Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Wyświetleń 415,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z dłuższym tekstem Ogqozo mam problem, bo wychodzi z niego, że owszem coś poczyta o Serie A, ale niespecjalnie ją ogląda, a to jednak za mało by o niej pisać z perspektywy "znawcy". Kiedy czytam takie

• W pierwszym prawdziwym sprawdzianie sezonu, Milan rozgromil Inter 2-1 w meczu o Superpuchar Wloch.

Opublikowano

Atalanta po 15 minutach już 4:0 do przodu xd Skorupski [*]

Opublikowano

Szkoda tego Duvana Zapaty na Atalantę, a najmłodszy już nie jest. Dawać go do Premier League, do jakiegoś Evertonu.

Opublikowano

Mecz z Sampdorią to był kolejny przykład, że Piątek wiele nie pokaże, jeśli Milan da się stłamsić. Myślę, że ta mieszanka zabójczych goli i słabszych meczów daje nam bardziej pełny Piątek Experience, tak jak było w Genoi. Dalej Milan ma 4 pkt. przewagi, bo i Roma przegrywa, ale zaraz może być 1 pkt., bo dziś wyjdą na Stadio delle Al... sorry, na Allianz Stadium. Na stadion Juventusu. A na pewien czas wypadli ze składu Paqueta oraz Donnarumma.

W Juve kontuzję ma Cristiano, ale zaczęły pojawiać się głosy, że wyprzedził termin i może dziś pojawić się na boisku. Przynajmniej to dało okazję, żebyśmy zobaczyli więcej Moise Keana. Ten hype'owany od, mam wrażenie, dekady talent zagrał w tym sezonie tylko 400 minut, z czego połowę dla reprezentacji Włoch. Ale zdobył już 6 goli. Włoskie media mówią o nim w tym tygodniu non stop z innego powodu, jakim są kontrowersje dotyczące buczenia kibiców i komentarzy na ten temat. W każdym razie, najzłotsze dziecko włoskiej piłki wkracza w końcu do poważnej piłki. Dziś zapewne wyjdzie na "dziewiątce" naprzeciwko Piątka. 

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Piopio jest otoczony przez nieudaczników  :nosacz2:

Opublikowano

Oby w końcu Allegri odszedł

Opublikowano

Wygląda na to, że po serii średnich występów, Bartłomiej Drągowski zagrał jeden z meczów sezonu w Europie. Obronił... 17 strzałów w Bergamo. Tutaj kilka.

Atalanta oddała CZTERDZIEŚCI SIEDEM strzałów na bramkę. I to nie bomby na wiwat, większość z nich to były strzały ze środka pola karnego. To może być nowy rekord rozregulowanych celowników, którego nikt za mojego życia nie pobije. W życiu nie widziałem czegoś aż takiego w futbolu w topowej lidze. 47 strzałów. Co to (pipi)a było.

Jak Piątek nie dał rady sam, to tym razem Drągowski utrzymał Milan na czwartym miejscu w tabeli. 

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Napaści na Polskę ciąg dalszy. Piątek zagrał autentycznie słaby mecz, a Milan zremisował z dość słabą Parmą. Teraz, jeśli Roma utrzyma prowadzenie z Interem, to Rossoneri po kilkunastu kolejkach znowu spadną z miejsca dającego grę w Lidze Mistrzów. 

Juventus zapewnił sobie dziś ÓSME mistrzostwo z rzędu. Cristiano od jakiegoś czasu gra bardzo w kratkę, jak nigdy w karierze. Nie wiem, jak teraz ocenić jego sytuację. Myślę, że chyba powinien zostać piłkarzem roku w lidze, bo kto jak nie on? Quagliarella z walczącej o 9. miejsce Sampdorii? Papu Gomez, który nigdy nie dostanie żadnej nagrody? W każdym razie, to podobno pierwszy piłkarz, który wygrał trzy największe ligi w Europie. Aż dziwne, że nikt tego nie osiągnął wcześniej.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Szybko poszło. Nadszedł dzień, w którym ten brodaty ciul posadził naszego pistoleiro na ławce. Od zbawcy do... kolesia na ławce.

Niewiele to dało. Milan znowu strzelał głównie z dystansu, Salvatore Sirigu potwierdził, czemu we Włoszech mówi się o nim jako o bramkarzu sezonu, a Torino wzięło 3 punkty.

No i koniec pięknej historii, Milan wypadł z top 4, mimo że rywale bardzo się starali, by ich nie dogonić. Teraz Roma rozdaje karty, a w zasięgu jednego meczu są Atalanta, Milan, Torino i Lazio. Szanse na zobaczenie Piątka w LM są więc małe. Wydaje mi się, że Roma i Atalanta wyglądają w tym gronie najlepiej. Mają bardzo fajne tercety w ataku. Justin Kluivert naprawdę ma talent, on i Zaniolo to najbardziej prominentni nastoletni gracze w Serie A; mimo zwolnienia Monchiego, Romie może coś zostać z jego rządów.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano
Godzinę temu, ogqozo napisał:

Teraz Roma rozdaje karty

No będzie rozdawać, jeśli dzisiaj Atalanta zgubi punkty z Udinese.

A z tym Zaniolo to zostanie z rządów, ale Di Francesco, bo to on przekonał Monchiego, by go wziąć, Hiszpan chciał innego gracza na wymianę.

Opublikowano

W sumie fakt, patrząc na formę każdy z nich straci punkty jeszcze 3 razy, ale Atalanta ma nadal wszystko w rękach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podobno, Juventusowi został zaproponowany Mourinho, jeśli Allegri by odszedł, a chodzą takie plotki. Podobno też, Juve odrzuciło tą "kuszącą" propozycję, bo ich głównym celem jest Conte. :yao:

Z deszczu pod rynne :reggie: