Opublikowano 27 maja 200915 l Nie ustawiles sobie przypadkiem kazdorazowego czyszczenia danych po zamknieciu przegladarki?Narzędzia/opcje/prywatnosc
Opublikowano 27 maja 200915 l Nie ustawiles sobie przypadkiem kazdorazowego czyszczenia danych po zamknieciu przegladarki?Narzędzia/opcje/prywatnosc poszperałem na pebie i to pomogło: "trzeba skasowac plik cookies.sqlite jest w katalogu C:\Documents and Settings\(nazwa uzytkownika)\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ kasujesz odpalasz ff tworzy sie nowy i wszystko gra" Edytowane 27 maja 200915 l przez koval
Opublikowano 28 maja 200915 l Wygląda na to, że mi padł Firefox. Przy próbie wlączenia go wyskakuje takie okienko: Da się go jakoś uratować? Wczoraj mi wszystko chulało, a dziś włączam i nie działa. Jak się nie da to chociaż doraźcie jak uratować zakładki bo miałem ich bardzo dużo i szkoda by było je stracić. Mozilla Firefox 3.0.1, Windows Vista 32 bitowy. EDIT: Już sobie poradziłem . Wystarczyło zrobić przywracanie systemu. Przydatna rzecz. Edytowane 28 maja 200915 l przez PiotrB
Opublikowano 28 maja 200915 l Autor Do zakladek polecam wtyczke Xmarks gdzie kazda strona w ulubionych jest wysylana na nasze konto na tej stronie - nigdy nam nie zgina i oraz jesli korzystamy z 5 komputerow zawsze mamy zaktualizowane zakladki
Opublikowano 29 maja 200915 l Do zakladek polecam wtyczke Xmarks gdzie kazda strona w ulubionych jest wysylana na nasze konto na tej stronie - nigdy nam nie zgina i oraz jesli korzystamy z 5 komputerow zawsze mamy zaktualizowane zakladki Chyba skorzystam ale teraz: Znowu zonk z firefoxem Przed formatem C pokopiowałem pliki z pgrogram files i documents & settings zarówno z firefoxa jak i thunderbirda. Po instalacji nowych programów i przekopiowaniu starych plików thunderbird śmiga tak jak przedtem a firefox nie. Teraz zainstalowane sa na partycji F. Jakieś pomysły ?
Opublikowano 29 maja 200915 l W program files dane profilu nie sa przechowywane. Co konkretnie jest zle? Start, uruchom "firefox -p" utworz nowy profil, do niego skopiuj pliki ze starego.
Opublikowano 29 maja 200915 l Autor W Dane Aplikacji/Mozilla jest cache, dodatki, ulubione, ciastka,itp W sumie wkurza mnie takie rozwiazanie ze wiekszosc idzie rzeczy do Document... zamiast tam gdzie program/gra. Potem format i fuck bo one byly na C zas programy sa na D by ich nie instalowac... Dawniej lepiej rozwiazywali sprawe z takimi rzeczami
Opublikowano 29 maja 200915 l W program files dane profilu nie sa przechowywane. Co konkretnie jest zle? Start, uruchom "firefox -p" utworz nowy profil, do niego skopiuj pliki ze starego. Chodzi o to że miałem zainstalowane kilka pluginów i mnóstwo zakładek a teraz uruchamia się 'czysty' firefox Mógłbyś trochę jaśniej ? Bo dziś trochę jakiś lewy jestem ;f
Opublikowano 29 maja 200915 l Autor jak zainstalowales ff to zrobil ci sie folder sdaahsud, teraz ze swojego starego gpkjohgkj wgraj zawartosc do sdaahsud i powinno ruszyc
Opublikowano 29 maja 200915 l Coś tam próbowałem zdziałać w ten sposób ale lipa, z mojej winy raczej już bo na grzebałem za bardzo No nic, dzięki za pomoc, następnym razem skorzystam z tych rad od razu
Opublikowano 29 maja 200915 l Masz jeszcze dane ze starego profilu? Wszystko jest do odzyskania. Robię tak za każdym razem kiedy mam formata [nie żeby jakoś często ale zawsze]. Bierzesz wszystko z Dane Aplikacji. Po kolei to jest tak: Instalujesz od nowa FF Uruchamiasz FF Wyłączasz Wchodzisz w dane aplikacji Kasujesz katalog Profiles Wklejasz tam stary katalog Profiles Masz wszystko, zakładki, rozszerzenia , historię itp. Działa na bank.
Opublikowano 5 czerwca 200915 l Mam uno problemo z przeglądarkami: od jakiegoś czasu i Opera, i Mozilla wieszają mi się kilka razy dziennie (razem z windą, za każdym razem pomaga tylko twardy reset), zwłaszcza gdy równolegle działa winamp/foob, albo gdy odpalam strony bogate w aplikacje javy/flasha, lub zawierające dużą ilość grafik. Kombinowałem ze zwiększeniem ilości pamięci dostępnej dla przeglądarki, z włączeniem usuwania plików tymczasowych po zamknięciu programu - nic nie pomogło. Używam najnowszych wersji obu programów. IE, na który się tymczasowo przerzuciłem, jest stabilny jak Rychu Kalisz, nie wysypuje się nigdy. Any ideas ?
Opublikowano 5 czerwca 200915 l Może wez je przeinstaluj, skasuj wszystko za pomocą TotalUnistalera, wpisy, rejestry, foldery? Też miałem taki problem, ale mi wtedy pomogło tylko dokupienie RAMu
Opublikowano 5 czerwca 200915 l Osobiście mam problem z ortografią, a FF mnie poprawia jak zwykły word. Podobnie jak piszę po angielsku. Dwa kliknięcia, by zmienić słownik na angielski. znalazlem rozwiązanie z tej sytuacji. olewam ortografie. czasami wstawie przecinek tudziez kropke i zdania jakos wygladają. <_< ale w zamian nigdy nie zamienie super szybkiej i wygodnej opery na FF.
Opublikowano 5 czerwca 200915 l Osobiście mam problem z ortografią, a FF mnie poprawia jak zwykły word. Podobnie jak piszę po angielsku. Dwa kliknięcia, by zmienić słownik na angielski. znalazlem rozwiązanie z tej sytuacji. olewam ortografie. czasami wstawie przecinek tudziez kropke i zdania jakos wygladają. <_< ale w zamian nigdy nie zamienie super szybkiej i wygodnej opery na FF. nowa operka ma słownik ;]
Opublikowano 6 czerwca 200915 l mówie oczywiście o Operze 10 w wersji beta która jest stabilna właściwie ;D http://www.opera.com/browser/next/
Opublikowano 6 czerwca 200915 l jak w FF zablokować głosowe reklamy takie jak na przykład na onecie ?
Opublikowano 7 czerwca 200915 l Mi te 3 dodatki wystarczaja w zupelnosci.Zero durnowatych reklam. Jeszcze sie mi wspomnialo cos o wiele bardziej oczywistego,Mianowicie wtyczka Stylish i odpowiedni styl do niej.Roznice: IE8 z wylaczonym blokowaniem. FF+Stylish. Edytowane 7 czerwca 200915 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 8 czerwca 200915 l Adblock Filterset.G Updater 0.3.1.3 jest już bezużyteczny, lepiej dodać filtry z http://easylist.adblockplus.org/
Opublikowano 8 czerwca 200915 l no teraz jest ok, blokuje wszystkie reklamy, dodać tylko filtry EasyList, EasyPrivacy
Opublikowano 8 czerwca 200915 l Adblock Filterset.G Updater 0.3.1.3 jest już bezużyteczny, lepiej dodać filtry z http://easylist.adblockplus.org/ Nie wiedzialem nawet.Pewnie dlatego ze stylish i sam adblock robily swoje.
Opublikowano 14 czerwca 200915 l Opera Beta 10 Wie może czy jest to możliwe aby dodać do speed dial kilka takich okienek? Bo defultowo jest ich tylko 9, a mało jak dla mnie. Gdzieś widziałem chyba 12 okienek. Nie wiem czy to nie zależy od systemu ale chyba nie. Ja póki co używam nadal Windows XP + SP3 Można ich dodać więcej, próbował ktoś? Edytowane 14 czerwca 200915 l przez nWo
Opublikowano 14 czerwca 200915 l W 9tce dało się przez edycje pliku speeddial.ini, nie używam bety, więc nie wiem jak tu, sprawdzałeś ten sposób? edit: lol, zainstalowałem ją i masz tam na dole "configure speeddial" i wybierasz sobie ile okienek chcesz mieć @Łu No właśnie Edytowane 14 czerwca 200915 l przez Oran