Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Featured Replies

Opublikowano

Zle to ujelem. Chodzilo mi, ktora gre z wymienionych kupic, abym mogl w spokoju ( zeby nie ominac zadnego hitu) przejsc na nastepna generacje konsol. A podalem 30 tytulow, bo w zaden z nich jeszcze nie gralem, a mysle ze warto je zaliczyc.

Anyway dzieki wszystkim za odzew.

• Odpowiedzi 970
  • Wyświetleń 276,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie grałem, ale z opinii wiele osób słyszałem że tak. Najlepiej przeczytaj recenzje. Wiek drugiej części nie ma znaczenia. Origins to port z PSP

• seria Onimusha, ICO, Metal Gear Solid, Tomb Raider Anniversary, pierwsza część Devil May Cry (choć tu jest jednak więcej action niż adventure).

• kotlet_schabowy
    kotlet_schabowy

Osobiście wybrałbym pierwsze trzy z Twojej listy, jednak tylko dlatego, że sportów drużynowych na konsolach (w transmisjach też) nie lubię. Zależy też, czy stawiasz na klimat i fabułę (Tomb Raider i D

Opublikowano

Na pewno musisz spróbować:

Burnout 3: Takedown

SSX 3

TRA

FF X

FF XII

Okami

PoP Trilogy

Te tytuły znam i jestem pewien, że się na nich nie zawiedziesz, więc polecam. Kuuupa zabawy za małe pieniądze.

Opublikowano

FLooK na twoim miejscu bym brala:

SSX3

Time Splitters :FP (tryb arcade to mistrzostwo!)

Burnout3

Tomb Rider:A

Silent Hill2

Wipeout :F(przerywnik;/)

Opublikowano

W 300 stówach powinienem się zmieścić ;]

A co do SOCOMa to, którego wybrać? I żeby servery działały jeszcze.

A co do Ciebie chris to bym brał PES 6.

Przyjemnie się gra no i można za grosze dorwać. No chyba, że Ci zależy na aktualnych składach itp. to w tedy 2008.

Edytowane przez FLooK

Opublikowano

A ja z innej beczki . Mam przed sobą dwie gierki i nie wiem którą pierwszą napocząć : Tomb Raider Anniversary czy Prince of Persia : The Sands of Time ? Mam problemy no nie ?

Opublikowano
A co do Ciebie chris to bym brał PES 6.

Przyjemnie się gra no i można za grosze dorwać. No chyba, że Ci zależy na aktualnych składach itp. to w tedy 2008.

ale chyba mozna sobie w "edit" zrobic zmiany ?

Opublikowano
A ja z innej beczki . Mam przed sobą dwie gierki i nie wiem którą pierwszą napocząć : Tomb Raider Anniversary czy Prince of Persia : The Sands of Time ? Mam problemy no nie ?

PoPa, na zasadzie od ładnej do ładniejszej, nigdy odwrotnie ;].

Edytowane przez White

Opublikowano

Jakie polecacie przyjemne siekanki oprócz GoW i DMC??

Opublikowano

jako takich "sieczek" nie ma już chyba na PS2 (no może Prince of Persia Warrior Within)

jednak w podobnych klimatach to właśnie PoP :D

Opublikowano

Popieram White'a. Zostaw sobie najlepsze na koniec wink.gif

Na pewno Lara w Tomb Raider Anniversary jest lepiej wykonana niż Prince z PoP. Oprócz tego nie widzę jakiejś większej przewagi (graficznej) TR.

Jeśli chodzi o gameplay to mi zdecydowanie bardziej odpowiada ten z PoP. Szkoda tylko, że Piaski Czasu są takie krótkie.

Opublikowano

Na poczatek odpaliłem Prince'a . Zarąbisty gameplay , ładna grafa , pierwsza godzina gry a ja chcę więcej !!! Dwanaście gier z sygnaturki sobie zostawiam a jedną będę naokrągło wymieniał . Kandydatami do wymiany są właśnie Tomb Raider lub Prince . Ciekawe która z gier mi bardziej przypasuje .

Jak skończe obydwie to mogę mieć za którąś z powyższych gier ( ciekawe którą hehehe ) NBA Street 3 . Słyszałem że najlepsza z serii to dwójka . Ciekawi mnie dlaczego ?

A co do długości gier to jeśli przejście gry zajmuje powyżej 10 godzin to dla mnie wystarczy . Ważne żeby podczas rozgrywki nie wiało nudą :D

Edytowane przez malin1976

Opublikowano

spartan total warrior jest calkiem fajny, warto obczaic

Opublikowano

Bloodrayne 2 jak dla mnie za(pipi)ista siekanka. Duża zniszczalność otoczenia, przystępny system walki, bullet time. Brutalność i hektolitry krwi. Akcje typu rzucanie gościa na poroże wypchanego jelonka są na porządku dziennym. Z drugiej strony bugi, czasem kamera no i grafa nie najwyższych lotów. Ogólnie to gra na "7" czyli dobra, bo niektórzy sądzą, że jak gra nie ma w oceniaczce 9 to nie warta grzechu. Chyba, że lubisz wampirzyce to dodaj sobie oczko do tej siódemki.

Opublikowano

Popieram White'a. Zostaw sobie najlepsze na koniec wink.gif

Na pewno Lara w Tomb Raider Anniversary jest lepiej wykonana niż Prince z PoP. Oprócz tego nie widzę jakiejś większej przewagi (graficznej) TR.

Jeśli chodzi o gameplay to mi zdecydowanie bardziej odpowiada ten z PoP. Szkoda tylko, że Piaski Czasu są takie krótkie.

Co do grafiki, to obie gry stoją na zbliżonym, bardzo dobrym poziomie. Jednak co do grywalności - to jednak Pop jest lepszy. Bardziej urozmaicony, więcej świeższych pomysłów, kapitalne akrobacje Księcia (Piaski Czasu je zapoczątkowały na taką skalę, później w większości gier naśladowane), fachowe zagadki - to wszystko składa się na wyjątkową grywalność tego tytułu. Pamiętam swego czasu jak miałem już niechęć do jakichkolwiek gier (w sumie stary ze mnie gracz już) - to własnie PoP przy premierze przywrócił mi chęć grania i wiarę w nowe produkcje. Jedna z najlepszych gier ery 3D w jakie grałem wogóle. 10/10 ode mnie. Podobnie jak i stary Prince jeszcze na Amidze, ale to już inna historia.

TR-A - też fajowy, ale to już w sumie drugi raz opowiadana ta historia - Pierwszy Tomb to był przełom w TPP. Wreszcie pełna swoboda plus pływanie - Fade To Black niestety posiadał płaskie levele.... Anniversary jeszcze tak mnie nie zassał i na razie daje mu mocne 8,5/10. Gra fajowa i tak.

Co do sieczki, to polecam Rygara - chociaż jest tu dużo elementów przygodowych - to bardziej action adventure. Ale jak się opanuje wszystkie diskarmory to można kombosy fajowe wywijać. Gierka wg mnie kapitalna, fajowi bossowie - i paru naprawdę wymagających. Designem bossowie nie odstaję od DMC (przynajmniej 1), łatwiejsi, ale z "pseudo matką Rygara trochę się namęczyłem". Wiecej przygodówki i zdobywania zdolności ala Metroid niż slashera - ale mimo to można się wyżyć. Po ukończeniu dochodzą podziemia z arenami do pokonywania.

Pozdrawiam/

Opublikowano

Ej no nie mówcie że poziom graficzny TR:A i PoP:SoT jest zbliżony, bo to troche bzdura- przepaść jest moim zdaniem całkiem spora ;]. Znaczy nie zrozumcie mnie źle- PoP w swoim czasie był przepiękny i wciąż cieszy patrzałki, ale do TR:A sporo mu brakuje.

Opublikowano
Ej no nie mówcie że poziom graficzny TR:A i PoP:SoT jest zbliżony, bo to troche bzdura- przepaść jest moim zdaniem całkiem spora ;]. Znaczy nie zrozumcie mnie źle- PoP w swoim czasie był przepiękny i wciąż cieszy patrzałki, ale do TR:A sporo mu brakuje.

To napisz mi, w którym aspekcie grafiki oprócz wyglądu postaci Anniversary jest wyraźnie ładniejsze od The Sands of Time.

Opublikowano

Mimo wszystko wydaje mi się, że White ma rację. Przepiękna animacja, wiele efektów nałożonych na obraz i szczegółowe otoczenie - to ma lepsze TRA.

Opublikowano

To napisz mi, w którym aspekcie grafiki oprócz wyglądu postaci Anniversary jest wyraźnie ładniejsze od The Sands of Time.

A porównaj sobie wodę w PoP'ach a TR:L/TR:A ??. W obu seriach, woda odgrywa bardzo ważna role na swój, indywidualny sposób. Ta, tylko w PoP'ach nie pomyśleli aby oprócz siekania i biegania po ścianach zaimplementować, obdarzyć Prince'a możliwością pływania, to też woda wygląda jak wygląda, niezła ale bez rewelacji. Przynajmniej w porównaniu do TR'ów gdzie eksploracja podwodnej fauny to chleb powszedni, to też wygląd cieczy w których pływamy, wyglądają całkiem sympatycznie, a to jak lary prezentuje się wychodząc z wody, chyba mówi samo za siebie ;) (szkoda tylko, że lara szybko schnie ;) )

Edytowane przez consoleboy

Opublikowano

Szkoda, że nie nosi białego, cienkiego, podkoszulka... ;).

No i jeszcze zostają modele postaci - Lara wygląda zarąbiście, Prince może też, ale do Lary się nie umywa.

Opublikowano

No z tą wodą to się zgodzę. To, że Lara jest rzeczywiście mokra po wyjściu z wody zasługuje na pochwałę i gdy po raz pierwszy to zobaczyłem byłem mile zaskoczony. Niemniej jednak jedną z największych wad Anniversary jest brak jakichkolwiek strojów kąpielowych dla Lary. W Legend były chyba 2, ale i tak tylko do wyboru w posiadłości Lary, ale lepsze to niż nic. Także polecam w Legend założyć Larze strój kąpielowy, najlepiej ten biały ;).

Opublikowano

+ jakość tekstur, gra świateł i cieni, efekt unoszącego się w powietrzu pyłu i brudu, wygląd roślinności... troche tego jest.

W ogóle co my porównujemy- premiera PoP:SoT miała miejsce w 2003 roku, TR:A w 2007. Jak mogą mieć zbliżony poziom graficzny, skoro to zupełnie inna kategoria? (4 lata w świecie rozgrywki elektronicznej to masa czasu) Powtarzam: PoP był w swoim czasie śliczny, ale obiektywnie nie powinno się go porównywać do TR:A, no.

Opublikowano

Możliwe, że masz racje. Ja jednak biorę pod uwagę to, że przy premierze PoP-SoT miałem o wiele większy opad szczeny niż przy premierze TRA. Ta gra zrobiła na mnie o wiele większe wrażenie niż, odpowiednio w swoim czasie TRA. ALe to raczej dlatego, że w 2007 roku taka oprawa już spowszedniała. 4 lata w grach to kawał czasu, ale bardziej sprawdza się to na PC czy przy zmianie generacji konsol. Na ps2 jest masa starszych gier, które wyglądają zdecydowanie lepiej niż nowsze produkcje - od cholery gier z roku 2007 jest brzydszych niż Jak 1 czy 2, albo Ratchet. Nie zrozum mnie źle - 4 lata to szmat czasu - powstają gry drugiej generacji, trzeciej itd na daną konsole - ale są żelazne hity, po których upływu tego czasu aż tak nie widać . I do nich zaliczam min. Popa.

Kiedy odpalałem ostatnio Popa i TRA - to wielkiej różnicy nie widzę na korzyść TRA - w skali grafiki dałbym maks 1 oczko więcej TRA - więc te 4 lata aż tak widać? Ale koniec pieprzenia - dla mnie pod względem rozrywki, rozgrywki, klimatu i wszystkiego co składa się na Popa (akrobacje, zagadki, architektura i design leveli) - Pop jest lepszą grą. Co nie znaczy, że TRA jest słaby - zresztą ocenę jaką mu daje napisałem wcześniej. Pozdrawiam.

PS. Ogólnie takie gry to mój ulubiony gatunek: ICO, God of War, Soul Reavery, TR, Pop, Beond Good & Evil itp.

Pozdrawiam.

Edytowane przez adamst85