Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GT5 Prologue i GT5 (do dnia premiery)

Featured Replies

Opublikowano

Ocho, brzmi to bardzo dobrze! Jeżeli się okaże, że trasa w Toskanii na której śmigały dwie rajdówki na jednym z trailerów była stworzona w edytorze...

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Wyświetleń 403,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Każdy tak płacze nad tym GT5, mimo ze gra sie nie ukazala.   Pokazcie mi 1 gre ktora zaweira tyle rzeczy co gt5.   nie sklejajcie ze w tej to to aw tej to tamto. okazcie mi 1 gre ktora jako calok

• Niech zaprezentują trasę zupełnie nową, bo ogólnie to rzygam już wszystkimi znanymi z serii GT. Gdybym przed graniem w GT5 miał zaliczyć jeszcze GT na PSP to niektórych tras bym chyba kijem nie ruszył

• Gość bigdaddy
    Gość bigdaddy

jak najbardziej na + a ile auto hamowanie to dla totalnych niedzielnych graczy o tyle cofanie czasu jak dla mnie daje więcej emocji niż jazda baz tego ponieważ w fm2 trzeba było jeździć ostrożnie bo w

Opublikowano

Jestem ciekaw jak to bedzie z tymi zmiennymi warunkami atmosferycznymi...mam nadzieje ze nie bedzie to dotyczylo tylko WRC.

Opublikowano

no ogólnie jestem ciekaw ile faktycznie będzie tras z dniem/nocą i pogodą bo Kaz uczciwie przyznaje,że nie wszystkie doczekają się tych bajerów.

Ogólnie prawdopodobnie każda nowa trasa w GT będzie miała te bajery, a ze starymi trasami będzie różnie - jest to spowodowane tym,że nie mieli czasu ich przemodelować - jak wiemy we wcześniejszych częściach chociażby cienie rzucane przez otoczenie były zwykłymi teksturami

Opublikowano

Musimy spokojnie poczekać na nowe info z dzisiejszej konfy dla parsy, później na TGS, a później na premierę. Wtedy wszystko wyjdzie na jaw. :turned:

imagegranturismo5134891.jpg

fks6x0.gif

Efekty cząsteczkowe na prawdę teraz robią wrażenie.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

super widać efekt wiatru choć jest "lekko" przesadzony bo kurz rozwiewa jakby nad trasą szalał huragan :P

Opublikowano

super widać efekt wiatru choć jest "lekko" przesadzony bo kurz rozwiewa jakby nad trasą szalał huragan :P

Premiera w 2012.

Widzieli? xD

livefromkotaku.jpg

Opublikowano

zaskoczyli mnie śladami opon, wkoncu zrobili jedną z podstaw gry wyścigowej :thumbsup:

wypadałoby powiedzieć brawo...

(oby tylko nie znikały za szybko :teehee: )

Opublikowano

Ciekawe czego sie dowiemy jeszcze w dniu premiery :)

Tego, że podział na fury standard/premium to był tylko taki żart :teehee::)

I ze gry nie bedzie,bo zostala przesunieta :)

Tak czy siak,niezle jaja z tym tlumaczeniem...

Opublikowano

Zapowiada sie jednak mega, a mialem watpliwosci ;) No nic, trzeba bedzie sprzedac X'a i wrocic od ukochanego GT.

Opublikowano

W ogóle nie czuć prędkości. Wygląda to tak jakby ciągle jechał 40km/h.

Filmik nie ma 60 fps'ow ....

Opublikowano

tu więcej screenów z photo mode, żaden z nich to nie fejk :) wszystko w 100% realtime z konsoli :)

http://gthq.nl/home/nieuws/333-nieuwe-screenshots-gran-turismo-5

Nie wiem jak się będzie miało photo mode w GT5 do modeli aut w grze ale wiem jak było w GT4 - w tamtej grze była widoczna różnica między modelami z tego trybu a z wyścigu (między innymi po wymodelowaniu felg itp). Do tego dochodził mega wielki AA, wyższa rozdzielczość i pełno przeróżnych filtrów i zmiękczaczy obrazów niemożliwych do osiągnięcia podczas gameplayu.

Pewnie w GT5 będzie to samo co nie zmienia faktu,że te obrazki przelicza PS3 i choć podczas wyścigu ta gra tak nie będzie wyglądać to w photo mode mamy fotorealizm.

Ogółem praktycznie każda oficjalna fota GT5 pochodzi z trybu photo mode(tak samo bylo z GT4) - widzimy tu zarówno tryb robienia zdjęć na specjalnych planszach( tu ta grafa taka kosmiczna) jak i podczas wyścigu

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Z tym photomode to jest najprawdziwszy cargazm. Po GT5Prologu widziałem na żywca 3 najnowsze Ferrari i powiem szczerze, że lepsze wrażenie robiły właśnie w dziele Polyphony. To chyba jedyny przypadek, że coś w grze jest ładniejsze i bardziej realne niż na żywo o_O.

Screeny są prawdziwie oczo(pipi)ne. Pewnie to zasługa dobrego LOD.

Opublikowano

Tylko szkoda trochę, że PD prezentuje wszystkie screeny właśnie z trybu photo.

Pamiętam jakie było moje rozczarowanie, gdy dorwałem prologa... jak zobaczyłem te poszarpane krawędzie, to omal z kanapy nie spadłem.

Fakt - szybko się można do tego przyzwyczaić i nie rzuca się to potem tak w oczy, jednak różnica między gameplay'em a trybem photo jest ogromna.

Opublikowano

http://eu.gran-turismo.com/gb/news/d14247.html

Nowe info z Kolonii, więcej we wrześniu na TGS.

Tylko szkoda trochę, że PD prezentuje wszystkie screeny właśnie z trybu photo.

Chyba każdy dev tak robi, ale i tak nic nie przebije Codemasters.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Cos czuje, ze mase czasu spedze w photomode,.....

W GT4 bylo extra, w Forzie 2 - niezle, w Forzie 3 - bardzo dobrze, tutaj zapowiada sie zajewiadomojak. Patrze na screeny z oficjalnej strony (Miura, Alfa, BMW..) i ...brak mi slow :)

Orgazm ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.