Figaro 8 190 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Myślałem żeby kupić DS-a (jedynie nówka wchodzi w grę). Czyli 400 zł. Chciałem kupić też jedną oryginalną, a to stówka. Acekard to kolejne 100. Czyli 600 zł... Hymm, dopłacić te 400 i masz 3DS. Zgasiło to mój zapał na Lite'a Chlip, TWEWY musi poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Kupisz 3DS-a w Polsce to ok 1000pln do tego gry na niego (po co komu 3DS bez gier w 3D?) najtańsze preordery widziałem po 169zł (może są tańsze nie wiem) do tego nagrywarka jedyna która działa na 3DS-ie (w trybie NDS-a) to iCycloDS kosztująca... no właśnie nie ma jej jeszcze w polskiej dystrybucji (Ale i tak będę ją miał pierwszy ;-P) ok 170~200pln no i 2 karty pamięci po co najmniej 4gb sztuka to kolejne 120zł (razem) no i w sumie masz 1300pln za konsolę na której będziesz piracił odgrzewane kotlety z DS-a i jedną badziewną grę w 3D (startery nie rozwalają) którą szybko odłożysz do szuflady. Za jakiś roczek system będzie o połowę tańszy ty będziesz sobie w brodę pluł że przepłaciłeś. Ok wiem czarny scenariusz ale ja osobiście radził bym zaczekać na lekkie ocieplenie żeby nie powiedzieć wojenną pożogę, od razu ceny 3DS-a stopnieją w końcu niedługo zacznie się kolejna wojna kieszonsolek (PSP 2, SE Xperia) a my na niej możemy tylko zyskać. Teraz kup sobie na allegro używaną DSL-ke (ok 200~300pln) jeśli tak cie ciągnie do tego systemu jak będziesz mił szczęście to za te 300zł wychaczysz kompletny zestaw z grami lub nagrywarką ps. ciekawa sprawa, piszę z nowej bety FF 4 i do cen samo dodaje mi "pln" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 sklep gram.pl przyjmuje juz zamowienia na 3ds'a http://www.gram.pl/sklep/nds/ Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Nowy gameplay z Duke'a Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Wiem, że emulatory DSa są lipne i odpalają określone gry, więc mam pytanie: Czy jest jakiś emulator który ruszy w zadowalajacej jakości Castlevanię :Order of Ecclesia? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Wiem, że emulatory DSa są lipne i odpalają określone gry, więc mam pytanie: Czy jest jakiś emulator który ruszy w zadowalajacej jakości Castlevanię :Order of Ecclesia? Sprawdź NO$GBA i DeSmuME. Emulacja powinna być stabilna, trochę gorzej z dźwiękiem. Aha, zakładam że wiesz, że Castlevania OoE do prostych gier nie należy i trzeba zadbać o dobre sterowanie (jakiś pad). Edytowane 21 Czerwca 2011 przez _Shaman_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Look4z 16 Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Jestem świeżo upieczonym posiadaczem DSa i nasuwa mi się jedno pytanie: czy w przeglądarce Opera da się jakoś uzyskać polskie znaki? Nie wyświetla ich na stronach internetowych. To samo jest w przeglądarce Wii. Ten typ tak ma czy da się to jakoś zmienić? Ewentualnie czy są jakieś mniej oficjalne przeglądarki internetowe Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Ciekawe, na dsi mam polskie znaki. tzn jak już mi się jakaś strona załaduje prawidłowo! Nintendo powinno poważnie pomyśleć nad aktualizacją Opery w DSi no nie wymagam cudów ale chociażby prawidłowe wsparcie dla css-a lub skryptów jawa o flashu już nie wspomnę! Przeglądarka dla DS-a to taki marketingowy chwyt moim zdaniem.,.. ps. mam wyprzedaż Acekardów na allegro, nie podam linka bo mi posta skasują kto jest zainteresowany na pewno mnie znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Trochę dziwne pytanie ale... od kiedy w pudełkach NDS wycinane są z przodu gigantyczne znaki recyklingu? ;> Doszedł do mnie dzisiaj Radiant Historia i parsknąłem śmiechem, gdy po wyjęciu instrukcji zobaczyłem właściwie większą część przodu pudełka z kilkoma dziurami układającymi się w ten symbol. Inne gry z US tego nie miały dotychczas, a przynajmniej nie te które posiadam. Niby nic wielkiego, ale w sumie komicznie to trochę wygląda. A i ciekawe czy na dłuższą metę nie wpłynie to na "odcisk" przedniej okładki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Być może coś mnie ominęło, ale podobno Irozuki Tincle no Koi no Balloon Trip miało wyjść w wersji angielskojęzycznej. Wiadomo coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 (edytowane) wszystkie DSy maja podobne flaki? Mam problem z LB, przestał klikac i czasem zacina. Rozebrałem i widze ze wypadalo by wymienic przycisk ale on jest na tasmie, nie wiem czy przeszczep z trupa się przyjmie... lol zapomnialem napisac, mam XL, gwarancja sie juz skonczyla niestety ale widze pelno classicow/litow, ewentualnie jakies zepsute dsi? Edytowane 26 Listopada 2011 przez scuff Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Nobunaga Ambition x Pokemon s-RPG powstajacy przez polaczone sily Pokemon Company i Koei Tecmo. Z samurajami. Pokemony. Wyjdą na DSa. http://nintendoevery...itle-announced/ thefuck.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 wszystkie DSy maja podobne flaki? Mam problem z LB, przestał klikac i czasem zacina. Rozebrałem i widze ze wypadalo by wymienic przycisk ale on jest na tasmie, nie wiem czy przeszczep z trupa się przyjmie... lol zapomnialem napisac, mam XL, gwarancja sie juz skonczyla niestety ale widze pelno classicow/litow, ewentualnie jakies zepsute dsi? Niema tak lekko każda a jedna wersja DS-a ma inne bebechy przeszczep z innej wersji się nie przyjmie, przynajmniej nie bez pomocy hirurga plastyka Napisz na pw co dokładnie potrzebujesz a najlepiej daj foto może akurat mam na stanie odpowiedni wichajster Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jutro kupuję sobie DS'a, cholera jak się stęskniłem za tą konsolką! PSP przeleżało chyba z 1,5 roku w szufladzie nieużywane, tak na nie spojrzałem i sobie powiedziałem: "Sprzedam i za to siano kupię DS Lite". A słowo ciałem się stało i od mniej więcej środy znowu będę napierdzielać w te wszystkie wspaniałe gierki. To jest to - małe ekraniki, pikseloza (która ma swój nieodparty urok*), 100 MHz mocy, ale tyle funu, co miałem kiedyś na DSie żadna gra mi na PSP nie zapewniła . Ach, Pokemony, Zelda, Phoenix Wright, Advance Wars, Wario Ware, TWEWY, EBA, Castlevania, GTA CW, FF4, FFTA2 - ja pieprzę, a to tylko tak na szybko mi do głowy przychodzi. Mam iPoda Touch, SGS II i na te wszystkie teksty, że nadchodzi zmierch prawdziwych konsol przenośnych mówię "bzdura". Może i smartfony są w stanie dostarczyć niezłych jakościowo gier, ale tylko niewielki promil potrafi bawić na tak wielu płaszczyznach przez wiele godzin jak to z łatwością robią gry na DSa. Zakup jak znalazł na 3 miesiące przed maturą! *serio tak myślę - granie w niewielkich rozdzielczościach ma klimat i często sprawnie ukrywa niedociągnięcia grafiki, kiedy takie 640x960 na Retinie wygląda obłędnie przy czytaniu tekstu i oglądaniu zdjęć, ale w wielu grach obnaża niedostatki graficzne, wszystko takie sterylne się wydaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
DreicoPL 1 Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Witam mam problem grałem sobie dziś i wszystko było w porządku, wyłączyłem konsolę na 30 min , i chce ją włączyć z powrotem a tu brak obrazu i głosu,bateria jest sprawna bo świeci się zielona dioda,wyjmowałem baterię i włożyłem z powrotem, ale nic nie daje kompleta ciemność, chyba mi ekranik zgon zaliczył, :cray:HELP Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Witam mam problem grałem sobie dziś i wszystko było w porządku, wyłączyłem konsolę na 30 min , i chce ją włączyć z powrotem a tu brak obrazu i głosu,bateria jest sprawna bo świeci się zielona dioda,wyjmowałem baterię i włożyłem z powrotem, ale nic nie daje kompleta ciemność, chyba mi ekranik zgon zaliczył, :cray:HELP 1. czy jak włączysz konsolę to ekraniki zapalają się chociaż na chwilę 2. czy po włączeniu słychać charakterystyczną nutkę towarzyszącą włączaniu konsoli (DSi) 3. czy z głośniczków dobiega jakikolwiek dźwięk (DSi / DSLite) 4. czy po włączeniu konsoli na zasilaniu sieciowym coś się zmienia? 5. czy po uruchomieniu DS-a bez włorzonej gry coś się zmienia? 6. czy konsola nie upadła ci lub nie została połorzona w ciepłyb / wilgotnym miejscu? 7. czy konsolka nie przebywała w pobliżu kuchenki mikrofalowej / sporej mocy głośników lub pracującego silnika elektrycznego? itd jak coś z tego się sprawdzi / przyda pisz dalej, pomyślimy... ps. w krakowie mogę ci ją naprawić po kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza
DreicoPL 1 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Na wszystkie pytanie od 1do 4 brak jakichkolwiek reakcji prócz działającej baterii od pytań 6 do7 konsolka leżała normalnie na biurku W skrócie brak obrazu i dźwięku z grą czy bez (ciemność z strony ekraników i cisza z głośników:D) Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Nop niestety pasowało by to obejrzeć na żywo, musisz sobie znaleźć jakiegoś elektronika w twojej okolicy który podejmie się naprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza
scoobydoo 4 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 To ja tak samo. Konsola lezała z miesiąc bez używania leżała w szufladzie. Mam tak: Konsola nie chce się włączyć w ogóle Zadnie diody nie palą się po przyciśniąciu Power. Po podłączeniu konsoli do ładowania, lampka pomarańczowa gaśnie po 3minutach. Co może być tego przyczyną i czy w Szczecinie istnieje jakiś taki serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Jeszcze jeden pomysł, spróbujcie wyciągnąć z konsoli baterie i włączyć je tylko na ładowarce... Cytuj Odnośnik do komentarza
BamboS 0 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Witam! Zakupilem konsole Dsi która przyszła do mnie wczoraj i okazalo sie ze mam maly problem: ekran dolny po prawej stronie i po srodku dziala normalnie ale za to po lewej nie dziala jak powinna (wciskam literke D a wyskakuje A) i oczywiscie kalibracja nic nie dala. Czy oznacza to ze ekran jest do wymiany? Druga sprawa: znajdzie sie ktos z trójmiasta do update'owania mojego Acekard 2i do wersje 1.4.4? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grez 33 Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 a ja mam taki problem, że konsola zawiesza się po około 15 minutach grania (DSi które mam z rok, lecz bardzo rzadko grałem na nim) Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 W moim DS Lite zaczął szwankować L, zupełnie jak w moim poprzednim Classicu jakieś 2 lata temu. Może kiedyś Nintendo robiło sprzęty zdolne lata przeżyć, ale te ich dzisiejsze produkty nic lepsze od Sony czy Microsoftu ;/. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Znajdzie sie cos podobnego do super robot taisen og na ds albo 3ds? Po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Danilo1972 91 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Był już DS w dziale retro PE? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi