Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Do mnie właśnie dojechał fanatec - ta wersja do gran turismo. Do tego chellenge x. Na razie dopiero złożyłem fotel, bo nie miałem czasu. Ale już widzę, że chyba bez wiercenia dziurek w tej płytce na bazę/kierownicę się nie obejdzie. No cóż, zobaczymy. Trochę się jaram, bo nigdy na żadnej kierze w gierki nie jeździłem.
Opublikowano 14 kwietnia14 kwi Ja od ponad miesiąca używamy RS50 od Logitecha. Wydawało mi się, że to będzie lekki sidegrade z T598 (wkurzało mnie to przegrzewanie się), ale nie, o wiele lepiej mi się jeździ, FFB fajniejszy i ten Trueforce sporo dodaje do imersji. Zamawiając bezpośrednio od Logi ze zniżką na pierwsze zakupy + kodem od Youtubera-influencera wyszło prawie 30% taniej. Pedały brałem te RS z loadcellem 75kg (nie potrzebuję sprzęgła) i tutaj vs TLCM imo jest gorzej. Tam fajnie można było ten feeling hamulca sprężynami dostosować, lepiej wszystko przemyślane. Za to w Logi gaz fajniejszy, bo ma większy opór.
Opublikowano 15 kwietnia15 kwi A ja kupiłem nowy wieniec od Acelithniby nic spektakularnego ale to modułowa kierownica. Można zrobić z tego 9 wariantówjakby co wiecej pod tym linkiemAce Morph U30 Universal Modular Wheel – Acelith Design Sim RacingZ innej beczki pojawiają się pierwsze wideo odnośnie nowych pedałów Fanateca
Opublikowano sobota o 09:553 dni Składam zestaw i miałem od początku zamiar kupować shifter od mozy, ale jakoś tak zacząłem czytać, że lipa i się psuje po pół roku, że głośny i tak dalej. Zacząłem szukać i tak patrzę, tutaj 1000 tutaj 1400, jakiś jeszcze 1800, a w cenie mozy jakoś tak niewielki wybór. Zapytałem wszechwiedzącego pana Gemini o pomoc i polecił SHH, poczytałem pooglądałem i zamówiłem. Złożenie zestawu opóźniło się przez to o ponad miesiąc (bo tyle trwa wysyłka shiftera od przyjaciół z Hiszpanii), a chcę cały zestaw mieć tego samego dnia (reszta gratów będzie z polskiego sklepu, więc wysyłka 1/2 dni). Shifter ma tryb H/sekwencja, regulacje jak ciężko mają wchodzić biegi w obu trybach i układ 7+R, dodatkowo sugerując się opiniami jest niezajebywalny i kosztuje 6 stów, nie rozumiem czemu shiftery innych firm mają ten sam mechanizm i kosztują 1800 złotych. Są tylko cięższe i mają metalową obudowę. Kto normalny za to dopłaca? Według mnie dopłata ma sens do aktywnego shiftera Mozy, tutaj jak najbardziej cena jest uzasadniona. Może ktoś z Was ma skrzynię SHH to może się podzielić wrażeniami.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. W dniu 15.04.2026 o 11:08, MaZZeo napisał(a):A ja kupiłem nowy wieniec od Acelithniby nic spektakularnego ale to modułowa kierownica. Można zrobić z tego 9 wariantówjakby co wiecej pod tym linkiemAce Morph U30 Universal Modular Wheel – Acelith Design Sim RacingZ innej beczki pojawiają się pierwsze wideo odnośnie nowych pedałów FanatecaDługo czekałeś na dostawę? Myślę nad tym do Logitecha, ale na gtplanet (a może to było na reddicie) ktoś narzekał, że kilka msc mu szło, jak dobrze kojarzę.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. To już druga rzecz od nich która zamawiałem i za każdym razem czekałem nie dłużej niż tydzień.