Skocz do zawartości

Metal Gear Solid

Featured Replies

Opublikowano

W związku z tym, że w kolekcji nie mam MGS'a z psx chcę nadrobić zaległości i tu chcę was się poradzić, czy lepiej kupić edycję zwykłą czy też platynową. Czy obie będą działać na PS2 i PS3?

Tu macie link do aukcji z edycjami o które mi chodzi:

MGS

MGS platyna

• Odpowiedzi 238
  • Wyświetleń 58 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dziewicze przejście Metal Gear Solid za mną. Jak to zwykle z klasykami bywa - ząb czasu jest bezlitosny i rzetelna ocena z dzisiejszej perspektywy jest bardzo ryzykowna.   Generalnie bawiłem

• To dużo dobra przed Tobą  oczywiście poza tą c0rewką mgs 2 

Opublikowano

Dziś odpaliłem sobie tylko na chwilkę...i skończyłem pierwszą płytę :whistling: . Ta gra nawet po tylu latach potrafi wciągnąć jak nic. Ponadczasowość niemal absolutna.

Opublikowano

Mam problem podczas walki z Psycho Mantisem. Po tym jak Meryl chciała się zabić i ją ogłuszyłem, Mantis strzela do mnie tymi swoimi "pociskami" co chwilę znikając i zmieniając miejsce. A ja go nie potrafie uchwycić żeby go dobić :/

Opublikowano

Minęło dobre 10 lat jak grałem w MGS1 ale z tego co pamiętam to podczas walki z Psychomantisem jak wciśniesz guzik odpowiadający za widok z oczu Snake`a (czyli chyba trójkąt) to będzie pokazany nie jego widok tylko widok z oczu Mantisa dziki czemu będziesz wiedział skąd patrzy czyli tam będziesz musiał strzelać jeśli tak nie jest to nie wiem tyle już lat minęło i myślę że pada do drugiego portu też przełączałeś.

Opublikowano

Włącz TermoGoogle.

Opublikowano

Nieważne na czym grasz porostu musisz nacisnąć guzik odpowiedzialny za widok z oczu. Albo tak jak powiedział Mr. Blue.

Opublikowano

Czy któryś z was mógłby mi opowiedzieć w wielkim skrócie fabułę MGS1?? Bo grałem dzisiaj na Ps2 ale nie mam memorki xD Z góry dzięki , bo nie znam aż tak dobrze Anglika :D

Opublikowano

jednoosobowa armia zostaje wysłana żeby unieszkodliwić grupe złych terroorystów którzy za pomocą broni masowego rażenia chcą przejąć władze nad światem...

a tak poważnie wiecej poszukaj se sam na stronie

http://mgs.gram.pl/news.php

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź i za linka ;) Dopiero zaczynam zabawę a mam już wszystkie części oprócz MGS4 i MG Ac!d (1 i 2)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Acidy sobie daruj. Ich treśc nie nalezy do głównego wątku.

Opublikowano

Wyobrażacie sobie to że ja mając kilka dobrych lat temu PSX'a premiere jak i samo "istnienie tej gry" przespałem? Przeoczyłem po prostu XD. Teraz chcę to nadrobić grając tak jakby chronologicznie do wydarzeń tam się dziejących(Mgs3 już przeszedłem, terz mgs1 na psp :) ) . Może fanem nagle się nie stane ale chce się po prostu dowiedzieć, zrozumieć fabułe gry....

Edytowane przez Gazer

Opublikowano

Staniesz, staniesz... ^_^

Opublikowano

Słuchajcie, jestem w więzieniu, wiem mniejwięcej jak uciec lecz na początku się poddałem przy torturach(nie bardzo wiedziałem o co w tym chodzi :/ ) lecz przeczytałem że gdy się poddasz to Meryl ginie a ja chciałem grać tym "innym" scenariuszem czyli że Meryl będzie żyć. Wczytałem save'a, nie zginąłem przy torturach i Meryl przeżyła. Byłem w więzieniu i ku mojemu zdziwieniu strażnik(Johny? XD) nie chciał iśc do kibla i Otacon nie przyszedł. Strażnik zamiast pójść "na posiedzenie" powiedział że Ocelot chce mnie wziąć jeszcze raz na tortury! Tego już nie przeżyłem mimo wciskania O :/. Czy tak zawsze się dzieje? Co trzeba zrobić?

Edytowane przez Gazer

Opublikowano

No z tego co pamiętam to tortury są 2 razy. Musisz oba przeżyć aby Meryl przeżyła.

Opublikowano

Musisz przeżyć... Wiem, wiem, od tego naprawdę boli cała ręka. Ale dasz radę, zapisz po pierwszym torturowaniu, i próbuj ile się da w drugim. Nie patrz na monitor, gdy tylko usłyszysz dżwięk, zacznij mashować :circle: . Dasz radę, zufaj mi.

Jesteśmy z tobą, bo wszyscy przez to prześliszmy.

Opublikowano

Ufff ok dzięki za rady, spróbuje i później zdam "relację" ale chyba mi się po tym PSP rozwali XD.

Opublikowano
  • Autor
Ufff ok dzięki za rady, spróbuje i później zdam "relację" ale chyba mi się po tym PSP rozwali XD.

Bez przesady ze nie umiecie mashowac przycisku:). Ja mam zawsze na to taktyke - nie naciskaj kciukiem a palcem wskazujacym, w tym momencie wszystkie "masherskie" motywy w grach w ogole beda latwe do przejscia.

Opublikowano
No z tego co pamiętam to tortury są 2 razy. Musisz oba przeżyć aby Meryl przeżyła.

Mogą być nawet 3 razy jeśli nie wykorzystamy triku z Ketchupem.

Bez przesady ze nie umiecie mashowac przycisku:). Ja mam zawsze na to taktyke - nie naciskaj kciukiem a palcem wskazujacym, w tym momencie wszystkie "masherskie" motywy w grach w ogole beda latwe do przejscia.

Ja też mam doskonałą technikę mashowania kciukiem, która kiedyś mi pozwoliła przejść tortury w MGS1 na hardzie z pełnym paskiem życia.

Opublikowano
Ja też mam doskonałą technikę mashowania kciukiem, która kiedyś mi pozwoliła przejść tortury w MGS1 na hardzie z pełnym paskiem życia.

A podzielisz się tą "tajną techniką"? Bo mashuje, mashuje ale na PSP to chyba lekko trudniej jest.....

Opublikowano

Kładziesz pada na kolanie. Lewą ręką mocno go trzymasz, a kciukiem prawej ręki naciskasz przycisk tak by jednocześnie drżała Ci ręka. Chodzi o to, że kciuk trzymasz sztywno (ale ten jest oczywiście ugięty), a cały ruch wykonujesz całą ręką. Nie wiem czy coś z tego zrozumiesz :), ale warto popróbować różnych technik. No i warto wspomnieć, że w MGS1 (PSX) gra nie obsługuje analogowych przycisków (bo PSX takowych nie miał), więc przyciski trzeba naciskać trochę mocniej niż w torturach w MGS2. Chociaż to zależy pewnie czy grasz na DS czy DS2. Reasumując: jak grasz na DS2 to naciskaj przycisk trochę mocniej.

EDIT: Nie mam pojęcia jak chodzą przyciski w PSP, ale może one są przyczyną Twoich problemów :).

Edytowane przez PiotrB

Opublikowano

Ufff o dziwo udało się ^^. Przeszedłem te tortury dwa razy, uciekłem z tego więzienia i nareszcie mogę grać dalej. Byłem w pełni przekonany, że mój kciuk jest szybszy od palca wskazującego, jednak myliłem się :P. W pierszym etapie nie straciłem nic z życia, później było trochę gorzej a przy 3 fazie to już mega szczęście. :D

Edytowane przez Gazer

Opublikowano

Edit. Teraz mam zabawę z PAL Key'em :/. Wiem, że karta zmienia kolor pod wpływem temperatury ale czy jak pójde do chłodnie tam gdzie Raven był i zmieni mi się kolor tej karty to zdążę dobiec do komputera zanim kolor znów się zmieni na taki jaki jest w temp pokojowej? Bo coś mi się nie wydaje, by trzeba mieć niezłego speeda i pewnie będzie więcej niż jeden strażnik(plus kamery :/)

PS: Sorry za podwójny post ale tak, nikt tego tematu nie zauważybo niby "nie bedzie nowych postów w temacie", jak ktoś odpowie to proszę modków o zedytowanie albo...co tam chcecie :P.

Edytowane przez Gazer