby to być recki na 1/3 strony jakichś totalnie niszowych tytułów.
July 6Jul 6 3 godziny temu, Nomen dubium napisał(a):Właściwie to to nie tyle była krytyka, co po prostu wyrażenie odwrotnej opinii nt. recenzowanej gierki, bo póki piszecie o grach to ja jestem zadowolony choćbyście nawet wszystkim pozycjom wystawiali kompletnie inne oceny, niż ja (w takich przypadkach mogę sobie co najwyżej z takim mocno odmiennym od mojego poglądem podyskutować, jak powyżej nt. Steel Harbinger) a jedynym co mi się nie podoba w PE i co faktycznie krytykuję, jest kompletnie moim zdaniem zbędne marnowanie miejsca na tematy niezwiązane z gamingiem, takie jak choćby opowieści o mszczącej się odrzuconej grubej babie w korpo; sorry HIV ale nie za to Ci płacę, takie opowieści z krypty to możesz sobie tu na forum umieszczać, za jakie grzechy takie coś w kosztującym 25 zł magazynie? hmmm to jest jedno zdanie. Ktoś chyba już tak kiedyś pisywał hmmmm
July 6Jul 6 Wcześniej to też właśnie ja pisywałem takie długie zdania, niedawno tu wróciłem po 11 - miesięcznej przerwie.Edit: Panowie Zg[Red]zi, o ile ten specjal jako taki sam w sobie jest sztosem, o tyle jednak następnym razem prosiłbym o coś bardziej, że tak powiem, praktycznego (no dobra, nie bardziej praktycznego tylko PRAKTYCZNIEJSZEGO; wolę to od razu poprawić, niż dostać za to później cięgi od Jutrzenki) wszak PS1 to już trochę prehistoria - jak byście się zapatrywali np. na Xbox 360 Extreme, bo mi by taki bardzo odpowiadał jako, że obecnie ogrywam zaległości właśnie z czystasześćdziesiątki? Edited Friday at 11:55 AM5 days by Nomen dubium
4 hours ago4 hr Kupiłem dzisiaj w Empiku. To była ostatnia sztuka z Tomb Raiderem, było jeszcze sporo z Crashem. Fajnie jakby takie logo zostało na dłużej, jest mega nostalgiczne, kojarzy mi się z czasami gdy w kiosku było przynajmniej osiem czasopism o grach do wyboru 😀